"זאת הייתה מפלצת קשוחה." אני אמרתי והמשכתי לכיוון האמפייר סטייט , ראיתי שלושה אנשים , אחת הייתה עם שיער בלונדיני ועיניים אפורות , אחד היה עם שיער שחור ועיניים כחולות שנייהם נראו בערך בגילי , היה שם גם אחד כהה עור שנראה קצת יותר גדול מהם .
הוא עצר , "גרובר , מה קרה?" הילד בעל השיער השחור אמר , "פרסי, יש פה חצוי." גרובר אמר , "חצוי?" הילדה בעלת השיער הבלונדיני שאלה , "כן אנבת' חצוי." פרסי אמר בציניות , "איך זה יכול להיות שהוא לא מת?" גרובר שאל , "זה חצוי רב עוצמה , בדרך כלל רק לחצויי של אחד משלושת הגדולים יש עוצמה כזאת." גרובר אמר , והתקדם לכיווני , אני שלפתי חרב , "תירגע , לא נפגע בך." פרסי אמר , "כן , זה בדיוק מה שהמפלצות האחרות אמרו לפני שתקפו אותי." אמרתי , "אנחנו לא נפגע בך , באמת." אנבת' אמרה בקול חלש , "טוב , אני אבוא אתכם." אמרתי באי רצון , אנחנו הלכנו לאמפיייר סטייט ופרסי הראה לשומר ברק , השומר נדהם ונתן לנו לעלות , אנחנו הגענו למקום גדול , "אז זה האולימפוס." פרסי אמר וראינו את האלים , לפי מה שאני חשבתי , אז החלטנו להשתכבות להם , פרסי נתן לאל שישב באמצע ,הוא נראה לי מוכר כשלפתע הבנתי , 'יכול להיות שזה?' חשבתי לעצמי , "אבא?" שאלתי , "כן אייס." האל אמר והגדיל את הברק, "לא משנה." אמרתי בשמחה , 'סוף סוף אני מכיר את אבי.' חשבתי לעצמי הסתכלתי על האלים , שיננתי את כולם .
כעבור כמה זמן הלכנו למחנה החצויים , "טוב , אז גרובר , אתה סאטיר , פרסי אתה בן פוסידון או אפשר לומר שאתה דוד שלי ואנבת' בת אתנה או אפשר לומר שאת אחיינית שלי?" שאלתי , "כן." הם אמרו , הם גם הסבירו לי על העץ של תאליה , , 'אני לא מאמין שתאליה הפכה לעץ.' חשבתי לעצמי בעצב והזלתי כמה דמעות , שלושתנו הלכנו לכירון , הסברנו לכירון מה שקרה עד עכשיו והלכתי לביתן שלי , שכבתי על המיטה שלי ונשפחתי .