'אוקיי, הוא נורא גבוהה הוא בטח לא רואה אותי!' התחלתי לחשוב בלחץ 'אולי עם אני אלך לאט לאט אחורה הוא לא ישים ל!'.
התחלתי ללכת אחורנית אט אט, בשקט בשקט ונראה כי זה באמת עמד לעבוד עד ש.. *קראק*.
בלי כוונה דרכתי על ענף קטן ,למרות גודלו רעש הפילוח לא נגמר, הוא הידהד והידהד ומשך אחריו את כל קולות היער.
הטירנוזאור-רקס הביט בי.
הבטתי בעיניו והוא הביט בעיניי- עיניו השחורות היו כגודל אגרוף ושורות השיניים שלו היו בגודל שלא היה מבייש שנהבי פיל.
כבר חשבתי כי הוא פשוט ילך ויעזוב אותי המנוחה אך לפתע, ללא כל אזהרה הוא החל לרוץ לעברי.
''אההה!'' צרחתי והתחלתי לרוץ בכל מהירותי ''אימ'להההה!'' המשכתי בצרחות בזמן שהדינוזאור רץ בעקבותיי.
הרגשתי כאילו ברק מכה בי, ראשי כאב והרגשתי מסחררת.
זה לא היה בגלל הדינוזאור, זה היה.. זיכרון.
אני כילדה קטנה-שערי החום באותה תקופה היה קצר ולא ארוך
כמו עכשיו, עיניי החומות היו גדולות מתמיד וצחוקי המתגלגל נשמע בזמן ששיחקתי בבובת טינוזאור-רקס מולבשת כרקדנית בלט ואכלתי ספינות עשויות ביסלי ובמבה.
הזיכרון נגמר, חזרתי לעולם האמיתי (עם ניתן לקרא לו ככה) בזמן בריחתי מהדינוזאור המפחיד.
המשכתי לרוץ אך לא היה יותר מידי סיכוי אחרי הכל כל צעד שלו שווה לכשלושים צעדים שלי, היה ברור שהוא ידביק את הקצב.
הרגשתי את הטופר שלו חודר דרך חולצתי ולאחר מכן דרך עורי, הכאב היה חד כאילו טופר חדר לתוך גבי (אוקיי, אוקיי שחכתי את הזיכרון באיזה עוד תיאור אוכל להשתמש?!).
בנוסף לכאב הנורא הרגשתי משהו חמים ונעים זורם על גבי, למרות שכאשר גיליתי מהו לא נהנתי מזה כל כך-דם.
הדם זלג על גבי כנער סוער, הוא פשוט לא הפסיק ואני התקרבתי יותר ויותר אל פי המפלץ.
''להתראות עולם, להתראות מקס, להתראות אי בודד מוזר, להתראות שמים, להתראות ים...'' מלמלתי מעט בטשטוש עקב העייפות מהריצה.
''רווארר!'' שאג לפתע הטרינוזאור-רקס, הבטתי בו על פניו, ממש במרכז ננעץ חץ ארוך עשוי עץ מגולף ובקצהו נוצה לבנה.
הבטתי סביבי במטרה לאתר את מקור החץ אך מיד חטפתי פחד גבהים שראיתי באיזה גובה אני נמצאת ''ווש, ווש'' נשמעו עוד חצים החותכים את האוויר וננעצים בגוף הדינוזאור.
הוא שמט אותי והחל לברוח.
הנפילה הייתה מפחידה, הדינוזאור הפיל אותי מגובה רב וידעתי שאני עומדת למות מגובה הנפילה.
הקרקע התקרבה, והתקרבה והתקרבה.. עוד כמה שניות ויגיע הסוף המר שלפע מישהו תפס אותי.
שערה השחור כעורב היה הדבר הראשון שראיתי ''את בסדר?'' היא שאלה מתנשמת וחשפה פנים בעלות מבנה יפני (עיניים דקות ומתוחות ופנים חלקות יחסית), עיניה הדקות היו חומות-כתמתמות כדבש ושפתיה היו אדומות כדם, היו לה פנים די רציניות כאילו עברה יותר משהייתה אמורה לעבור בגילה.
היא נראתה די צעירה, בשנות השש-עשרה שלה בערך ואשפת חצים מאולתרת הייתה תלויה על גבה.
''אני בסדר תודה רבה שהצלת אותי'' מלמלתי וקמתי מתנשמת , גיחכתי למראה העובדה כי בידיי עדיין בולי העץ והענפים שאספתי.
''את מהספינה?'' היא שאלה אותי
''כן אני קסיה אבל את יכולה לקרא לי קס'' השבתי.
''אני מיילין אחרי שהספינה טבעה, לפני ארבעה ימים נסחפתי לחוף ומאז אני מנסה לשרוד כמה שאפשר'' הסבירה לי מיילין.
''בואי איתי, נמצא איתי עוד נער שהיה על הסיפון בשם מקס ויש לנו מערה'' השבתי בחיוך עדיין מעטט המומה ממה שקרה.
בדרכינו חזרה סיפרה לי מיילין כי ביומה הראשון כאן היא לא הבינה איך יש כאן דינוזאורים בכלל, אך בארצה היא הייתה חברה בקבוצת אנשים אשר אהבו לעשות מחנות ולשרוד בטבע, שם הם צדו את האוכל שלהם לבדם ונאלצו למצא מקורות מים לבד כך שהיא כבר ידעה מה לעשות ואיך להכין קשת וחצים מאולתרים.
''ציף ציף ציף ציף'' נשמע לפתע צפצוף.
''אוי לא! זה השעון שלי אני אמורה כבר להיות במערה מקס בטח מודאג!'' אמרתי בבהלה והחלתי לרוץ כאשר מיילין בעקבותיי.
''מקס?!'' צעקתי כאשר עברתי בסערה בפתח המערה ''קס! איפה היית?! דאגתי'' אמר מקס הנסער, שמתי לב כי בצד המערה שוכנת ערמה לא קטנה של פירות, גרגירי יער ולידם היה אפילו דינוזאור מת- פשוט תענוג.
''אני מצטערת, היה לי אמ..עיכוב בדרך לא הייתי פה לולא מיילין'' אמרתי בחיוך והצבעתי על מיילין שעמדה מאחוריי.
''נעים להכיר אותך'' אמר מקס ולחץ את ידה של מיילין.
''אז.. מה יש לארוחת צהריים? אני גוועת'' שאלתי למשמע בטני המקרקרת.
''פירות, גרגירי יער ואותו מצאתי ביער'' אמר מקס והצביע לכיוון הדינוזאור ''איכס.. מה זה בכלל?'' שאלתי בגועל ''זה וולוסירפטור'' השיב מקס ''הוא נראה ממש מעדן'' השיבה מיילין בשיא הרצינות.
''איכס אתם לא רציניים!'' השבתי בתדהמה ''אנחנו צריכים לאכול גם בשר, לא נוכל לחיות על צמחים לנצח'' נזף בי מקס.
את שארית היום העברנו בדיבורים ואכילה.
אני חייבת להודות שהוולוסירפטור לא היה נורא כל כך אחרי הכל, היה לו טעם של עוף.
*יום שש על האי*
''אוקיי תקשיבו, חשבתי על זה ואנחנו צריכים לחשוב על דרך פעולה קבועה'' אמרה מיילין ברגע שהתעוררנו.
''למה את מתכוונת?'' שאל מקס
''אנחנו צריכים לאגור אוכל, לקבוע מי מאיתנו אחראי על אוכל, הבאת חומרים לאש ובכלל איך להביא אותם בכמויות גדולות..'' השיבה מיילין.
''האמת היא.. שחשבתי על זה ואני חושבת שאנחנו צריכים בהמת משא'' אמרתי מעט בשקט.
''בהמת משא?'' שאלו מקס ומיילין במבט תוהה ''כן, כמו סוסים רק דינוזאור נגיד אחד שאוכל עשב שלא יהיה גדול מידי אבל גם לא קטן מידי'' השבתי.
''אוקיי.. זה רעיון לא רע למען האמת'' השיבה מיילין.
''אוקיי גם אני מסכים אבל כדאי שתביאי ביצת דינוזאור ולא דינוזאור אחרי בקיעתו מפני שיהיה הרבה יותר קשה לאלפו'' אמר מקס.
''בסדר'' הסכמתי ויצאתי לדרכי.
החלטתי שהמקום הטוב ביותר למצא בו ביצי דינוזאור הוא לא אחר מאשר קנים.
הלכתי ליער והתחלתי לחפש, ידעתי שאנחנו חייבים לאתר לפחות שלושה ביצי דינוזאור מתאימים לסחיבת כל הדרוש לנו.
העמקתי יותר ויותר אל היער אך שום קן לא נראה באופק שלפתע הבנתי משהו.
מין הסתם דינוזאור לא ייתקע את הקן שלו באמצע הדרך חשוף לכל סכנה, ואכן כאשר הסטתי את אחד השיחים נחשפו אליי קן עם שש ביצי דינוזאור.
אלו היו ביצים צהבהבות-כתמתמות ולאחת מהן הייתה נקודה אדומה בראשה.
החלטתי להסתתר ולחכות לראות לאיזה דינוזאור שייך הקן ואכן לא עבר הרבה זמן ודינזואור קטן דמויי לטאה אשר ליחך את העשב התקרב והתיישב על הביצים.
הוא היה מושלם הן בגודל והן בתאבון.
חיכיתי עוד כשעה עד שהדינוזאור עזב שוב את הקן ואז התגנבתי לקן ולקחתי שלוש ביצים.
''חזרתי!'' צעקתי כאשר זרתי למערה ושתיתי מים בתאווה ''שלוש ביצי דינוזאור בבקשה'' אמרתי והנחתי את הביצים על רצפת המערה כמה מטרים מהאש בכדי לשמור על חם קליפתם.
''אלו נראות נהדרות! אני יקרא לשלי.. מייקל עם זה בן ושני עם זו בת!'' אמרה מיילין מעט בצחקוק.
''אוקיי! אוקיי! צחקנו מספיק ליום אחד זמן לישון!'' אמר מקס ''מה?! אבל עדיין לא תשע אפילו!'' ייללתי כמו ילדה קטנה.
''מחר קמים מוקדם קדימה..'' דחק בי מקס.
*ארבעה ימים לאחר מכן, יום עשר על האי*
''אוף..'' מלמלה מיילין והביטה על השריטה ה''יפה'' שהוולוסירפטור שניסתה לצוד ''העניק'' לה.
''אל תדאגי זה יעבור'' אמרתי בחיוך בזמן שניקיתי את הפצע המדממם.
*קראק* *קראק* *קראק*
נשמעו לפתע קולות.
הקולות הגיעו מביצי הדינוזאור שהבאתי למערה ארבעה ימים קודם לכן.
''הן בוקעות!'' צעקה מיילין באושר ורצה לכיוון הביצים.
התיישבנו במעגל ולפתע שמנו לב שרק אחת הביצים בוקעת, זיהיתי אותה זו הייתה הביצה על הכתם האדום בקצה ''נראה כי השאר מאחרים לפרוח'' ציחקק מקס.
שבר ארוך נגלה לפני הביצה וזנב קטן ירוק עם פסים כתומים הציץ מחוץ לביצה ''תראו איזה זנב מתוק!'' ציחקקתי.
מיד אחרי הזנב הגיחו גם שתי רגליים אחוריות ירקרקות חלקות ומשם כל הגוף.
הוא היה דו רגלי עם זוג ידיים קטנטנות, פסים כתומים עיטרו את חלק גופו העליון מקצה הראש ועד קצה הזנב.
''איזה מותק!'' אמרתי בהתמוגגות למראה הדינוזאור הקטן ''זכרתי שלדינוזאור ההוא היו ארבע רגליים אבל כנראה התבלבלתי'' אמרתי בחיוך למראה הדינוזאור הקטן.
''תתרחקו!'' צרח מקס והקפיץ אותי ואת מיילין ''זה לא ''מותק'' זה תינוק טירנוזאור-רקס! כנראה הביצה שלו בטעות הגיעה לקן אחר, חייבים להרוג אותו!'' הוא הזדעק.
הייתי מבועתת למשמע העובדה שהחמוד הקטן הוא טירנוזאור-רקס אבל זו לא הייתה אשמתו, הוא רק נולד והמחשבה להרוג אותו עוררה בי בחילה.
התקרבתי לאט לאט ללטאה הקטנה שמולי והושטתי את אצבעי, הטירנוזאור-רקס הקטן התחכך בה והתחיל לעקוב אחרי כל מקום אליו הזזתי אותה, הבחנתי כי זה בן.
''אפשר לשמור אותו?! בבקשה!'' התחננתי ''לא!'' השיבו מיילין ומקס בפה אחד ''אל תראו אותו!'' ייללתי והצבעתי אל עבר הדינוזאור הקטן אשר נפל מידי פעם בניסיונו ללכת ''טוב..הוא באמת די חמוד'' אמרה מיילין מעט מתרככת ''ושיגדל יוכל לעזור לנו מאוד!'' עודדתי אותה ''קס הוא יגיע לגובה של כשתים עדרה מטר! זה מטרוף והשיניים שלו... שאני אפילו לא אתחיל לדבר!'' אמר מקס בכעס ''אנחנו נחנך אותו להתנהג יפה!'' אמרתי בזמן שליטפתי את הטי רקס הקטן ''הוא יוכל לעזור לו לצוד ולהשיג אוכל'' ניסיתי מוצא אחרון, מקס גילגל עיניים וחיוך שלא הצליח לשמור התפשט על פניו למראה התינוק הקטן ''בסדר אבל את אחראית עליו!'' אמר מקס מנסה לשמור על ארשת הזעם שלו.
''יש! אני אקרא לו... לאקי כי הוא בר מזל שעדיין בחיים!'' אמרתי בחיוך ''לאקי? מה הוא כלב?'' ציחקקה מיילין.
''דבר אחד מדאיג אותי'' אמר מקס
''מה?'' שאלנו
''אמא שלו...''