Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6
  1. student of Gakuen Alice
    שם: אליס
    היי כולם יש לי מחר מבחן ענקי באזרחות (50% מהציון צריך לזכור מיליוני תאריכים וחומר;;;;;;;;;;;;; )
    אז רק רציתי לשאול כי אני תמיד מתבלבלת בין שני החוקים האלה...

מכוח חוק השבות: כל אדם יהודי זכאי לעלות לארץ יחד עם בני משפחתו (בן\בת זוג, ילדים ונכדים) עד דור שלישי ולקבל אזרחות ישראלית

מכוח הלידה: כל אדם שנולד להורה או זוג הורים ישראלים מקבל אוטומטית אזרחות ישראלית בין עם נולד בארץ לבין עם לא.
    אבל עם למשל אישה שלא נולדה בארץ עולה לארץ ואחר כך שוב טסה לח''ול ויולדת שם-הילד יקבל אזרחות או לא?

ההגדרות האלה נכונות? והילד יקבל או לא?
    מנהלת פורום חת''מ ושרשורים מה12\11\13-13\3\25 ומנהלת פורום ספרות מה 13\3\25-תאריך שאני לא זוכרת, משהו לרביעי 2013

הפוקימונים האהובים עליי:
    Spoiler ספוילר

2. מייסד האתר והפורום
    הראשון נכון ולא יזיק שתוסיפי 'מי הוא יהודי' - אדם שאמו יהודיה או שהתגייר ואינו בן דת אחרת.

והשני - מישהי שטסה לחו"ל ונולד לה שם ילד הוא זכאי לאזרחות, אבל אם יוליד שם ילדים הם לא יהיו זכאים.

אגב, מי שנולד בארץ ואין לו אזרחות אחרת זכאי לאזרחות אם הוא יבקש את זה בין הגילאים 18-21 והוא מעל 5 שנים בארץ ברצף.

3. student of Gakuen Alice
    אה אוקיי תודה רבה אבל השני בטוח? כי המורה שלי סיבכה אותי בהורה שנולד בארץ ויולד בח''ול אז הילד יקבל אבל הילד שלו לא יקבל וכל מיני סיפורי מעצבנים שאין להם סוף

וכתבתי 6 עמודי דפדפת סיכומים ויש שם די הרבה חומר... לעלות אותם?
    מנהלת פורום חת''מ ושרשורים מה12\11\13-13\3\25 ומנהלת פורום ספרות מה 13\3\25-תאריך שאני לא זוכרת, משהו לרביעי 2013

הפוקימונים האהובים עליי:
    Spoiler ספוילר

4. מייסד האתר והפורום
    ציטוט פורסם במקור על ידי asuna צפה בהודעה
    אה אוקיי תודה רבה אבל השני בטוח? כי המורה שלי סיבכה אותי בהורה שנולד בארץ ויולד בח''ול אז הילד יקבל אבל הילד שלו לא יקבל וכל מיני סיפורי מעצבנים שאין להם סוף

וכתבתי 6 עמודי דפדפת סיכומים ויש שם די הרבה חומר... לעלות אותם?
    תקראי את ההודעה שלי שוב, ערכתי את ההודעה מיד אחרי זה כי התבלבלתי וההודעה עכשיו מתוקנת.

בקשר לחומר - יש הרבה חומר באינטרנט, לא יודע עד כמה חיוני יהיה החומר שלך ><

5. student of Gakuen Alice
    או אוקיי זה נשמע יותר הגיוניxd תודה רבה רותם

הפוקימונים האהובים עליי:
    Spoiler ספוילר

6. מייסד האתר והפורום
    רק בשביל שיהיה לך את זה מסודר :

מכוח שבות
    חוק השבות (1950) קובע שכל אדם יהודי זכאי לעלות ארצה (סעיף 1), כשהעלייה ארצה תהיה על-פי אשרת עולה. אשרת עולה זו הופכת באופן אוטומטי-כמעט לאזרחות ישראלית, כמבואר בחוק האזרחות, סעיף 2. בשנת 1970 הורחב חוק השבות, ונקבע שגם בן זוגו של יהודי או צאצא של יהודי (עד דור שלישי) יהנו מחוק השבות, ובהתאם - מאזרחות ישראלית.

מכוח לידה
    אדם שהוריו - שניהם או אחד מהם - ישראלים, זכאי לאזרחות ישראלית, כל עוד הוא נולד בישראל. אם אדם זה יוולד מחוץ לישראל, הוא עדיין יהיה זכאי לאזרחות ישראלית, אך אם יוליד ילדים מחוץ לישראל, ילדיו לא יהיו זכאים לאזרחות ישראלית. כלומר, שיטת "דין הדם" הוגבלה לדור אחד, אך יחד עם זאת ילדים אלו יוכלו לזכות בקלות-מה באזרחות ישראלית, מכוח שבות (אם הם יהודים) או מכוח הענקה (ראו להלן). פעמים רבות אדם שהוא אזרח זר ואחד מהוריו היה ישראלי, נחשב לאזרח ישראלי בלי ידיעתו. הדבר מעורר בעיות בעת כניסתו לישראל, כיוון שאזרח ישראלי חייב להציג דרכון ישראלי בכניסתו למדינה, וכיוון שעליו להסדיר את שירותו הצבאי.

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •