טוב מכיוון שהלינקייה של הפורום דלה מעט במדריכים לדמויות וסוגי דמויות אני החלטתי להכין מדריך לסופורט מניסיון אישי שלי (לא מעט זמן) כדי להסביר לשחקנים חדשים וכאלה שלא ממש מבינים את תפקיד הסופורט טוב יותר.
תוכן עיניינים:
-מילון מושגים
-מהו סופורט ומה תפקידו בקבוצה
-יתרונות וחסרונות
-סופורטים מומלצים למשחקים
-רונים, מאסטריס וסאמונר ספלס
-חפצים חובה על כל סופורט בכל משחק
מילון מושגים:
-ADC- האיידי קארי של הקבוצה,השחקן שלוקח את מירב ההריגות ועליו חובה להגן כל הזמן ב TF
-TF- טיים פייט,קרב גדול שמתנהל בין כל חברי שני הקבוצות באותו זמן ובאותו מקום
-CC- קראונד קונטרול,כל הSLOW STUN SNARE וכו'
-MR- מאג'יק רסיסטס, הגנה מפני מתקפות של ABILITY
מהו סופורט ומה תפקידו בקבוצה:
סופורט זוהי דמות שמתמקדת יותר בקניית וורדים ובעזרה לקבוצה מבלי לעשות פארם והריגות.
הסופורט תמיד הולך עם הADC ועוזר לו להשיג הריגות בליין ומפריע ליריבים להשיג הריגות ופארם.
במהלכי TF הסופורט בדרך כלל צמוד לADC כדי למנוע ממנו להיהרג בידי הקבוצה השנייה ומנסה גם לעשות כמה שיותר CC על הקארי שלהם.
התפקיד הכי חשוב של הסופורט הוא לשים כל הזמן וורדים כדי שהקבוצה תדע מה קורה כל הזמן בכל המפה!!!
יתרונות חסרונות:
+דמות קלה לשמחק ודי כיפית לדעתי
+לא הכל בנוי עלייך
+לא מקבל פוקוס בTF
+יכול לנצח משחקים אם יודעים איך לשחק אותו
-דורשת הרבה כסף לוורדים שמונע ממנה להתקדם עם בBUILD
-יש לה יחסית מעט חיים במהלך המשחק אז יש פעמים שהיא מקבלת פוקוס
-אם לא יודעים לשחק אותה כמו שצריך יכולים בקלות להפסיד משחקים
סופורטים ממולצים למשחק:
Taric-טאריק די שימושי ברוב המשחק כי הוא נורא טנקי ויש לו המון ארמור בגלל ה-W שלו, בנוסף יש לו STUN וHEAL שיכולים לנצח את הליין בקלות
Alistar-לאליסטר יש קומבו מיוחד שמאפשר לעשות DMG + KNOCK UP ליריב (W+Q) יחד עם HEAL קטן ואולטי שמאפשר לו לעשות טנק לטורטים ולדמויות בזמן TF
Sona-סופורט עם הארס כבד וHEAL שמאפשר לADC להשאר המון זמן בליין. האולטי של SONA עושה AOE STUN שבדרך כלל מנצח בקלות TF אם משתמשים בו בתזמון טוב
Janna-סופורט עם KNOCK UP וSHIELD טובים שמאפשרים המון הריגות טובות בEARLY GAME יחד עם אלטי שמעיף אויבים ומרפא את הקבוצה בזמן הצורך אך הזהרו כי האולטי יכול לאפשר גם לאויבים לברוח וזה לא ממולץ בזמן TF
Nunu-סופורט עם הארס כבד מאוד (E) אולטי שימושי ובאף של מהירות ומהירות התקפה (W) שעוזר מאוד לADC במהלך כל המשחק
Lulu-סופורט עם SLOW חזק והארס מאוד מציק (תאמינו לי) יחד עם סקיל שמשנה את הצורה ליריב שלך ואולטי חזק שמגדיל אותך ומוסיף לך חיים וSHIELD
Soraka-סופורט שכבר לא הרבה לוקחים, יש לה HEAL חזק וסקיל שמוסיף מנה לקבוצה שלך או עושה נזק וSIELENCE ליריבים בנוסף עם אולטי שעושה HEAL גלובאלי לכל הקבוצה שלך
Blitzcrank-סופורט מיין שלי בראנקד, ברגע שאתם שולטים בו הוא יכול בקלות להשיג קילים לADC עם הגראב שלו ובונסף נוק אפ (E) ואולטי שמביא SILENCE לקבוצה היריבה לבערך 1.5 שניות ממש שימושי
Nami-סופורט שלי אישית לא יצא לשחק עם או נגד,לנאמי יש די הרבה CC שכוללים סטאן (Q) סלואו (E) והולטי שהוא סוג של נוק אפ קטן, יכולה להיות אפקטיבית מאוד בEARLY GAME ולעזור לADC להשיג קילים בקלות
רונים, מאסטריס וסמונר ספלס:
לרונים אני ממליץ:
X9 MRAKS של ארמור/ABILITY POWER
X9 SEALS של ארמור
X9 GLYPHS של MR
X3 QUINTESSENCES של חיים
למאסטריס אני ממליץ:
ולבסוף סמונר ספלס:
FLASH-טוב בשביל בריחה או צ'ייס אחרי מישהו
EXHAUST-מוריד ליריב 50% מהירות , 50% התקפה מהירה, 30% עוצמה פיזית ו30% עוצמה "קסומה", טוב לשים על ADC
חפצים חובה לכל סופורט במשחק:
אני ממליץ להתחיל ככה:
+
X3 +
אחר כך לחסוך ל:
ו-
את הנעל תשפרו למה שבא לכם זה לא ממש משנה
שאתם חוזרים שוב
יחד עם
או
למה שיש לכם מספיק כסף ואחר כך תקנו את השני
לבסוף תקנו:
ותשפרו את החפצים שהזכרתי מקודם למה שבראש לכם רק אל תחליפו אותם!!!
החפץ הזה מאפשר לכם כל פעם שאתם חוזרים לבסיס לקבלת 5 סטאקים, אלו בעצם חמישה וורדים, חוסך המון כסף במהלך המשחק
אז פה נגמר המדריך שלי, אני יודע שלא הכי מושקעאבל די מיציתי פה את כל מה שצריך לדעת על סופורט...
הערות/הארות/מסטיק/שקל יתקבלו בברכה![]()