אוקיי קודם כל אני חייבת לומר שאתמול ב7 בערך חזרתי הביתה מהספרייה עם הספר הזה.
גמרתי אותו היום בערך ב1 וקצת.
אחד הספרים היפים שקראתי ואני יפרט כאן למה.
עלילה:
טוב העלילה מספרת על מיכאלה או בקיצור כמו שכולם קוראים לה מיקי(אין לי מושג איך הגיעו ממכיאלה למיקי אבל בקטנה מיקי זה שם חמוד).
מיקי היא ילדה שאמה נפטרה כשהייתה בת שנתיים ואביה נהרג לא מזמן בתאונת דרכים, עקב כך היא נאלצה לעבור עם דודתה לגור בלונדון אך היא לא הייתה מוכנה ושיכנע את דודתה לרשום אותה לפנימיית ''שיבולים''.
בפנימיית שיבולים משיגה מיקי חבר בשם מתן ולאחר פרדתם מתן מתחיל להפיץ עליה שמועות נוראיות שגורמות לה להיות מנודה מהחברה, מיקי מוצאת את עצמה מסתתרת מהעולם ש''בחוץ'' בקריאת ספרים בספרייה.
יום אחד לאחר עלבון כואב במיוחד רצה מיקי לספרייה ומתחילה לקרא ספר שלפתע בזמן קריאת העמ' הראשון היא חשה מוזר, כאילו מישהו שם יד על כתפה אך היא ממשיכה לקרא שרואה כי אין מישהו מאחוריה, ההרגשה חוזרת שוב ושוב שלפתע פוקחת מיקי את עיניה ומגלה כי היא אינה נמצאת בסיפרייה!
מיקי מגלה כי נשאבה לעולם הספר! מיקי נשאבה לממלכת ארבואה ממלכתה שם המלכה אלאונורה.
מיקי נשאבה ל700 שנה לפני זמנה וכל מציאותה משתנה-בגדי הג'ינס המשופשים מוחלפים בשכבות על שכבות של שמלות ומלמלות-מיקי הופכת לבת חסותה של הוד מעלתה ואט אט מגלה מדוע נשאבה לעולם זה.
מיקי נאלצת להסתגל למנהגים המשונים של העולם החדש- לאלימות, למוות השחור, למכשירי העינויים ועל כך שבכל טעות קטנה שתעשה ראשה עלול להערף.
בנוסף מוצאת את עצמה מיקי במצב לא נעים-היא מתחילה להתאהב בידידה החדש, פייטרו בנו של הבזייר הראשי (מאלף בזים לשם צייד).
תוך כדי התרחשוב העלילה והסתגלותה של מיקי לעולם החדש והזר כל כך היא נאלצת לעבור דרך שורת התפתלויות ומזימות מוזרות-מי האיש אשר ניסה להרוג אותה? מי ה''נחש'' שמסתתר בטירה? למה מיקי נשאבה מההתחלה לספר הזר? ו..האם ייתכן שאביה עדיין חי?
אוקיי אמ..ציון לקרטריונים מ1-10 והסבר:
עלילה: 9 וחצי העלילה פשוט מדהימה! היא כתובה טוב, מותחת וגורמת לכם פשוט לא להצליח להוריד את העיניים מהספר
שמות: 8. אני מודה שבחירת השמות לא הכי מתאימה מפני שבזמנה של מיקי לפני שנשאבה לספר ישנם ילדים בשם מתן, יעל, נגה שנראים די תקועים.. אבל הם לא מופיעים הרבה ורוב הזמן יש שימוש בשמות איטאלקיים מדהימים ביופיים.
כתיבה: הכתיבה מאוד יפה ומותחת מה שמעט הציק לי הוא שחסר מעט תיאור.. היה לי נורא קשה לדמיין את העולם, את מיקי ופייטרו למרות שאפשר קצת.. בואו נגיד ככה כשהיא ממש תיארה היה לי נורא קל להבין ולדמיין את מכשירי העינוייםDDD=