ראלטס מהנהן בראשו, ואת מבין שהוא רוצה שתתפוס אותו. אתה זורק אליו פוקדור, וארי כמה נדנודים הוא נעצר. תפסת ראלטס!
אתה ממשיך בדרכך ומגיע לעיר פאול. אתה מבחין בקרב גדול בין שני מאמנים. מאמן אחד עם שיער חום קצר וחולצה לבנה (

) שפוקד על הפוקימון שלו, פוקימון מתכתי עם קרן כסופה על הראש (

) להשתמש בטופר מתכת. אתה מביט במאמן השני, מאמן עם שיער כחול וחולצה כתומה (

) שנראה בטוח בעצמו, ולידו עומד פוקימון חום עם כפפות איגרוף על הידיים (

) שנראה ערני לגמרי כאילו הפוקימון השני לא פגע בו בכלל. "היטמונצ'אן, אגרוף מאך!" אתה מביט בפוקימון החום, שאתה מבין ששמו הוא היטמונצ'אן, מתקיף במהירות אדירה את הפוקימון השני, פוגע בו וגורם לו להתעלף. המאמן המושפל בורח משדה הקרב, והמאמן השני מבחין בך ופונה אליך "גם אתה באת לאתגר אותי?" ואחרי שהוא מבחין במבטך התוהה הוא מסביר לך "אני הוא מרטין, מאמן המכון של העיר הזאת. אם אתה רוצה לאתגר אותי, תבוא יותר מאוחר, כי עכשיו אני מעדיף לתת לפוקימונים שלי לנוח."
בעיקרון לא חשבתי על זה, אבל אין לי בעיה שיהיה אוכל.
----------------------------------------
אתה מאכיל את טארטוויג ואת זיגזאגון, ובזמן שאתה מאכיל אותם אתה שומע קולות ניפוץ חזקים ורואה עץ נופל. טארטוויג וזיגזאגון רצים אל עבר מקור הקול, ואתה רץ אחריהם. כשאתה מגיע לשם, אתה רואה מאמן עם שער כחול וחולצה כתומה (

) שפוקד על פוקימון חום עם כפפות אגרוף על הידיים (

) להשתמש באגרוף מאך. "יותר מהר, היטמונצ'אן!" המאמן צועק אל הפוקימון שלו, שאתה מבין ששמו הוא היטמונצ'אן. היטמונצ'אן חובט בעץ במהירות אדירה ובכוח עצום, ואחרי מעט זמן גם העץ הזה נופל. כל הכבוד, היטמונצ'אן! עכשיו תחזור, אני חושב שהתאמנו מספיק להיום." המאמן אומר, ומחזיר את היטמונצ'אן לפוקדור שלו. הוא מבחין בך, ואומר "אם אתה רוצה לאתגר אותי היום, אתה תצטרך לחכות. אני חושב שהיטמונצ'אן צריך קצת זמן לנוח." הוא שם לב שאתה לא מבין על מה הוא מדבר ומוסיף "אני מרטין, מאמן המכון של העיר פאול. וכמו שאמרתי, אם תרצה לאתגר אותי, אני אהיה יותר מאוחר במכון."
את מעבירה את הפוקידע שלך על אחד מהפוקימונים החומים עם העיניים האדומות והפוקידע מצפצף ואומר :"פאטראט, פוקימון הסיור. הפאטראטים זהירים במיוחד, ולפחות אחד מהם תמיד יהיה על המשמר. הם יכולים לשים לב לכל אויב שמתקרב אליהם, אלא אם כן הוא מפתיע אותם מאחור. הם משתמשים בזנב שלהם כדי לתקשר אחד עם השני." הוא משמיע עוד צפצוף ומשתתק. את מעבירה אותו ליד אחד הפוקימונים הלבנים עם הקרן האדומה והוא מצפצף ואומר: "ראלטס, פוקימון התחושות. ראלטס יכול לחוש ברגשות של האנשים בעזרת הקרן האדומה שנמצאת לו על הראש. מאוד נדיר שהוא מופיע לפני אנשים, אבל כאשר הוא מופיע, הוא מתקרב אל האנשים אם הוא חש שהרגשות שלהם חיוביות." הפוקידע אומר ומשתתק. לבסוף, את מעבירה אותי ליד אחד מהזיגזאגונים. הפוקידע מצפצף ואומר "זיגזאגון, פוקימון הדביבון הקטן. זיגזאגון הוא פוקימון סקרן, והוא תמיד משוטט הלוך ושוב בחיפוש אחרי משהו. הוא תמיד מתעניין בכל דבר קטן שהוא רואה." הפוקידע משמיע צפצוף ומשתתק. הזיגזאגון שהעברת עליו את הפוקידע מסתכל אלייך בסקרנות, וכשאת מצווה על איווי להשתמש בצרחה, הצרחה של איווי מבהילה אותו וההתקלה של איווי פוגעת בו וגורמת לו ליפול. הזיגזאגון לא נראה עייף או פצוע, ובמקום להתקיף את איווי בחזרה הוא מתחיל לשחק איתו. איווי, שלא מבין מה קרה, משח עם זיגזאגון למרות שלפני רגע הוא התקיף אותו.
עדכנתי
וחשבתי שאתה רוצה סטאראפטור
---------------------------------
צ'ימצ'אר מקשיב לפקודות שלך, ומבצע אותם בהתלהבות. שינקס מתכונן להתקיף את סטארלי, אבל צ'ימצ'אר משתמש בגחלת חזקה במיוחד שעוצרת אותו. צ'ימצ'אר ממהר להשתמש בצרחה, ופוגע בשינקס עם שריטה. שינקס המסכן, שלא היה מוכן לזרם המתקפות הזה, נופל. בינתיים סטארלי מנצל את הזמן שבו שינקס לא יכול להתקיף אותו, ועף אל אחד העצים שנמצאים מסביבך.
ראלטס משתמש בצוות כפול, והמון השתכפלויות שלו מופיעות סביב שינקס. "אתה לא מבין ששינקס יכול פשוט להשתמש בפריקה, ואז הוא ייפגע בכל הראלטסים?" סטנלי שואל אותך, אבל הוא לא נשמע כל כך בטוח שהפעם זה יעבוד. "שינקס, פריקה!" הוא צועק, ושינקס מנסה להתרכז כדי להשתמש בפריקה אבל לא מצליח. ראלטס עומד להשתמש להשתמש בצרחה, אבל במקום זה הוא מתחיל להתרכז, והרבה עלים מתחילים לרחף מעליו ומעל שינקס, ובסוף פוגעים בשינקס בעוצמה. ראלטס למד עלים קסומים! "אז אתה ניצחת בסוף." סטנלי אומר ונראה מאוכזב. "אחרי כל האימונים שלי עם שינקס... נו טוב, תמיד יהיה מאמן שיהיה יותר מוכשר ממך." הוא אומר ונראה מעודד. "בכל מקרה, אני חושב שזה היה קרב מעולה. יש משהו קטן אני רוצה לתת לראלטס שלך." הוא אומר ומוציא אבן ירוקה מהכיס שלו. "לאבן הזאת קוראים אבן שחר. היא מפתחת סוגים שונים של פוקימונים וביניהם את קירליה, ההתפתחות של ראלטס, לגלייד. לי אין מה לעשות עם האבן הזאת, אז אני חושב שמגיע לך לקבל אותה." הוא אומר ומביא לך את האבן. "דרך אגב, אם אתה רוצה לאתגר את מאמן המכון, ראלטס יהיה מושלם נגדו. אבל תזהר מההיטמונצ'אן שלו. האגרוף מאך שלו כל כך מהיר, שגם אם ראלטס ישתמש בצוות כפול, היטמונצ'אן יספיק לפגוע בכל ההשתכפלויות שלו לפנוע שראלטס יספיק לעשות משהו." סטנלי מייעץ לך והולך.