אתה מרפא את הפוקימונים שלך, והולך למכון. אתה רואה שדלת המכון פתוחה, אז אתה נכנס פנימה.
"הגעת בדיוק בזמן." מארטין אומר לך. "טוב, בא נערוך היכרות רשמית יותר. אני מארטין! מאמן המכון של העיר פאול! צוות אקווה פשטו יום אחד על העיר שלנו, ואני הייתי צריך להגן לבדי על כל העיר! זה גרם לי ולפוקימונים שלי להיות הרבה יותר קשוחים מכל מאמן מכון אחר שתמצא! ועכשיו, בו נראה ממה אתה עשוי!" מארטין אומר במלודרמטיות . "צא, סקראגי!" הוא צועק וזורק פוקדור לאוויר. מהפוקדור יוצא פוקימון צהוב ומוזר (

). "אני אתן לך את הכבוד למהלך הראשון." מארטין אומר לך.
ציטוט:
אתה אומר לסנוארנט בביטחון להשתמש באבקת שלג, וסנוראנט פוגע באבקת שלג חזקה בסקראגי. סקראגי נראה פגוע, אבל נראה שהמתקפה הוציאה אותו מההלם והוא נראה מוכן לכל מתקפה של סנוראנט, בנוראנט עומד להשתמש בנשיכה, אבל אתה שומע את מארטין אומר "סקראגי, בעיטה נמוכה!" וסקראגי מבצע את הפקודה שלו. הוא מצליח לפגוע בבעיטה נמוכה יש מתחת לרגליים הקטנות של סנוראנט, וסנוראנט נראה פגוע מהמתקפה שהיית אפקטיבית במיוחד עליו.
"טיירוג, תתחמק!" מארטין אומר לטיירוג באדישות. "עכשיו תשתמש בהתקלה." מארטין אומר אחרי שטיירוג מתחמק מההתקלה של טארטוויג בקלות. טיירוג פוגע בטארטוויג בחוזקה, וטארטוויג נופל. "מספיק!" אתה שומע את מארטין קורא. "אני מצטער, אבל אני לא חושב שאתה מוכן מספיק לקרב איתי. כבר ראיתי שהפוקימון היחיד שיש לך חוץ מטארטוויג הוא זיגזאגון, שמתקפות לחימה סופר אפקטיביות עליו. לדעתי כדאי לך ללכת להתאמן קצת בפארק של העיר פאול, יש שם הרבה פוקימוני מעופף. אולי תוכל אפילו לתפוס אחד, ואז יהיה לך יותר סיכוי מולי." מארטין אומר לך.