לונדון ~
אתה חוטף את גראולייט מידיו של רוג'ר שמתנצל בפניך שוב, מפחד להרגיז אותך יותר מדי. אתה מסתובב בזעם ומתרחק ממנו בעודך מגיע לעיר ורידיאן. אתה נכנס למרכז הפוקימונים ומרפא את הפוקימונים שלך, האחות ג'וי מחייכת לעברך ברוגע ושואל לשלומך.
"תגיד, חשבת מה ייעודך במסע? מה היית רוצה להיות?" שאלה בנימוס. "בימינו יש מגוון מטרת למאמנים היוצאים למסע פוקימונים, אי פעם שאלת את עצמך מה אתה מעוניין לעשות? אני מוכנה לייעץ בשמחה!"
ג'יימי ~
"תקשיב אדון מרטין, כמו שאמרתי לכל האחים שלך, אתם מאמנים מוכשרים, אבל אין ביכולתי להביא לך פוקימון וציוד ללא תשלום! זה ציוד יקר נורא והפוקימונים כולם שמורים למאמנים שהוריהם שילמו את האגרה. אין לי אפשרות לעזור, שלום ולהתראות!" הרים פרופ' אוק מעט את קולו, מנסה לשכנע את עצמו כי זה הדבר הנכון לעשות.
ג'ייק ~
אתה שולח את הפוקמון החוצה ומגלה

אתה מנסה את מזלך ומבקש ממנה להשתמש בריפוי אך היא מביטה בך בבילבול ויוצרת פעמון קטן שמצלצל ופניו הסגלגלות של פוליוורל נראות טיפה יותר טוב. הוא כבר לא מורעל אך הוא כמעט מעולף. אתה ממהר לעבר מרכז הפוקימונים בורידיאן, ג'וי ממהרת לטפל בו ומודיעה לך שזה יקח קצת זמן. צ'נסי שלה ניגש לחדר נפרד לטפל בו וג'וי מביאה לך מבט של 'אתהיודעשישלימשהולדבראיתךעליו'
דילן ~
"המכון הראשון מנוהל על ידי ברודי, זה ממש בעיר הסמוכה של פיוטר. אבל עליך להיות בעל שלושה פוקימונים לפחות, אני חושבת שעליך להבין שכל פוקימון הוא מיוחד. איזה מן פוקימון היית רוצה לדוגמא?"