לעוד סיקורים:
60 שנה ליוצר אהוד בנאי
"ווקה פיפל" קול אנושי טהור
אוסף משולש חדש "תתארו לכם" של שלמה ארצי
חמישה שירים : העולם שהיינו רוצים
שלום לכולם! היום אני אסקר לכם את כל המידע שידוע בשעת כתיבת שורות אלו על האיחוד של הלהקה הישראלית המצליחה "כוורת" אז תישענו אחורה שבו בנחת ותיהנו!
הכל התחיל במשפט אחד: "קיבלתי אישור שזה אכן קורה" אמר אפרים שמיר בסטטוס בפייסבוק שלו. אנחנו נפגשים מפעם לפעם ועושים חזרות שהן לאו דווקא לצרכי כוורת, כי אנחנו מופיעים גם במסגרות אחרות. אנחנו שנים ביחד. זה שהקהל לא יודע מזה זה דבר אחר. אני לא יכול לספק פרטים מעבר לזה שההופעה אכן תתקיים. אני לא יודע מה יקרה, רק יודע שיקרה. מן הסתם נעשה שירים של כוורת". הוא אומר.
וכך זה מתחיל שמועות רצות בכל הרשת כתבות בכל אתר תרבות ושיגעון "כוורת" חוזר
אבל מי זו להקת הכוורת אתם שואלים טוב אם אתם מתכת לגיל 15 כנראה בחיים לא ראיתם אותם מופיעים השביעייה המופלאה, המונה את דני סנדרסון, גידי גוב, אפרים שמיר, אלון אולארצ'יק, יצחק קלפטר, יוני רכטר ומאיר ופניגשטיין אחראים על התופעה הזו וזה רק בגלל להקתם "כוורת" שהוקמה בשנת 1973 הלהקה היא בעלת הכי הרבה מופעי איחוד והכי הרבה פירוקים והופעתה האחרונה הייתה ליפני לא פחות מ15 שנים
אך לא מהר השמחה צריכה לבוא משום שהלהקה הודיע רשמית ש"זה האיחוד האחרון" אמר דני סנדרסון באספת עיתונאים שנערכה "אז לכל אלה ששאלו - הנה זה קורה. בכל זאת בגילנו המופלג זה יפה. שואלים למה התפרקנו, אבל צריך לשאול מתי נתחיל להתפרק. זה האיחוד האחרון. האיחוד הקודם היה לפני 15 שנים ואם נעשה חשבון פשוט, בעוד 15 שנים מהיום כבר נהיה בגיל הזהב". הוא אומר ואולארצ'יק מוסיף "אין יום בחיים שלי שלא שואלים אותי ברחוב אם אנחנו הולכים להתאחד, שלא לדבר על שאלות כמו 'למה התפרקתם'"
"לי קצת כואבת הרגל", אמר גוב בתשובה לשאלה איך חברי הלהקה מרגישים. "אנחנו מרגישים טוב. לא הולכים למות ברגע זה. עבר מספיק זמן כדי שזה לא יימאס עלינו. כמו שדני אמר, זה הוואלס האחרון". בשלב זה התפרץ אולארצ'יק לדבריו באומרו "אבל כל מי שרוצה לעשות כותרת מ'הוואלס האחרון' אז אל תעשו כי זו לא כותרת טובה".
"כולנו יחסית מאוד עסוקים", אמר גוב בהתייחסו לקושי הטכני להרים את המופע, "אבל פסטיבל ישראל זה מאוד מכובד. הם פנו אלינו ואמרנו למה לא". יוני רכטר התייחס לתוכן המופע ואמר "נשיר שירים שלנו ושירים של כל אחד מאיתנו בנפרד - אי אפשר לדעת מה יקרה".
"יש רצון כזה", אמר סנדרסון בתשובה לשאלה האם יחשפו במסגרת האיחוד חומרים שלא ראו אור מעולם. "גילינו חומרים רבים שחלקם איזוטריים וחלקם לא נכנסו לאלבומים שלנו, עוד מימי ההופעות של שנות השבעים. אנחנו עובדים מאוד קשה על זה, ומקווים שלקראת המופע ייצא מארז של שישה דיסקים שיאגדו גם חומרים כאלה". "זה יחסית מעניין", הוסיף גוב, "במובן הזה שאלה חומרים שמאגדים חזרות והתפרעויות. יש שם משהו שנקרא 'מערכון השלוליות', זה הולך להכות גלים בתולדות הטמטום בארץ".
"זה במידה רבה בזכות הקהל", השיב גוב לשאלה איך מצליחים להרגש לאחר שנים רבות כל כך. "מאז ומתמיד וגם כשהתחלנו לא ידענו שאנחנו כאלה מיוחדים", אמר שמיר. "כל העניין הזה של כוורת זה משהו שקורה גם מחוץ ללהקה, אולי בגלל חוסר זמינות שלנו. זו יישות שיש לה חיים משלה. אנחנו נותנים לשירים לתת את שלהם". "אנשים רוצים להיזכר במשהו שמעורר אצלם געגוע" השלים אותו רכטר. "אני מקווה שנביא גם את הדבר העכשווי. כל אחד מאיתנו הוא מוזיקאי פעיל וזה צריך לבוא לידי ביטוי גם בהופעות".
בתשובה לשאלה איך זה מרגיש לעשות רוק בגיל מבוגר, אמר גוב ש"זה לא היה רוק אף פעם. זה הרי שטויות, זה המגפיים של ברוך, אז בוא לא נגזים". "נשתדל לא להיות פתטיים", אמר שמיר.
כשנשאלו חברי הלהקה האם להערכת היו מצליחים לשרוד היום בתכנית ריאליטי, אמר סנדרסון ש"הסיפורים המשפחתיים שלנו לא מספיק קשים". גוב, ששפט בעונה האחרונה של "כוכב נולד", הוסיף כי "מה שעושים היום בריאליטי בשידור חי, זה בלתי נתפס. אני רואה 'אמריקן איידול' ו'דה וויס', אני לא יודע אם הייתי עומד בזה".
"אין ספק שקודם כל אנחנו חברים מאוד טובים", אמר סנדרסון לוואלה! תרבות, בתשובה לשאלה כיצד השינויים בחיים האישיים שלו ושל גוב משפיעים על התחושות באיחוד. "המצבים האישיים שלנו קירבו אותנו עוד יותר. יש גם שירים שפתאום מקבלים משמעות אחרת, אם זה משהו מצחיק או שיר רומנטי, 'נחמד, היה ממש נחמד', אבל זה חלק מהעניין, זה חלק מהקטע של הלהקה הזאת. אנחנו ביחד כבר 40 שנה, מלהקת הנח"ל ועד עצם היום הזה אנחנו חברים".
הם אומרים כולם באספה
אך זה לא נגמר פה מסתבר שמעריצי כוורת כל כך רוצים להגיע למופע עד שאתר מכירת הכרטיסים קרס דקות אחרי פתיחתו "עקב הביקוש הרב אתר בימות עמוס. אנא נסה מאוחר יותר", נכתב באתר. תוך כדי כך, ניסיון לחייג למשרד הכרטיסים מוביל למענה אוטומטי המפנה את הרוכשים הפוטנציאליים לאתר.
וכשעות ספורות לאחר תחילת המכירה, שלוותה בקשיים טכניים, אזלו הכרטיסים לשתי הופעות האיחוד של הלהקה האגדית שיתקיימו בחודש יוני במסגרת פסטיבל ישראל
לכן הוחלט למכור עוד מאות כרטיסים נוספים בשל הביקוש הכל כך גדול
אך הכרטיסים מעטים לעומת קהל המעריצים ולכן הודיעה הפקת הפסטיבל על מופע נוסף בבריכת הסולטן כך שעכשיו במקום 2 הופעות יהיו שלושה!
אך גם השמחה הזו לא תחזיק מעמד משום ששוב האתר קורס וכל הכרטיסים אוזלים בפחות משעתיים!
וזה הסוף או שלא, אולי יהיה עוד מופע אולי אפילו עוד שניים! בינתיים אין לדעת. הדבר היחידי שידוע זה שגם אם רציתם לבוא למופע לא תצליחו כי זה נראה שכל בן אדם בישראל רוצה בזה והכרטיסים נעלמים בשניות
אני הייתי Amitlv מקווה שנהניתם וניפגש בפעם הבאה!
קרדיט ל"וואלה תרבות" על כל המידע ועל הציטוטים ולויקיפדיה על המידע