כן כן, לא אמרתי או רמזתי לכך שאתה סתם מעתיק סטים או משהו..
רק אמרתי שעבור שחקנים מתחילים (וזה כולל גם אותי) - חשוב מאוד גם ללמוד את הסטים ולהבין איך דבר מסויים עובד, נגד מה ומדוע. ולא סתם להעתיק סטים של שחקנים חזקים.
אני חדש בפוקימון ואני מגיע מהעולם של יוגיהו, ושם (להם כן יש קהילה ישראלית פעילה של עשרות אנשים) הכי קל לראות את זה....
מצד אחד יש לך שחקנים מוכרים... כאלו שלקחו טורנירים רבים והכל... שחקנים שמכירים את המשחק בצורה הטובה ביותר.. והם לפעמים מגיעים לטורניר ומגיעים לטופ 8 או מתברגים גבוה בצורה כלשהי בעזרת דק מקורי שלא נחשב לשחיק יותר מדי (מתוך היכרות שלהם עם המטה הייחודית הישראלית ומתוך הבנה של מה צריך להיות משוחק נגד מה שיהיה משוחק בטורניר)
ומנגד, יש שחקנים חדשים שמעתיקים אחד לאחד דק של אלוף אירופה או משהו כזה... ואז הם פשוט מפסידים לכולם ומאשימים את המזל.
אני לא מכוון את זה אליך אלא, שוב, לשחקנים החדשים, כמוני.
חשוב לראות סטים של סמוגון, חשוב לראות משחקי Wifi ביוטיוב. אבל חשוב לא פחות גם לשחק המון ברנדום מאצ אפ, בסימולטורים (למי שאוהב) ומול אנשים אחרים.. כי רק ככה באמת לומדים כמה שיותר טריקים.. מתי לעשות החלפות ומתי לא ולמה בעצם כל דבר טוב או לא טוב.
כמו בהמון דברים אחרים... יש גבול למה שאפשר ללמוד בפורום (המייצג את התאוריה)... אין כמו הנסיון.. אין כמו הדבר האמיתי
או במילים אחרות- אנשים, תרשמו לטורניר 8)