אנדרו:
אתה אומר לפרופסורית שאתה חושב שתסתדר ומתנצל בפניה על כל העבודה הקשה שהיא נאלצה לעבור ואתה יוצא לדרכיך שפוקימון הרוח שקיבלת נמצאת לידך ואתה מחליט לבדוק מה הפוקידע אומר עליה ולכן אתה שולף אותו מולה.
מהפוקידע נשמע קול רובוטי האומר "מיסדריוויס, בדרך כלל מפחידה אנשים בלילות בגלל שהיא מקבלת את כוחה מפחד של אנשים" הקול משתתק.
אתה ומיסדריוויס שלידך מתקדמים לכיוון דרך מספר 1 וקולות הקרבות שנשמעו בדרכיך למעבדה התחזקו ואתה שם לב לקבוצה של אנשים והפוקימונים שלהם מנסים למנוע כניסה של להקת ציפורים () גדולה וצריכים עזרה.
מה תעשה?
ג'ון:
אתה רואה את האנשים ומתקרב אליהם במהירות ובזהירות ושואל את אחד האנשים מה קורה כאן.
האדם אומר לך "הפידובים האלה מנסים לרוץ לתוך העיר שלנו ולפגוע בבני האדם, הם פוקימונים מאוד עקשניים ומעצבנים" הוא מסנן לעבריך ואתה מוציא את סייטר שלך מהפוכדור שלו ואומר לו להשתמש במתקפה מהירה כדי להדוף כמה מהפידובים שנמצאים שם ושישתמש בגל ואקום על כמה מהם.
סייטר ממהר למשמע פקודתך והודף מספר פידובים בעזרת מתקפה מהירה וגל ואקום ואתה שם לב שהפידובים נסוגים להם.
"תודה לך ילד" אומר לך האדם שדיברת איתו "אני רואה שאתה מאמן חדש, תזהר מאוד בדרכים שלך, לפוקימונים לא משנה כבר את מי הם תוקפים!" הוא אומר לך בלחץ ונוטש אותך בדרך מספר 1.
מה תעשה?
תומאס:
אתה אומר לקיוגינל שלך לצאת ולעזור לאנשים האלה והוא מתחיל לרחף לאזור הקרב.
אתה שם לב שהוא נפגע רבות על ידי הפידובים וסופג נזק כבד ואחד האנשים שם צועק לך "תפקוד עליו משהו, הוא לא נלחם לבד!".
מה תעשה?
"מה קורה פה?" אני שואל בתמימות.
אני מוציא את הפוקדור מהכיס ושולח את פאנפי החוצה "פאנפי, תפזר את ההפגנה, השתמש בTAKLE."[/quote]
מייק:
אתה שואל בתמימות "מה קורה פה?" ואחד האנשים אומר לך שהפידובים העקשנים האלה מנסים שוב פעם לפרוץ לעיר ולפגוע בתושביה.
אתה מוציא את פאנפי מהפוכדור שלו שבכיסך ואומר לו שיפזר את ההפגנה וישתמש בהתקלה.
פאנפי רץ לתוך הקרב ומתקיל מספר רב של פידובים בעוצמה ואתה שם לב שהפידובים נסוגים חזרה לדרך מספר 1.
"תודה לך ילד!"| אומר לך האדם שהסביר לך מה הלך שם "אני רואה שאתה מאמן חדש אז דע זאת, לפוקימונים לא אכפת במי הם פוגעים, לכן תיזהר מאוד בדרך שלך, אין לדעת מה יתקוף אותך!" הוא אומר לך דברים אלה בצורה מלחיצה ביותר.
מה תעשה?
כריס:
אתה מוציא את פאוניארד שלך במהירות ואומר לו שאם הוא רוצה להיות בלתי מנוצח עליו ללמוד לשלב בין ההתקפות שלו לפקודות שלך ואתה גם מסביר לו שאתה יכול להדריך אותו להיות רב עוצמה ולכן עליו להיות קשוב לך ופאוניארד מהנהן בהסכמה.
אתה אומר לו שאתם עומדים להוריד שני ציפורים במכה אחת ולכן שיקפוץ גבוה ויסתובב במהירות תוך כדי שימוש בשירטה כדי שינעץ את הסכינים בציפור אחת ואז שיזנק במהירות על ציפור אחרת.
פאוניארד מזנק לאוויר לגובה רב ומתחיל להסתובב ומשתמש בשריטה שפוגעת קשה באחד מהפידובים ואז הוא מזנק על פידוב אחר ושורט גם אותו.
אתה שם לב שהפידובים נסוגים חזרה לדרך מספר 1 ואחד האנשים שהיו בקרב אומר לך "אני רואה שאתה מאמן חדש ולכן אומר לך זאת, היזהר בכל מהלך שאתה עושה שם בחוץ, לפוקימונים לא אכפפת במי הם פוגעים!" הוא אומר לך בצורה מאוד מלחיצה את הדברים.
מה תעשה?
אתה לוחש לפרופסורית שאתה לא מתכוון לגעת בפוקימון הזה בגלל שאתה שונא נשיקות אז אתה מבקש להחליף אותו.
"איך אפשר שלא לאהוב את היצור הקטן?" שואלת אותך ג'וניפר ומרימה אותה "אז אני אשמור עליה ואתן לך פוקימון אחר!" היא אומרת ולוקחת את הפוכדור עליו הספרה 5.
"בוא נראה מי מסתתר כאן!" היא אומרת וזורקת את הפוכדור שעליו הספרה 5 וממנו יוצא פוקימון קטן בעל ציבע ורוד חלש ורגליו בצבע חום () "זהו טיירוגואה" היא מציגה בפניך את הפוקימון "זהו הפוקימון שאתה תמשיך איתו את המסע ללא אפשרות להחליף אותו!" היא נוזפת בך.
מה תעשה?