Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3
  1. עמיטריד.
    תאריך הצטרפות: Mar 2011
    שם: עמיטריד
    הודעות: 7,039
    #1
    לעוד כתבות:

    לאונרד כהן

    לואיס ארמסטרונג

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    אביב גפן (נולד ב-10 במאי 1973) הוא זמר-יוצר, מוזיקאי, מלחין, פזמונאי ומפיק מוזיקלי ישראלי. גפן הוא שותפו של סטיבן וילסון לצמד "בלאקפילד", וחבר בלהקת ה"תעויוט". גפן ידוע בתור הזמר שסחף את הנוער הישראלי בשנות ה-90, שאותו כינה "ילדי אור הירח", ומזוהה עם הזרם השמאלי בפוליטיקה הישראלית. שיריו של גפן עוסקים במחאה, בנושאי יום-יום כמו אהבה, שלום, מוות, דת, צבא ומנגד הוא נוגע בנושאים שנויים במחלוקת כמו התאבדות, סמים וסרבנות.
    גפן הוא אחד מזמרי הרוק הישראליים המצליחים ביותר כאשר כמעת כל אלבום עובר את ה 20,000 מכירות .






    גפן הוא בנם של המפיקה נורית גפן ושל הפזמונאי יהונתן גפן, ואחיה של השחקנית שירה גפן. שמו אביב ניתן לו כזכר לסבתו אביבה גפן. הופעתו הראשונה של גפן הייתה ב-1984, בתוכנית "שמיניות באוויר" בערוץ הראשון, שבה שר את השיר "כולך בת 40", שהלחין למילותיה של אחותו שירה גפן, שכתבה אותו לכבוד יום הולדתה של אמו. בשנת 1987 השתתף לצד מיקי קם בסרט חובבים בשם "המטפחת", שעבורו כתב והקליט את השיר "אמא". בשנת 1990 הקליט גפן שיר רשמי ראשון, "חבר". בהקלטה ניגנה איתו הלהקה שליוותה אותו באותה תקופה, "חתולים בצנרת".
    בשנת 1991 הקליט גפן את אלבומו הראשון, "זה רק אור הירח", עם להקת "התעויוט", המלווה אותו עד היום. האלבום יצא לחנויות ב-25 בספטמבר 1992, ונמכר באותה שנה ב-200 עותקים בלבד, אך לימים נחשב לאחד מאלבומי הרוק החשובים בישראל, הן בגלל המוזיקה עצמה והן בשל נושאי השירים שעוררו סערה והראיונות שקדמו לו. גפן, שהיה אז בן 18 בלבד, כתב והלחין את כל שירי האלבום, בעיבודים של משה לוי. מהשירים הבולטים באלבום היו "מיליארד טועים", "שנינו שווים", "אמש" ושיר הנושא "אור הירח".


    (מיליארד טועים, אחד מלהיטי האלבום "זה רק אור הירח")
    [YOUTUBE]2irti-cEfmM[/YOUTUBE](מיליארד טועים, אחד מלהיטי האלבום "זה רק אור הירח")


    ב-1992 חולל גפן סערה כאשר הצהיר על כך שלא שירת בצה"ל, ואף קרא לא להתגייס לצה"ל. הוא הסביר שהוא לא התגייס מטעמים רפואיים, אך הוא ביקש להתנדב ללהקה צבאית ובקשתו נדחתה.
    בשנים 1992 ו-1993 שיחק גפן בסדרת הטלוויזיה הפופולרית "עניין של זמן" בתפקיד אביב, ואף שר שם כמה משיריו המפורסמים, ביניהם "עכשיו מעונן", ממנו התפרסמה השורה "אנחנו דור מזוין", שלימים הפכה גם לביטוי שגור. ב-1992 שיחק בסרט הקולנוע "נערי החוף", שעבורו גם כתב ושר את שיר הנושא. עוד באותה שנה הלחין לנורית גלרון את השיר "אתה פה חסר לי", שאת מילותיו חיבר יחד עם אחותו שירה גפן. השיר (שבמקור נכתב לדפנה ארמוני ולבסוף הועבר לגלרון) היה ללהיט הגדול ביותר מאלבומה של גלרון "בתוך הסערות" שיצא באותה שנה.
    ב-1993 יצא אלבומו השני של גפן, "עכשיו מעונן", בעיבוד והפקה של משה לוי. האלבום הוקדש לחברו ניר שפינר, שנהרג בתאונת דרכים ב-1991. גם באלבום זה כתב והלחין גפן את כל השירים, שמהם זכו להצלחה "עכשיו מעונן", "שיר הסמרטוטים", "בוכה על הקבר", "אל תדאג", "שלכת" ו"אילנה", שאותו כתב על חברתו באותה תקופה, אילנה ברקוביץ'. האלבום זכה להצלחה רבה בהרבה מקודמו, השיר "עכשיו מעונן" היה לאחד השירים המושמעים ביותר ברדיו באותה שנה, ובמצעד הפזמונים השנתי של רשת ג' זכה גפן בתואר זמר השנה.


    (אילנה, אחד מלהיטי האלבום "עכשיו מעונן")
    [YOUTUBE]ZRQj78Yl2DU[/YOUTUBE](אילנה, אחד מלהיטי האלבום "עכשיו מעונן")


    בסוף שנת 1993 יצא אלבום הבכורה של קרן הכט "קרן הכט", שבו כתב והלחין גפן את כל השירים, פרט לשיר "הראש שלו" שכתב לפי מנגינה של צ'ייקובסקי. גפן גם השתתף באלבום בדואט "זה הרגש", שהיה למושמע ביותר מבין שירי האלבום. את השיר "שדה פרוש", שהופיע גם הוא באלבום, כתב גפן כשהיה נער מתבגר אך גנז אותו עד שהכיר את הכט והחליט לתת לה לבצע את השיר.
    בשנת 1994 הוציא גפן את אלבומו השלישי, בעל השם הסמלי "אביב גפן III", הפעם ללא להקת התעויוט. האלבום הגיע למעמד אלבום זהב תוך ימים ספורים, זמן קצר לאחר מכן הוכתר התקליט גם כ"אלבום פלטינה", עם מכירות של מעל 40,000 עותקים, וביסס את מעמדו של גפן כאחד היוצרים הבולטים בישראל. האלבום נפתח בתימה המלווה את האלבום כולו - בעיותיו הנפשיות של מתבגר רגע לפני גיוסו לצבא (למרות שבפועל גפן בכלל לא התגייס לצבא). בין השירים הבולטים באלבום היו "האם להיות בך מאוהב", "כבוד", "משוררים", "הכי קרוב לבד", "מסיבת מתגייסים", "הולך לאיבוד" ו"קבעתי עם האושר", בדואט עם ליאור טבת. "האם להיות בך מאוהב" זכה בתואר "שיר השנה" ברשת ג', וגפן זכה פעם נוספת בתואר "זמר השנה". באותה שנה גם השתתף בשיר "עכשיו" מהאלבום "רדיו בלה בלה" של החברים של נטאשה.
    עוד ב-1994 פורסמה בחדשות ערוץ 2 כתבה על מקרי התאבדות של בני נוער, שלפי דברי הכתב היו בהשראתם של שירים של גפן. גפן הגיב בשידור אצל גבי גזית: "אם הבנתם מדברי או משירים ששרתי שאני בעד התאבדות, זאת טעות חמורה, אני וגם הקהל שלי נגד אלימות, גם שהיא נגד עצמך, וגם כמו שיש פצע ויש יוד, אז יש פצעי נפש ויש פסיכולוגים, ואפילו אני הולך לפסיכולוג ואין בזה שום בושה". עם זאת, גפן נשאל פעמים רבות, לפני ואחרי ההאשמות, האם הוא בעצמו ניסה להתאבד במהלך חייו, ובכל פעם מחדש בחר להתעלם מהשאלה. עד היום היא נותרה בגדר תעלומה.
    בחודש אוגוסט של אותה שנה הופיע גפן לראשונה במרכז פסטיבל "ליל אהבה בצמח", שבו שילב הופעה של להיטיו עם אימו, נורית גפן.
    ב-1995 הוציא גפן את אלבומו הרביעי, "שומקום". האלבום הוקלט בלונדון, ועורר סערה בישראל בשל השיר "שומקום", שכלל את השורה "מי זה שם הולך שיכור, זה ראש הממשלה" שהייתה רמז לשמועות אודות הרגלי השתייה של ראש הממשלה לשעבר יצחק רבין. בעקבות זאת השיר נפסל לשידור ברדיו. מתוך האלבום התפרסמו גם השירים "אהבנו", "מלאך" ו"שלום".
    כרו של חברו ניר שפינר, שכאמור נהרג בתאונת דרכים ב-1991, כתב גפן את השיר "לבכות לך". גפן נתן לאריק איינשטיין לבצע את השיר, משום שחשב שהוא זקוק לביצוע בוגר יותר מכפי שיוכל לבצעו בעצמו. איינשטיין הקליט את השיר לראשונה בשנת 1994, ומאוחר יותר בגרסה אחרת עבור אלבומו "יש בי אהבה", שיצא ב-1995. ב-4 בנובמבר 1995 הוזמן גפן לעצרת השלום בכיכר רבין, וברגע האחרון החליט לבצע את השיר. מספר דקות אחרי סופו נורה ראש הממשלה. מאז קיבל השיר משמעות חדשה והפך להמנון הבלתי רשמי של נוער הנרות.
    בשנת 1996 יצא האלבום "המכתב", בשיתוף עם התעויוט ומשה לוי. מהשירים המוכרים באלבום היו "עונות", "המכתב", "הקנאה", ו"מרד הדמעות", שנכתב בעקבות רצח יצחק רבין. בסוף השנה יצא גפן למסע הופעות ברחבי אירופה. בשנה זו הוא התחתן עם אילנה ברקוביץ', שהייתה חברתו 4 שנים. במהלך השנה יצא הספר "השירים האסורים", שהכיל את מילות ותווי שיריו מהאלבומים שיצאו מ-1992 ועד 1996.
    בפסח 1997 יצא אלבום האוסף הכפול של גפן "ירח מלא - האוסף", שכלל עשרים שירים מאלבומיו ושירים שנגנזו מהם, כמו "עניין" ו"אני פרפר", שירים אותם ביצע במסגרות שונות והופיעו באלבום של גפן לראשונה ("חבר", "נערי החוף", "אבא תרנגול"), ושני שירים חדשים - "סוף העולם" בשיתוף עם ברי סחרוף ו"שיר תקווה". שניהם הפכו להמנוני רוק, ונכנסו לקלאסיקת המוזיקה הישראלית.
    ב-1998 יצא האלבום "חלולים", הפעם ללא התעויוט, ובייעוץ אמנותי של ברי סחרוף, שהתבטא באלבום רועש יותר, עם דגש על גיטרות חשמליות ואפקטים. האלבום הוקלט בלונדון והיה שונה מאלבומיו הקודמים של גפן מבחינת הצליל, שהיה מתכתי יותר מהצליל החם בדרך כלל של גפן. הייתה זו תקופה שבה גפן הושפע מאוד מהמוזיקה האלקטרונית של להקת פלסיבו, וכמו כן מהלהקה שאותה כינה "הפינק פלויד של ימינו", רדיוהד. המעריצים שחיכו בקוצר רוח לצאתו של האלבום התאכזבו מתוצאת החומרים החדשים, שלא היו דומים לאף חומר קודם של גפן, והאלבום מכר מספר עותקים מועט במיוחד ונכשל "במכוון". בכל זאת יצאו מתוכו כמה להיטים, ביניהם "בוקר טוב איראן", "סופרסטאר", "תבלע את הכדור", "תצא מהמחשב" ו"חלומות גדולים".
    ב-1999 יצא האלבום "לילות לבנים". האלבום מבוסס ברובו על גירושיו של גפן מאילנה ברקוביץ', והתאפיין בשירים רכים ומלודיים יותר מקודמו, כ"מקסיקו", "השיר שלנו", ו"לילות לבנים". באותה שנה החל גפן בסיבוב הופעות אינטימי, עם קלידן התעויוט דניאל סלומון, שבו הופיע ללא התעויוט, בליווי פסנתר וגיטרה. סיבוב ההופעות גרף הצלחה גדולה, ומאז יוצא גפן בכל חורף לסיבוב הופעות אינטימי.
    בשנת 2000 יצא אלבומו של גפן "יומן מסע", אלבום מלודי ומורכב, שהראה, לדברי רבים, כי גפן התבגר והתמתן, בעיקר בשל השיר "עורי עור" ובו הביטוי "מולדת אהובה". במקור כתב גפן "מולדת חשוכה", אך ביטוי זה שונה כדי למנוע פרובוקציה, אם כי בפועל הסיבה הייתה דווקא משיקולים מסחריים. למרות זאת בהופעות שר גפן את המשפט הזה. מתוך האלבום התפרסמו גם הדואט עם אריק איינשטיין "יומן מסע", הדואט עם שלום חנוך "חצר המלך" והשיר "אקדחים שלופים". באותה שנה הצטרף גפן להופעות של להקת רוקפור, וביצוע בהופעה לשיר "שוב לא שקט" יצא כסינגל לתחנות הרדיו. הביצוע נכלל באלבום ההופעה של רוקפור "רוקפור בהופעה".
    ב-21 ביוני 2002 יצא אלבומו של גפן "ממנטו מורי" ("זכור את המוות"), שהוקלט בקופנהגן שבדנמרק. האלבום מוקדש לסבתו של גפן, גאולה, שנפטרה באותה שנה, וכלל את השיר "שיר עצוב" שנכתב לזכרה. מתוך האלבום התפרסמו גם השירים "ממנטו מורי", "הולך קדימה" ו"קרן אור".


    (קרן אור, אחד מלהיטי האלבום "ממנטו מורי")
    [YOUTUBE]DQdq4zl9auM[/YOUTUBE](קרן אור, אחד מלהיטי האלבום "ממנטו מורי")


    בשנת 2003 יצא הסרט התעודי "אביב", בבימויו של תומר הימן, על חייו של גפן. הוא פתח את פסטיבל הסרטים הבינלאומי בבנגקוק, וזכה לאהדת הקהל התאילנדי. בעקבות הביקוש הרב נוספו שתי הקרנות נוספות לסרט. בשנה זו גם יצא הספר "השירים האסורים ב'" ובו מילות השירים לאלבומים שיצאו מ-1997 עד 2002. בשנה זו גם הוציא שיר משותף עם להקת ההיפ הופ הערבי 'דם'. השיר, "פושעים חפים מפשע", נכתב על ידי תאמר נפאר, סולן הלהקה, והולחן על ידי גפן ואף צולם לו קליפ, בו נראה גפן במדי צה"ל - דבר שעורר סערה לאור העובדה שגפן לא שירת בצה"ל.
    ב-2004 השתתף גפן בתוכנית ספיישל בת 12 פרקים בשם "הבלוג של אביב גפן", בערוץ yesY ב-Yes. הבלוג שודר מביתו של גפן, והועבר גם באינטרנט בשידור חי. התוכנית עוררה תגובות סוערות, ואף צונזרה בשל דעותיו של גפן על תעשיית המוזיקה והבידור בישראל.
    באותה שנה חבר גפן לסולן להקת 'פורקיופיין טרי', מוזיקאי הרוק המוערך סטיבן וילסון. הם הקימו יחד הרכב רוק בשם בלאקפילד, והוציאו אלבום ראשון בשם "Blackfield". האלבום הוקלט במשך שלוש שנים באולפנים בלונדון ובישראל, ונערך באולפני אבי רוד באנגליה. היה זה האלבום הבינלאומי הראשון של גפן, שהופץ בעולם על ידי חברת התקליטים הבריטית Snapper Records.
    בשנת 2005 הוציא גפן לאור את ספרו הראשון, "ילדי יום ראשון", המבקר בקצרה בתחנות חשובות בחייו. בסוף אותה שנה השתתף גפן בתוכנית המציאות פעם בחיים ששודרה בערוץ yesY.
    ב-4 בדצמבר 2005 השיק גפן את האלבום ה-11 שלו, "עם הזמן", שיצא לבסוף ב-3 במרץ 2006. את האלבום הפיק עבורו עופר מאירי, שעיבד יחד עם גפן את כל השירים בו. במסיבת ההשקה של האלבום החדש אמר גפן "זה לא עוד אלבום של אביב גפן, לטוב ולרע. אין בו סיסמאות. עופר גרם לי להוריד דברים פוליטיים בשקל ובחרנו שירים אחד אחד". באותה מסיבה יצא לאור הסינגל הראשון מתוך האלבום, שהוצג בתור קליפ שיצא לערוצי הטלוויזיה ולתחנות הרדיו יום לאחר מכן. שמו של הסינגל הוא "עם הזמן", והוא במקור שיר של הזמר הצרפתי לאו פרה ("Avec Le Temps"), שגפן תירגם תרגום חופשי. הסינגל קיבל תגובות חיוביות ממבקרים, שציינו שניכר בו השינוי שחל בגפן. לאחר מכן יצאו גם הסינגלים "מחר", "בשבילך", "זה רק הלב שכואב לך" ו"אין זמן תחת השמש", שזכו גם הם להשמעות רבות בתחנות הרדיו.
    בשנת 2006 כתב והלחין גפן את מרבית השירים לאלבום "יחפה" של נינט טייב, שאותו גם הפיק מוזיקלית. בין היתר כתב והלחין עבור האלבום את השירים "כשאתה כאן", "הכל יכול לקרות" ו"יחפה". יומיים בלבד לאחר צאתו קיבל האלבום את התואר אלבום זהב. במקביל, בחודש ספטמבר 2006, הגיע גם האלבום "עם הזמן" למעמד זהב.
    בשנת 2007 יצא הרכבם של גפן וסטיבן וילסון, בלאקפילד, למסע הופעות ברחבי העולם. בפברואר 2007 יצא האלבום השני של ההרכב, "Blackfield II". באותו חודש יצא אלבום אוסף של גפן בשם "רק שירי אהבה", שנמכר בלעדית בסניפי קפה ארומה אספרסו בר. באותה שנה נבחר גפן לתפקיד היועץ האמנותי של תחרות הלהקות הצעירות "Urban MotoMusic 2007".



    בין היתר הוצע לגפן לשדר בתוכנית הלילה "ציפורי לילה" בגלי צה"ל יחד עם גיא מרוז וגפן נעתר לה. אולם העובדה שגפן לא שירת בצה"ל והעירפול סביב אי שירותו, האם נבע מסיבות בריאותיות או שמא מטעמי מצפון, עוררה התנגדות ציבורית להשתתפותו בתוכנית במסגרת תחנה צבאית הממומנת מכספי משרד הביטחון. עקב התנגדות רחבה זו, החליטו ראשי התחנה לחזור בהם מהכוונה לשבץ את גפן בתוכנית הלילית‏.
    בשנת 2008 הפיק גפן יחד עם עופר מאירי אלבום לזמרת אלמונית שלקח תחת חסותו, אלכס (שם הבמה של אלכס משה), שליוותה אותו בהופעותיו. האלבום יצא בפברואר 2008, וכלל את הסינגלים "אם תפסיק לאהוב", "ואת שרה" ו"עלים".
    במרץ 2008 הוציא גפן אלבום הופעה כפול, שכולל שירים שבוצעו בהופעותיו במהלך קיץ 2007. האלבום כלל גם DVD עם קליפים וקטעי הופעה נדירים מהמצלמה הביתית של משפחתו. כמו כן כלל האלבום שני שירים חדשים שכתב גפן בשם "שחור לבן", שיצא כסינגל לתחנות הרדיו, ו"אין שמחים בלילה". מהאלבום יצאו כסינגלים הביצועים לשירים "גן החטאים" ו"חלומות גדולים". ב-6 במרץ קיים גפן מופע גדול לכבוד השקת אלבום ההופעה, שבו התארחו ברי סחרוף, אסף אמדורסקי וסולן להקת הבי ג'יז רובין גיב.
    באפריל 2008 ראה אור המארז השני מסדרת "עבודה עברית" לכבוד שנת ה-60 למדינת ישראל, ובו נכלל השיר "איך לאהוב אותך" בביצוע המשותף של גפן והזמרת אלכס. השיר בוצע במקור על ידי גלי עטרי ויזהר אשדות ב-1985 בסרט "שוברים".
    ביולי 2008 הוציא גפן לאור את השיר "הילד של כולנו", שאותו כתב על החייל החטוף גלעד שליט. גפן הכריז שכל ההכנסות מהשיר יתרמו למען החזרתו מן השבי. במרץ 2009 הוציא את הסינגל "אור קטן בלב".
    בספטמבר 2009 יצא אלבום הסולו הבינלאומי הראשון של גפן, שנשא את שמו. לפני צאת האלבום הוציא גפן את הסינגל "It's Alright" שנכנס לפלייליסט של תחנת הרדיו NME. סינגל נוסף שיצא הוא "It Was Meant to be a Love Song" שנכנס לחמשת הקליפים הגדולים ב-NME. במהלך העבודה על האלבום והקריירה בחו"ל הופיע גפן בפסטיבל Southside בגרמניה. לפני הפסטיבל התראיין גפן לתקשורת הגרמנית, הציג את עצמו כזמר נרדף בישראל, טען ש"חצי מהישראלים רוצים אותי מת" ודיבר נגד הכיבוש הישראלי. ראיון זה עורר תגובות כועסות בישראל, בטענה שגפן מעוות את הדברים. מאוחר יותר, בכתבה שפורסמה בערוץ 2 על גפן, הוא הסביר את הדברים שאמר ואת המקום שממנו הם באו, והוסיף שהוא איננו נציג מטעם המדינה, אלא מייצג את דעותיו שלו בלבד.
    שנת 2010 החל גפן בשיתוף פעולה עם המוזיקאי עידן רייכל. בדצמבר של אותה שנה הוציאו השניים סינגל משותף בשם "קוצים", שאותו כתב והלחין גפן ושר רייכל. בפברואר 2011 יצא סינגל שני של גפן ורייכל, "בובות", שאותו כתב גפן והלחינו שניהם ביחד. את שני השירים הפיקו ועיבדו גפן ורייכל במשותף.
    בנובמבר 2011 הוציא גפן סינגל משותף עם שרון ליפשיץ בשם "נוסטלגיה", שכתב והלחין. השיר זכה להצלחה, והוביל במשך מספר שבועות את מצעדי הפזמונים השבועיים. שיריו המשותפים עם רייכל ועם ליפשיץ נכללו באלבומו של גפן "פסיפס", שיצא במרץ 2012. השתתפותה של ליפשיץ הפתיעה רבים מכיוון שזו פרשה מוזיקלית למשך יותר מעשר שנים.


    (נוסטלגיה, אחד מלהיטי מהאלבום "פסיפס")
    [YOUTUBE]d-JXGKAzQxQ[/YOUTUBE](נוסטלגיה, אחד מלהיטי מהאלבום "פסיפס")


    בשנת 2012 החל גפן לשמש כמנטור בתוכנית הטלוויזיה "The Voice ישראל", ערוץ 2. רז שמואלי, שהייתה הפיינליסטית בנבחרת של אביב, הצליחה להעפיל לדו-קרב הסופי אך הפסידה לקטלין רייטר.
    במאי 2012 הוציא גפן סינגל משותף עם אביתר בנאי בשם "יש שמיים מעליי", שכתבו והלחינו יחד. השיר מדבר על הקלות לדבר על שינוי לעומת הקושי באמת לבצע אותו.
    בסוף חודש נובמבר שיחרר את הסינגל "מקלט של שקט", שנדחה בשבועיים בגלל מבצע "עמוד ענן".
    ב-12 בדצמבר 2012 המשיך והשתתף גפן כמנטור ב"The Voice ישראל" עונה שנייה. אופיר בן שטרית, שהייתה הפיינליסטית בנבחרת של אביב, עלתה לדו-קרב הסופי אך הפסידה ללינה מחול. במאי 2013 חשף אביב בהופעתו בקיסריה שיר חדש שכתב, אשר עתיד לצאת באלבומו הבא, בשם "הייתי שר לך".

    אלבומי אולפן:
    זה רק אור הירח (אביב גפן והתעויוט) (1992) (הגיע למעמד פלטינה עם מכירות של מעל 40,000 עותקים)
    עכשיו מעונן (אביב גפן והתעויוט) (1993) (הגיע למעמד פלטינה כפולה עם מכירות של מעל 80,000 עותקים)
    אביב גפן III (אביב גפן והתעויוט) (1994) (הגיע למעמד פלטינה עם מכירות של מעל 40,000 עותקים)
    שומקום (אביב גפן והתעויוט) (1995) (הגיע למעמד פלטינה עם מכירות של מעל 40,000 עותקים)
    המכתב (אביב גפן והתעויוט) (1996) (הגיע למעמד פלטינה עם מכירות של מעל 40,000 עותקים)
    חלולים (1998)
    לילות לבנים (אביב גפן והתעויוט) (1999) (הגיע למעמד פלטינה עם מכירות של מעל 40,000 עותקים)
    יומן מסע (אביב גפן והתעויוט) (2000) (הגיע למעמד פלטינה עם מכירות של מעל 40,000 עותקים)
    ממנטו מורי (אביב גפן והתעויוט) (2002) (הגיע למעמד זהב עם מכירות של מעל 20,000 עותקים)
    עם הזמן (2006) (הגיע למעמד זהב עם מכירות של מעל 20,000 עותקים)
    Aviv Geffen ‏ (2009)
    פסיפס (2012) (הגיע למעמד זהב עם מכירות של מעל 20,000 עותקים)


    אלבומי אוסף:
    ירח מלא - האוסף (אביב גפן והתעויוט) (אלבום אוסף, 1997)
    רק שירי אהבה (אוסף שירי אהבה, 2007)
    Live (אביב גפן והתעויוט) (אלבום הופעה, 2008)


    סינגלים מחוץ לאלבומים:
    רוקנרול (1999)
    הילד של כולנו (2008)
    שחור לבן (2008)
    אור קטן בלב (2009)
    יש שמיים מעליי (2012)
    מקלט של שקט (2012)


    עם להקת בלאקפילד:
    (Blackfield (2004
    (2007) Blackfield II
    (2011) Welcome to My DNA
    (2013) Blackfield – IV


    הקלטות נוספות:
    קרן הכט (קרן הכט, 1993)
    רוקפור בהופעה (רוקפור, 1999)
    כמו בשיר (סינגל, אביב גפן ומתי כספי, 2000)
    In Absentia (פורקיופיין טרי, 2002)
    דניאל סלומון (דניאל סלומון), 2002)
    עירומים (שחר אבן-צור, 2003)
    יחפה (נינט טייב, 2006)



    תאריך לידה10: במאי 1973
    מקום לידה: רמת גן
    שנות פעילות: 1991— היום
    סוגה: רוק אלטרנטיבי, פופ, רוק מתקדם, פוסט-פאנק, רוק קל.
    חברת תקליטים: הד ארצי, הליקון


    תודה שקראתם.
    כמו תמיד. עמיטריד.

    כמו תמיד. עמיטריד.

  2. Just a prank bro
    תאריך הצטרפות: Apr 2011
    שם: דור
    הודעות: 5,018
    #2
    פשיי יה סחטיין עליך
    אחלה סיקור! אבל אני לא ממש חובב את אביב גפן...
    המשך כך ודרך צלחה

  3. עמיטריד.
    תאריך הצטרפות: Mar 2011
    שם: עמיטריד
    הודעות: 7,039
    #3
    תגובה שלך זה כמו 10 תגובות ):
    תודה

    כמו תמיד. עמיטריד.

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •