כמה עצות שיעזרו לכם להגדיל את הסיכוי למצוא עבודה:
1. חיפוש אקטיבי
הדבר החשוב ביותר כיום הוא חיפוש אקטיבי: לא לוותר, לא להתייאש ולתקוף בכל החזיתות כדי להגיע לכמה שיותר הצעות עבודה. מטרתו של כל מחפש עבודה היא להגיע למקסימום משרות בכל רגע נתון ולעשות זאת כמה שיותר מהר, כדי שיוכל להיות בין השולחים הראשונים את קורות החיים.



הפכו ליזמים: אל תשבו ותחכו שהעבודה תבוא אליכם, אלה לכו אתם אליה. צודו את העבודה שלכם. בדקו אם יש לכם ממליצים שיכולים לסייע במקומות שאליהם שלחתם קורות חיים. חשוב להקדיש בכל יום זמן קצוב לטובת הפרויקט של חיפוש המשרה הבאה.


חפשו ברשת: אתרי חיפוש עבודה מסייעים בחיפוש עבודה יעיל ואפקטיווי. בסקר TIM שנערך ביולי 2008 נמצא כי כ-80% ממחפשי העבודה בוחרים באינטרנט כערוץ המידע העיקרי שלהם. חמשת אתרי הדרושים המובילים לפי TIM הם drushim ואחריו alljobs, Yad2 ,jobnet ואתר חברת כוח האדם מנפאואר.



עם זאת, בשנים האחרונות צצו ברחבי הרשת עוד אינספור אתרים לחיפוש משרות, עשרות מהם בעברית המיועדים לישראלים. בחלק מהאתרים הרישום כרוך בתשלום ובאחרים הוא בחינם. הדבר החשוב הוא להתמקד במשרות הרלוונטיות ולא להרפות - לחזור גם לאתרים שלא מציעים עדכון במייל על משרות חדשות.

2. אתרי הבית של החברות
עמודי הדרושים באתרי הבית של החברות הגדולות הם אחד משלושת מקורות הגיוס האפקטיוויים ביותר, יחד עם "חבר מביא חבר" וגיוס בעזרת רשתות חברתיות.
בתקופת מיתון חברות רבות מעדיפות לזנוח את שירותי חברות ההשמה ולו חלקית, מאחר שהן נחשבות למקור הגיוס היקר ביותר, ובמקום זאת להשקיע מעט ולגייס הרבה יותר בעזרת אתר הבית שלהן. לכן, חשוב לעשות "סקר שוק", לעבור בין האתרים של חברות הרלוונטיות לתחומכם ולבדוק מה יש להן להציע. כשמדובר בחברות גדולות, שווה להכניס אותן לתיקיית המועדפים ולחזור אליהן במועדים קבועים כדי לבדוק מה התחדש. אם אין משרה שרלוונטית לכם, בחלק מהמקרים ישתלם לשלוח קו"ח בכל מקרה בתקווה שייכנסו למאגר מחלקת משאבי האנוש של החברה ויישלפו בעת הצורך.

3. רשתות חברתיות
שיווק עצמי ברשתות חברתיות הוא אחת הדרכים לייצור נטוורקינג במהירות האור.



הסוד: התחברות לכמה שיותר רשתות חברתיות רלוונטיות ותחזוק המיתוג העצמי. ככל שהמועמד פעיל וחשוף יותר ברשתות חברתיות ובבלוגים מקצועיים - כך הוא מגדיל את מעגל האפשרויות שלו.
לכאורה, עדיף להתמקד ברשתות החברתיות המקצועיות LinkedIn.com Xing.com ו-Plaxo.com הבינלאומיות, או hook.co.il ,cafe.themarker.com ו-JobWhisper.com הישראליות. ואולם גם ברשתות פופולריות אחרות הסיכוי למצוא אנשים שיכולים לספר על משרות, לחפש מועמדים או לחדש קשרים מן העבר לא פחותה.



השלב הראשון הוא ליצור לעצמכם כרטיס ביקור מייצג ואטרקטיבי, שיהווה פרופיל מקצועי רחב ומעמיק. בעוד שבקורות החיים מומלץ לצמצם את הפרטים לעמוד אחד כדי לא להכביד על המגייס, כאן חשוב להכניס מידע מפורט על מקומות עבודה ומסגרות לימודים קודמות. כדאי להרחיב על תפקידים שביצעתם, על ההישגים ותחומי ההתמחות. במקביל, חשוב לייצר תוכן איכותי ורלוונטי לתחום, לפתוח דיונים ולכתוב בלוגים בנושא.

4. חברות השמה
חברות ההשמה מפרסמות חלק גדול מהמשרות שלהן בלוחות השונים וגם באתרים שלהן, כך שרוב המשרות המוצעות להן מוצגות באופן גלוי. ואולם יש גם מעסיקים המעדיפים להיעזר במאגר המידע של המועמדים בחברת השמה, ולכן כדאי ללכת לכמה שיותר חברות השמה ולהתראיין אצלן.
ניתן לעשות זאת בפנייה ישירה לחברות ההשמה. זו עבודה קצת סיזיפית, אך היא יכולה להיות עוד שער לעבודה הבאה שלכם.

5. נטוורקינג
מלת הקסם בעולם העסקים היא נטוורקינג: העובדה ששיטת החבר מביא חבר חביבה על חברות ידועה מזמן, וכעת, כשהעולם נהפך לשטוח וזמין, קל מתמיד לתחזק וליצור קשרים חדשים.
זה הזמן להיפגש עם כמה שיותר מכרים לקפה כדי להזכיר להם כמה אתם מוצלחים ולספר שאתם כרגע בין עבודות ומחפשים את ההזדמנות הבאה. זאת, במקביל לפעילות ערה ברשתות חברתיות והשתתפות בכנסים מקצועיים.

6. שיעורי בית לקראת הראיון
ראיון עבודה הוא נקודה קריטית בדרך לכיסא החדש. הררי מלים נכתבו בנושא ההכנה לראיון, ובאמת שאי אפשר להמעיט בחשיבותו. חשוב להתכונן אליו, אפילו לעשות סימולציות מול בן הזוג או המראה, ולשים לב לכמה דגשים.


היכרות עם החברה: לפני ראיון העבודה רצוי לעשות שיעורי בית על החברה - היכרות עם המותג, ידע לגבי אחזקות שלו וסקירת הכתבות על החברה באינטרנט.



ידע: ידע על החברה והתחום יגרום לסימפטיה מצד המראיין ויפגין רצינות וחיבור למשרה.



היו במיטבכם: מועמדים רבים מגיעים רדומים או חולים לראיון. עדיף לדחות את הראיון מאשר להגיע אליו ולא לתפקד כראוי.

7. די לפרפקציוניזם
בראיון העבודה חוזרים המועמדים על כמה שגיאות נפוצות. למשל, כשמועמדים נשאלים לחסרונותיהם, התשובות הכמעט קבועות הן "עקשן ופרפקציוניסט" - תשובות מאוסות בעיניי מראיינים מנוסים. האופציה הטובה ביותר היא לבחור חסרונות "נסבלים" שאינם רלוונטיים לתפקיד. לדוגמה, תוכניתן זוטר יכול להעיד על עצמו שהוא "מופנם" ו"נמנע מעימותים".



הניחו לעבר: אל תדברו בשליליות על החברה שעזבתם. אם תעשו כך, המראיין יחשוש שתעשו זאת גם במשרה החדשה.



הקשיבו למראיין: סיכויי ההצלחה תלויים באינטראקציה ובכימיה שתצרו עם המראיין. ענו בדיוק על מה שאתם נשאלים לגביו ואל "תלכו מסביב".



הראו מה אתם שווים: חשוב להדגיש את היתרונות והניסיון שאתם מביאים לתפקיד. שתפו את המראיין בידע הטכנולוגי שלכם והציגו את מומחיותכם באור יצירתי ומאתגר. כיום, יותר מתמיד, הטובים ואלה שיכולים להציג "קבלות" על עשייה, יקבלו קדימות בקבלה לעבודה.

8. אימון אישי
אימון אישי (קואוצ'ינג) למובטלים, קורסי הכנה לראיונות ולימי מיון והערכה וספרות מקצועית על שפת גוף ומשמעויותיה הם אמצעים זמינים שמוצעים כיום, אך אף אחד מהם לא יפתור ככל הנראה את בעיית המיתון.



אם ידוע לכם על בעיות ספציפיות שמקשות עליכם לעבור משוכות בדרך למשרה הנחשקת, התמקדו בהן וחפשו סיוע. בראיון העבודה, נסו להתמקד במקומות שבהם אתם חזקים כעובדים, ונסו למנף אותם לטובתכם.



קרדיט לאתר אחר!


זה עזר לי מאוד! והחלטתי להביא את זה לכם...