כללי
* לכתוב כל הזמן על הבחינה בלי להתקמצן על העיפרון... כל הזמן לכתוב!
* להדגיש מה מחפשים "בשורה התחתונה". להדגיש מילים חשובות בשאלה כמו "ייתכן" "לא יחליש" (וגם להדגיש משתנים)... הדבר הזה הכרחי ופשוט מציל מטעויות!!!
* קורה לפעמים שמסמנים תשובה על הנייר ומשחירים בטופס תשובה אחרת... צריך להיות ערני לכך וגם הדבר קורה יותר פעמים ב 4 השאלות הראשונות בכל פרק : שמה מתבלבלים עם המספר של השאלה והמספר של התשובה, אז לכן צריך לשים לב לסימונים ב 4 השאלות הראשונות.
כמותי
* להסתכל על התשובות ולחשוב על להציב! בכלל צריך להסתכל על התשובות ולהבין אותן ולפי זה לקבל רמזים מה בעצם מחפשים בתשובות.
* לחפש מלכודות בתשובות
* בחפיפה- אם נותנים a=45% ו b=40% ומחפשים את החפיפה של a + "לא b" אז מחשבים קודם כל מה זה "לא b"= 60%... ואז עושים חפיפה רגילה עם a.
* בצירופים, לזכור לבדוק אם אין חשיבות לסדר ורק כשיש "סל בחירה" אחד אז לחלק ב n! כדי גם להסתכל על התשובות ולראות אם חלק מהתשובות זה חילוק של תשובות אחרות...
* בהסתברות, אם נתקעים אז לחפש את האירוע המשלים.
* במעגלים להשתמש בבניית עזר! ולזכור שזווית היקפית זה חצי זווית ממרכזית.
* בערך מוחלט ובחזקות נובע בדרך כלל שלצד השני במשוואה יש תחום הגדרה!!!! זה חשוב מאוד!!!
* שטח של מעוין דלתון וריבוע זה גם כפל אלכסונים חלקי 2.
* ככל ששאלה מופיעה "עמוק" יותר בפרק צריך לתת לה יותר "כבוד". אם היא נפתרת מהר מידי, יש סיכוי שנפלתי על מסיח או שלא הבנתי את השאלה כמו שצריך.
* בהשוואות כמותיות, ח-ו-ב-ה להציב ח-כ-ם. קודם כל אם תחום ההגדרה מאפשר, להציב את 0 , -1 , 1 . אחרי זה להציב בין התחומים האלו מספרים שונים.
* בהשוואות כמותיות, כשיש תחום הגדרה מסוים למשתנה, לכתוב כמה מספרים שעונים על התחום ליד המספר (עם עדיפות ל 0, -1 , 1 ). זה עוזר!
* מספר אי זוגי חלקי מספר זוגי = לא שלם . מספר זוגי חלקי 2= שלם.
* צריך לזכור בעל-פה יחסים מיוחדים ונפוצים: בשני מעגלים זהים משיקים חסומים בתוך מעגל (כל קוטר של אחד הוא רדיוס של המעגל הגדול), אז יחידות היחס של השטחים: כל עיגול קטן בנפרד שווה ל 1. המרווח העליון בין העיגולים הקטנים לגדול שווה ל 1. המרווח התחתון בין העיגולים הקטנים לגדול שווה ל 1. סה"כ זה 1:1:1:1 ...
* עוד יחס מיוחד: כשיש מעגל חסום בתוך ריבוע שחסום בתוך מעגל- אז היחס בין שטחי שני המעגלים הוא 1:2 . המקרה ההפוך- כשיש ריבוע חסום בתוך מעגל שחסום בתוך ריבוע- אז היחס בין שטחי שני הריבועים הוא 1:2 (שוב...).
* שלשות פיתגוריות נפוצות: 3:4:5 5:12:13 8:15:17 שורש1:1:2 2:שורש1:3
* אפשר לכפול וחלק שלשות פיתגוריות והיחסים נשמרים... ( 6:8:10)
* בגיאומטריה צריך לדעת ולצבור ניסיון מתי אפשר ואפילו כדי להסתמך על סרטוט. צריך גם לדעת מתי סרטוט יכול להיות גמיש.
* בגיאומטריה צריך לדעת איך לנצל את כל הנתונים. אם לא מגיעים לתשובה ויש נתון שלא השתמשתי בו- צריך לנסות ולהשתמש בו. אומנם לפעמים בשאלות הם נותנים עודף נתונים שלא צריכים כדי לפתור...
מילולי
* בפטל, להתחיל לקרוא את המשפטים בסדר הפוך. לכל משפט לכתוב את כל השורשים שנראים מתאימים בלי קשר למשפטים האחרים. לנסות לזהות "עוגן" וללכת לפיו. לדעת איך לנחש כשלא מוצאים שורש מתאים- אם מוצאים שורש מסיח שמתאים ל 2 מפשטים. אז מנחשים את אחד מהמפשטים האלו... כשעדיף על המשפט שנראה שלא ניתן למצוא לו שורש אחר...
* באנלוגיות, לנסות להסביר מילה אחת באמצעות השנייה. אחת הדרכים להסתכל על זה, זה לנסות להסביר לתייר שלא יודע עברית את אחת המילים באמצעות המילה השנייה. לרשום כל מיני משפטים מגדרי יחס ברשימה ולעבור עליה וככה יהיה יותר קל לשלוף אותם.
* בהשלמת משפטים לפעמים אפשר להסתמך על ידע כללי ולהתחיל להציב את התשובה שמסתדרת עם הידע הכללי. להציב חלק מהמפשט ולעצור ולהבין "מה זה אומר" ולפי לזה לצפות מה יהיה ההמשך ההגיוני ולבדוק באמת עם ההצבה יוצאת הגיונית. בדר"כ אומרים שכשמוצאים תשובה נכונה מסמנים אותה ולא ממשיכים לבדוק תשובות נכונות. הדבר נכון אבל יש צורך בתרגול וניסיון ולדעת לפעמים מתי דווקא כן כדי לבדוק תשובות אחרות אם לא "נעולים" על התשובה.
* בהגיון-הסקה, לפעמים יש שאלות אם תשובות כגון: א נובעת מצירוף ב ו- ג . לפעמים יש תשובות שהם מסיחות אם מסתכלים רק על האיברים ולא על המילים המקשרות, כמו במקרה הזה: א סותרת את ב ו- ג . לכן צריך לשים לב למילות הקישור בין האברים...
אנגלית
* בהשלמת משפטים, צריך לקרוא את כל 4 התשובות לפני שבוחרים את הנכונה.
* בהשלמת משפטים, צריך לעבוד הרבה עם פסילת תשובות שגויות... ובכלל בכל הפרק הזה צריך לעבוד הרבה עם פסילת תשובות.
בהצלחה!
קרדיט לחבר שלי על הטיפים!