למלכיאל שרבט, קבלן בנייה בן 81 מהרצליה פיתוח, זה היה ביקור ראשון בהר הבית אחרי 65 שנים בארץ. ביום שני שעבר הוא עלה ההרה, ומיד קרע את חולצתו על פי ההלכה ובניגוד להוראות השוטרים. בצפון ההר, מול מקום קודש הקדשים, השתחווה.
את הדרך החוצה מההר כבר עשה בליווי שוטרים שאחזו בו משני צידיו. שרבט נלקח היישר למשטרת הקישלה בשער יפו, זו שקירותיה ראו גם את חקירת תוקעי השופר בכותל בימי המנדט. אצל החוקרת של שרבט, מוסלמית בשנות השלושים לחייה, ודאי לא התעוררו אסוציאציות כאלה. היא איימה על היהודי המבוגר שיוכנס לכלא אם לא יחתום על הרחקתו ל-15 יום משערי ההר.
שרבט לא נבהל: "תכניסו אותי לבית הסוהר", השיב. "מי אמר לך להשתחוות?", הוא נשאל. שרבט: "מי צריך להגיד לי? אני בן 81, ואחרי 65 שנים בארץ, זכיתי לעלות להר. התפללתי לאלוהים שלי. מישהו יכול לומר לי לא להתפלל?". החוקרת: "אסור לך להתפלל. יש חוק".
האמת היא שאין חוק שאוסר על יהודים להתפלל. אין בעולם כולו חוק כזה, ולו היה, מדינת ישראל הייתה מזדעקת נגדו. אבל החוקרת המשיכה בשלה. היא ביקשה לוודא שהנחקר שלפניה אכן יהודי, בן הדת שנאסר עליה להתפלל בהר. שרבט מיאן להודות באשמה. "למה אתה חובש כיפה?", המשיכה החוקרת. "כיוון שאני גוי קדוש", השיב שרבט. אחר כך נלקח שרבט לצילום משטרתי ונלקחו ממנו טביעות אצבעות, כאחרון הפושעים.
שרבט הוא בוגר חטיבה שבע, שלחם עוד במבצע קדש. כקבלן, בנה בתים רבים בכל הארץ: בכפר-סבא, בהרצליה, ברעננה, בעפולה, בבית-שאן ובקיבוצים שונים. "הרושם בהר הוא שמעוניינים לריב איתנו", הוא אומר. "הוראות בלי סוף: אל תזוזו מהשביל, אל תגעו באדמה, אל תגעו בעץ הזית".
גם בנו של מלכיאל שרבט, מאיר, שעלה עם אביו ההרה בשבוע שעבר, נסער מאוד מהמעצר. הבן מעוניין כעת לערוך ביקור המוני של יהודים שומרי מצוות במקום הקדוש, שבמהלכו ישתחוו בבת אחת כל הנוכחים. זאת כדי לשבור את הטאבו המשטרתי בעניין.