כפי שידוע היום התרופות כגון ריטלין וקונצרטה מוכרות בקרב כולם,
בתור אחד שהתחיל שבוע שעבר ליטול קונצרטה אשמח לדעת מי מכם גם משתמש בתרופות כלשהן בלימודים ומה תופעות הלוואי שאתם חווים,אלו שלא משתמשים מה דעתכם על התרופות הנ''ל?
דיון נעים.
כפי שידוע היום התרופות כגון ריטלין וקונצרטה מוכרות בקרב כולם,
בתור אחד שהתחיל שבוע שעבר ליטול קונצרטה אשמח לדעת מי מכם גם משתמש בתרופות כלשהן בלימודים ומה תופעות הלוואי שאתם חווים,אלו שלא משתמשים מה דעתכם על התרופות הנ''ל?
דיון נעים.
"When everything... everything... everything you touch turns to gold gold gold"
ספוילר
או
סוף סוף דיון כלבבי
כמו שרובכם יודעים אני מאובחן בadhd ולכן יש לי באמת ניסיון בתרופות מסוג זה ודעה עליהן
אז אתחיל מזה שכיום הגענו למצב שכל ילד שלישי לוקח ריטלין (גם אם הוא לא צריך) וזה לדעתי בושה...
הרופאים מחלקים יותר ידי מרשמים מבלי לבדוק איך זה משפיע על הילד והאם הוא באמת צריך את זה
שאובנתי לראשונה בכיתה ה' הדבר הראשון שאמר לי הרופא זה "ריטלין ומיד", הסוג הראשון שלי היה ריטלין בצורת כדור שטוח לבן עם פס באמצע. לבלוע כדורים זו לא הייתה הבעיה אך חצי שעה אחרי, התחילו הצרות
כדי לנסות להעביר איך זה הרגיש לי עם ריטלין אני אסביר ככה: תדמינו רובוט לרובוט יש יכולת לעשות מה שבא לו מתי שבא לו וכמה שבא לו לאחר כ10 שנים שהרובוט במצב ה"חופשי" הזה מגיע טכנאי והוא מכניס "צ'יפ" לתוך הרובוט מה שהצ'יפ עושה זה בעצם מונע מהרובוט לעשות מה שהוא רוצה למרות שהוא רוצה לעשות את זה לדוגמא אני הייתי בשיער והייתי ממש ממש צמא כאילו הגעתי לרמה שלא שתיתי כל היום והיה ממש חם (אחחח... אני זוכר את היום הזה בבירור) אם לא הייתי על ריטלין הייתי פשוט מרים את היד מבקש לשתות וזהו, אך בגלל הריטלין לא הייתי מסוגל לבקש למרות הרצון העז שלי לשתות, לא הייתי מסוגל להרים את היד. זה הרגיש כאילו אתה תקוע בתוך בועה ומישהו אחר שולט בך...
תופעות לוואי נוספות היו בדוגמא לשתייה גם באוכל. בימים שהייתי על ריטלין לא הייתי מכניס כלום לפה! פשוט כולם! עד שההשפעה התפוגגה לא הייתי מסוגל לאכול לא משנה מה הבאתי...
והתופעה הכי גרועה שאני זוכר אני קורא לה "דחיקת רגשות" בדומה לרובוט שאני הייתי על ריטלין לא הייתי מסוגל להביע את עצמי רגשית היו ימים שפשוט ישבתי על הכיסא ולא הייתי עושה או חושב על כלום אך אחרי ה8 שעות של הכדור לפתע פרץ של רגשות היה מציף אותי וכל מה שהדחקתי ביום הזה הכפיל את עצמו והתפרץ בבת אחת! הייתי יכול לחזור הביתה עדיין על השפעת הכדור ואחרי חצי שעה שזה כבר לא השפיע, רגשות בעיקר של כעס היו ממלאים אותי והייתי מסוגל להשתגע ולהתעצבן מכלום!
לאחר מכן החלפתי לריטלין בצורה אחרת, זה מין הרבה כדורים קטנים בתוך כפסולת פלסטיק צהובה התופעות לוואי היו ונשארו אותו דבר
ואז הגיע הקונצרטה הרופא אמר לי "זה חדש, אין שום תופעות לוואי" שקר!!!!
כל התופעות הישנות היו אך הפעם הצטרף אליהם כעב ראש שאי אפשר לתאר!
זה כעב יותר ממיגרנה!!!
לכן אני כבר בערך 5 שנים בלי שום כדור, הפסקתי לקחת אפילו כדורים לכאבי ראש בגלל שכל הזמן אני מפחד מתופעות לוואי
נכון אני היפר והכל אבל הבנתי שאם עכשיו אני לא אמצא דרך "לטפל" בעצמי אני יהיה בבעיה
אני לא רוצה להיות תלוי באיזה רופא עם מרשם כל החיים שלי...
אם תרצה לדעת את דרכי ההתמודדות שלי עם ההיפריות קשב וריכוז ועוד אשמח לספר לך בהודעה פרטית (:
בשורה התחתונה לאחר חפירה חסרת משמעות אני נגד ריטלין!
צריך פשוט להוציא את זה מהחוק!
זה סם חסר תועלת, והוא גם ממכר!
אני מכיר כמה שהם ממש התמכרו לזה....
תודה יום טוב ):
כמו תמיד. עמיטריד.
זה לא ממכר, דבר ראשון.
דבר שני, כל מה שאמרת עד עכשיו, כל התופעות לוואי האלה, זה כי לקחת כמות גדולה מדי.
אני התחלתי בלקחת ריטלין la 30 מיליגרם, ופשוט אתה מתנהג כמו זומבי: יותר מדי מרוכז. לא צוחק כמעט מכלום, לא מתעניין ממש בכלום. אבל אז עברתי לריטלין 20 מיליגרם, והכל עבר פיקס. בהתחלה היה קצת כאבי ראש, אבל זה עבר אחרי שבוע, וכל מה שקרה-רק עזר לי להתרכז. אני עכשיו לא לוקח את זה על בסיס יומיומי, אני לוקח את זה כשיש לי ימים ארוכים או מבחנים או בחנים חשובים, וזה מאוד עוזר.
וחוץ מזה, אם תחשוב על תופעות הלוואי, יהיו לך תופעות לוואי. אם תקשיב לעמית - יהיו לך תופעות לוואי כמו שהיה לו. אם תתעלם מזה, תיקח בבוקר ותשכח מזה כל היום, חוץ מחוסר תיאבון (שיכול מאוד לעזור בימים ארוכים) לא תהיה לך שום תופעת לוואי אחרת, לפי ניסיוני.
יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)