1. את היום האחרון לפני המבחן, עדיף לנצל כדי לנוח, להירגע ולנקות את הראש. הלמידה לבחינה כבר נעשתה, כך שביום שלפני הבחינה היא לא אפקטיבית ועלולה גם להלחיץ. לנוח ולהירגע!
2. חומר העזר המותר בבחינה הוא מחשבון (לא גרפי) ודף נוסחאות. עברו על דף הנוסחאות לפני הבחינה כדי שתתמצאו בו בקלות בבחינה, שתדעו מה יש בו. וגם מה אין בו. באתר משרד החינוך יש דפי נוסחא.
3. בכל אחד מהשאלונים ניתנת אפשרות בחירה בין כמה שאלות. בתחילת המבחן, עברו על השאלות ובחרו באיזו שאלה יהיה לכם נוח להתחיל ועל איזו תעדיפו לוותר. אין סיבה לפתור את השאלות לפי סדר הופעתן, אלא מהקלה אל הקשה.
4. שאלונים 801 ו-802 הם במבנה של צבירת נקודות. גם כאן מומלץ לחפש קודם את השאלות שיודעים לפתור במלואן, ולהתחיל בהן. לבסוף, ענו גם על השאלות שאתם יודעים לפתור באופן חלקי ופתרו גם אותן.זכרו כי ניתן לצבור נקודות מכל סעיף ואפילו תת-סעיף שתצליחו לפתור נכון.
5. נניח שסיימת את החישובים והגעת לתשובה. רגע לפני שממשיכים הלאה, בדקו תמיד האם התשובה הגיונית, כלומר תואמת לסדר הגודל של נתוני השאלה. אם התשובה חורגת מאוד מהנתון בשאלה, הורדת הנקודות תהיה משמעותית.
6. נניח שנתקעת במהלך הפתרון, מה עושים?
קראו שוב את השאלה - יש סיכוי טוב שפספסת נתון. אם לא, כמובן שמומלץ לעבור צעד צעד על החישוב שלך, אולי תמצאו שגיאה לא מחויבת בדרך. במידה ולא הצלחת למצוא,תדלג על התרגיל ותעבור לעשות תרגילים אחרים כי הזמן מתקתק.
7. חשוב מאוד: כדי לענות על סעיף, במקרים רבים חובה להשתמש בסעיף שקדם לו. כך למשל בגיאומטריה: אם סעיף ג' נראה פתאום קשה מאוד, בדקו שוב את מה שבקשו להוכיח בסעיף ב'. לפעמים בלי הסעיף הקודם פשוט אי אפשר לפתור.
אם פתרון השאלה נתקע ומחליטים לפתור שאלה אחרת במקום, חשוב לזכור (לפני הגשת המבחן) לסמן X על הפתרון התקוע ולכתוב לידו "טיוטה". כך גם יש להתייחס לכל דף טיוטה אחר כדי שהבודק ידע להתעלם ממנו.
8. בודק הבחינה צריך לעקוב אחרי הפתרון שכתבתם, ולכן אי אפשר להדגיש מספיק עד כמה חשוב להקפיד על הסדר והניקיון בחוברת הבחינה:
* אל תדלגו על שלבים בחישוב, פרטו את צעדיכם באופן המיטבי.
* הקפידו על כתב יד קריא, ברור ומסודר ככל הניתן.
* התחילו כל שאלה בעמוד חדש, בחלקו העליון של העמוד ובצד שמאל.
* כתבו כל שלב מתחת לשלב הקודם, והימנעו מלקפוץ לצדו הימני של העמוד.
* הגעתם לתחתית העמוד? למרות שצידו הימני אולי נותר ריק, אין צורך לנסות לדחוס את כל השאלה באותו דף, פשוט עברו לעמוד הבא.
10. כשחופפים בין שני משולשים, למשל לפי צלע-זווית-צלע, כדאי לסדר את ההוכחה לפי סדר זה: קודם צלע, אחר כך זווית ולבסוף עוד צלע. לא לשכוח לנמק כל צעד!
11. בגיאומטריה: גם אם לא מצליחים להוכיח את מה שמבקשים בסעיף ב' למשל, אפשר לנסות את סעיף ג'. כתבו: "בהסתמך על תוצאת סעיף ב'...", ופתרו.
12. כשגוזרים מנה (שבר) כדי למצוא נקודות קיצון - לא לשכוח את המכנה בריבוע.
* רק לאחר שמשווים את הנגזרת ל-0 מותר לבטל את המכנה.
* בנגזרת השנייה מותר לגזור את המונה בלבד, אך חובה לציין זאת!
* כותבים ליד ה-y "לבדיקת סימן", או "מונה בלבד" (כפי שלמדתם).
קרדיט לוואלה!