Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4
  1. משתמש מנוסה
    שם: משנה?

http://www.youtube.com/watch?v=Z9IQnDRYIYU
    הסיקור הזה נכתב על השיר הגאוני של קינג קרימזון (king krimson), שנקרא starless. באופן אישי אני חושב שהשיר הזה הוא יצירת מופת, והכותב שלו הוא פשוט גאון. אבל קודם- הסבר קצר על מי היו קינג קרימזון.

קינג קרימזון נחשבים לאחת מלהקות הרוק המתקדם הטובות והמשפעות בהיסטוריה. הלהקה הוקמה בסוף שנות השישים ע"י הגיטריסט רוברט פריפ והמתופף מייק ג'יילס. לאורך השנים הצטרפו אליהם ופרשו מהם המון חברים, ובשלב מסוים מייק פרש והלהקה נותרה ללא בסיסט סולן או מתופף. מצב אבסורדי. הרכב הלהקה השתנה לאורך השנים עד היום (הלהקה עדיין פעילה).

האלבום-red

האלבום red הוא האלבום האחרון של הלהקה לפני ההפסקה הגדולה בפעילות שלהם-הפסקה של שבע שנים ללא יצירה מוזיקלית. שם האלבום נגזר מהאזור האדום באקולייזרים, שכן הלהקה הרבתה לעבור את גבול הווליום המותר.
    ההפקה של האלבום הייתה מסובכת מאוד- קצת לפני העבודה על האלבום הודח הכנר דיוויד קרוס מהלהקה, ונותרה בה שלושה חברים-רוברט פריפ, הגיטריסט ואחד ממקימי הלהקה, ג'ון ווטון-הבסיסט, וביל ברופורד-המתופף. בהקלטת האלבום נעזרה השלישייה בכמה מהחברים בה לשעבר: דייויד קרוס (כינור), איאן מקדונלד, רובין מילר ומל קולינס (כלי נשיפה).

האלבום הוא אלבום קצר- חמישה קטעים בסך הכול. אנחנו נדבר על הקטע החמישי והארוך מכולם-starless.

starless

Sundown dazzling day
    Gold through my eyes
    But my eyes turned within
    Only see
    Starless and bible black

Old friend charity
    Cruel twisted smile
    And the smile signals emptiness
    For me
    Starless and bible black

Ice blue silver sky
    Fades into grey
    To a grey hope that oh years to be
    Starless and bible black

זהו. אלה כל המילים של השיר. אבל אמרנו שהשיר הוא הארוך באלבום לא?
    השיר מורכב רק מחלק קטן של מילים,כמו הרבה שרים של הלהקה. המילים פה הם לא העיקר, אז אני אייחס להם חשיבות קריטית. אבל ראוי להתייחס אליהם.
    השיר בעצם מדבר על סוף היום. שעת שקיעה, שבה הכול מתמזג והופך לאותו דבר. זה סמל גם לשקיעה של הלהקה (פרט חשוב לגבי קינג קרימזון-שום דבר בסדר השירים,במלודיות, הוא לא סתם. יש הרבה מאוד מחשבה מאחורי כל פרט קטן באלבומים שלהם. לדוגמה- השיר One More Red
    Nightmare', גם מהאלבום red, מדבר על פחד ממטוסים. בעטיפת האלבום נכתב שאורכו של השיר הוא 7:07 (בואינג 707). השיר הזה בעצם מדבר על שקיעה, על הסוף. הכותב,ג'ון,לא נשמע מאושר מהסוף הזה. זה נשמע כאילו הוא מפחד ממנו. כאילו הוא לא יודע מה יקרה אחר כך. וזה מתבטא גם במלודיות-
    השיר מורכב משלושה חלקים- הפתיחה, שבה גם המילים,אחריה מעין קטע מבולבל של סולואים, ואחריה שוב מלודיות פתיחה. גם זה,בעצם סמל- המלודיות בפתיחה מנסות לרמז על תוכן המילם,שלבסוף מגיעות. ואחרי המילים יש מעין 'סוף'- מעין קטע שנשמע כמו סיום, אבל מתפתח בצורה אחרת לגמרי- לשלב ארוך של סולואים מבולבלים שלעתים נשמעים מלחיצים. זה גם סמל ךנושא השיר- הגיעה השקיעה, הסוף עבר, ועכשיו הכותב לא יודע מה יקרה. יש לו תחושת בלבול ופחד. אבל הפחד והבלבול לבסוף נגמרים- השיר חוזר על מלודיות הפתיחה. הוא חוזר לאותו השלב-שלב של חדגניות. של אותו הדבר. שבעצם אומר שהכול בחיים בעצם אותו הדבר- אין באמת סוף ואנחנו לפעמים סתם מפחדים. אבל השיר הוא לא באמת אותו הדבר-לקראת הסוף הוא הופך מהיר וחזק יותר, ואז...הוא נגמר.

לדעתי, זה אחד השירים הגאוניים ביותר שנכתבו אי פעם. מוזיקה גאונית. אני אשמח לשמוע את דעתכם או את הפרשנות שלכם לשיר.
    למה פיל הוא אפור,גדול ומקומט?
    כי אם הוא היה לבן קטן ועגול הוא היה אספירין.

People are strange when you're a stranger ]

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=awi14wDTxNw[/YOUTUBE]

2. Kibō no chi
    קינג קרימזון 3>
    תכלס אני עדיין נשאר בדעה שלי שcourt of the crimson king זה האלבום הכי טוב שלהם (אני די בטוח שיש לאמא שלי אותו בתקליט לפטיפון איפשהו)
    קבל ח"ח, זה מעניין לפתוח דיונים על פרשנויות לשירים, למרות שלא הרבה כנראה ישתתפו בזה. הייתי ממליץ לך לנסות לסקר אלבום, אולי אפילו שלהם. גם יוזמה ברוכה ומעניינת p:

Spoiler ספוילר

3. משתמש מנוסה
    שם: משנה?
    ציטוט פורסם במקור על ידי pen draig צפה בהודעה
    קינג קרימזון 3>
    תכלס אני עדיין נשאר בדעה שלי שcourt of the crimson king זה האלבום הכי טוב שלהם (אני די בטוח שיש לאמא שלי אותו בתקליט לפטיפון איפשהו)
    קבל ח"ח, זה מעניין לפתוח דיונים על פרשנויות לשירים, למרות שלא הרבה כנראה ישתתפו בזה. הייתי ממליץ לך לנסות לסקר אלבום, אולי אפילו שלהם. גם יוזמה ברוכה ומעניינת p:
    אני אתחיל קודם מכל שר בנפרד. כל שיר עומד בפני עצמו.
    למה פיל הוא אפור,גדול ומקומט?
    כי אם הוא היה לבן קטן ועגול הוא היה אספירין.

People are strange when you're a stranger ]

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=awi14wDTxNw[/YOUTUBE]

4. עמיטריד.
    שם: עמיטריד
    קודם כל קבל ח״ח על ההשקעה ועל הכתיבה
    דבר שני הסיקור ממש טוב!
    בתור אחד שלא מכיר את הלהקה גרמת לי לרצות לשמוע אותה!
    המשך כך

זכית בווינר ל5 ימים על הסיקור
    כל הכבוד!

כמו תמיד. עמיטריד.

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •