עם אני מאמן את בלסטוייס לsp def
ומוריד לו למשל את הatk
אז שלא יהיה atk הוא לא יוריד כלום?
קוראים לזה IVs חבוב.
לא אחי. זה לא מה שזה אומר. מה שזה אומר זה שהוא יוריד פחות מבד"כ כשהוא יתקוף אוייב בעזרת התקפה פיסית. על מנת להמחיש לך את ההבדל בנזק שפחות-או-יותר ייעשה לאויביו בוא נסתכל בטבלה כאן:
http://serebii.net/pokedex-bw/009.shtml
רד למטה עד לטבלת הסטטים של הפוקימון במצבים שונים ברמות 50 ו100.
אני תמיד אוהב להסתכל על רמה 50 כי זה מה לעשות- יותר קל להגיע לשם מבחינה של לחרוש ת'משחק. אז בוא 'סתכל איתי שם רגע.
יש לך שם שלוש אופציות: הינדרינג נייצ'ר, ניוטרל נייצ'ר, ובנפישל נייצ'ר. האופציה הראשונה היא כשהטבע שיש לפוקימון מוריד לו מהסטטוס הנוכחי [ואז כל טווחי המספרים שיופיעו שם לכל סטטוס של הפוקימון למעט HP שתמיד נשאר אותו דבר יהיו פחותים מהממוצע]. האופצייה האמצעית היא אומדן למספרים ממוצעים של כל סטט שלו, כלומר שהטבע שלו ניטרלי ביחס אליהם [וכאמור, עד היום קיימים חמישה סוגי טבע ניטרליים במשחק: בשפול, קווירקי, סיריוס, דוסייל והארדי], והאופצייה האחרונה מציגה טווחי מספרים בהם הטבע שלו מעודד ת'תכונה המדוברת.
לבלסטוייס שלך יש טבע CALM [+ס. דפנס - אטאק] לצורך העניין? הנה הבדלי הסטטים שיהיו לו ברמה 50 הודות השינוי הזהלצורך העניין:
הס. דפנס של בלסטוייס בלי טבע מעודד [נייטרלי]: 110 - 157
הס. דפנס של בלסטוייס עם טבע מעודד: 121 - 172
~~~~~~
האטאק של בלסטוייס בלי טבע מעודד [נייטרלי]: 88 - 135
האטאק של בלסטוייס עם טבע מדכא [מפחית]: 79 - 121
* מחשב מטומטם. קרא מימין לשמאל את המספרים.
אז זהו. אלו בגדול ההבדלים בסטטים עליהם חפרתי עכשיו במלא משפטים. מקווה שהבנת ת'עניין. כמובן שיש עוד משתנים שמשפיעים על הסטטים של הפוקימון [וכשהוא תוקף, כמו שמשנות גם ההגנות של היריב לחישוב הנזק], אבל אני לא אוסיף להרחיב בנושא כרגע כדי שלא יהיה לך סלט בראש. אם תרצה אני כמובן אשתף אותך בכל מה שאני יודע על העניין.
מקווה שעזרתי;)
יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)