!!K-on
פרקים: 13+OVA (עונה ראשונה)
24+3OVA (עונה שנייה)+סרט
סוגה: TV
תאריך יציאה: עונה ראשונה: Apr 3, 2009 to Jun 26, 2009
עונה שנייה:Apr 7, 2010 to Sep 29, 2010
הסרט: Dec 3, 2011
סטודיו: Kyoto Animation
ז'אנרים: קומדיה, מוזיקה, בית ספר, "פיסת חיים" (Slice of Life, אין דרך לתרגם את זה לעברית בלי שזה ישמע עקום, מצטער)
R - +13
תקציר:
זוהי השנה הראשונה של היראסאווה יוי בתיכון. לאחר שלא הצליחה למצוא מועדון ללכת אליו, יוי נתקלת במודעה שאומרת שמועדון המוזיקה הקלה של בית הספר מחפש חברים חדשים, כיוון שהוא עומד בפני סגירה עקב מחסור בחברים. יוי קופצת על ההזדמנות ומצטרפת למועדון, אבל יש רק בעיה אחת - יוי לא יודעת לנגן בכלל.
הסדרה עוקבת אחרי מועדון המוזיקה הקלה בבית הספר סאקורה-גאוקה (Keonbu ביפנית, מכאן נובע השם K-ON), בה חברים יוי היראסאווה על הגיטרה, מיו אקיאמה על הבס, ריטסו טאינקה על התופים ומוגי קוטובוקי על הקלידים. ביחד עם יועצת המועדון, המורה סאוואקו יאמאנקה הן עוברות כל מיני אירועים משעשעים בניסיון להחיות את מועדון המוזיקה הקלה.
הדמויות:
יוי היראסאווה
יוי היא ילדה אנרגטית וחברותית, אך עם זאת עצלנית כשמצריכים ממנה לעבוד קשה. מנגנת על הגיטרה במועדון המוזיקה.
ריטסו טאינקה
נשיאת מועדון המוזיקה. מעבר לעובדה שהיא טומבוי ותחומי העניין שלה מסתכמים בלהביך את מיו, היא נורא מזכירה את יוי. ריטסו היא המתופפת במועדון המוזיקה.
מיו אקיאמה
מיו היא ילדה חסרת ביטחון ומובכת בקלות, חברת ילדות של ריטסו. מיו מנגנת על הבס במועדון המוזיקה.
טסומוגי "מוגי" קוטובוקי
מוגי היא גבות.
זהו.
סתם, מעבר לעובדה שיש לה גבות נורא... עבות, היא בעלת ידע נרחב בתחומים שונים, ובנוסף לכך באה ממשפחה עשירה מאוד. מוגי מנגנת על הקלידים במועדון המוזיקה.
סאוואקו ימאנאקה
סאוואקו היא המורה בבית הספר שכל התלמידות מעריצות. סאוואקו היא היועצת של מועדון המוזיקה, ובנוסף לכך הייתה בעברה חברה במועדון עצמו.
אזוסה "אזו-נייאן" נאנקו
תלמידה חדשה שמצטרפת בהמשך הסדרה לקאסט הדמויות. אזוסה היא דמות לולי סטנדרטית - בעלת מראה ואופי ילדותי וחמוד, ומלאת הערכה וכבוד כלפי המבוגרים ממנה. בנוסף לכך, אזוסה מנגנת על גיטרה.
דעה אישית:
בקצרה, הסדרה נראית נורא בינונית - אין בה עלילה מקורית ומדהימה, קאסט הדמויות לא נראה כזה מבטיח והעובדה שכל קאסט הדמויות מורכב רק מבנות גורם לסדרה להיראות נורא נשית. המשפט שאומר שאסןר לשפוט ספר לפי הכריכה מעולם לא היה מתאים יותר; הסדרה עושה את מה שהיא עושה מצוין, וזה לשעשע ולהצחיק את הצופים. אם מישהו מחפש סדרת קומדיה קלילה לראות, ובנוסף לכך נהנה ממוזיקה במובנים הטכניים (או סתם לשמוע מוזיקה), זאת ללא ספק סדרה שלא כדאי לדלג עליה. הסדרה מצליחה באספקט הכי חשוב בה מבחינתי, שהוא באמת לעשות סדרה מצחיקה שכיף לראות, גם אם משאר הבחינות היא באמת נופלת לבינוניות.
בהתחלה חשבתי שעניין המוזיקה בסדרה יהיה הרבה יותר טכני ויהיה מרכז הסדרה, ואני חייב להודות שקצת התאכזבתי כשגיליתי שזה לא העניין, אבל מצד שני זה לא פגע בהנאה ובאיכות הסדרה. ובכל זאת, היה נחמד מדי פעם לראות בסדרה רפרנסים ללהקות ומוזיקאים שונים (כמו לד זפלין, בלאק סאבאת' ודיוויד בואי).
לסיכום, למרות שהסדרה לא מחדשת כלום ואין בה בדיוק פואנטה כלשהי, היא נורא מהנה למי שאוהב דברים מצחיקים וקלים לצפייה.
עוד דבר שאני חייב להתייחס אליו הוא הסאונדטראק, שללא ספק היה הנקודה החזקה ביותר בסדרה הזאת.
משירי פופ מדבקים, לאלטרנטיב רוק וFאנק. באמת שאני לא חושב שהיו שירים רעים בסדרה. הטקסטים, למרות שהם רובם נשיים או ילדותיים וחסרי פואנטה (יש להם שיר בשם FLUFFY TIME ועוד שיר על אורז, בחייאת) מתאימים לאופי של הסדרה - הם קלילים, מטופשים ומצחיקים. מעבר לזה, בצד הטכני של המוזיקה הם באמת נעשו בצורה טובה, אני כבר כמה ימים פשוט שומע שירים מהסדרה בלופים.
OVERALL, אני נותן לסדרה 7/10. אין בה שום דבר מדהים (חוץ מהמוזיקה, למרות שאני חייב לציין גם שהציור והאנימציה מעולים, כצפוי מKyoAni), ובכל זאת זאת הייתה אחת מהסדרות הכי מהנות שיצא לי לראות בזמן האחרון.
שירי פתיחה:
[YOUTUBE]y_3X70NaHUs[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]-jeQ3bbFLSg[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]ZuP-LL3Xe3A[/YOUTUBE]
שירי סיום:
[YOUTUBE]lX-yENHkeMo[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]nfRaOVoJyUk[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]W1I6pXhFJ7E[/YOUTUBE]
תמונות:
לצפייה ישירה:
עונה ראשונה
עונה שנייה