מורטל קומבט 1
חברה Midway
תאריך שחרור 8 אוקטובר, 1992
ז'אנר מכות
מודים עד 2 שחקנים
קונסולות Super NES
Game Gear
Game Boy
Sega Master System
MS-DOS
מורטל קומבט 1 הוא המשחק הראשון מתוך סדרת משחקים מצליחה. את המשחק הוציאה חברת Midway בשנת 1992. הוא מתרכז בטורניר בני אלמוות בו משתתפים שאנג סונג, גורו, ריידן ולוחמים נוספים.
ממשק המשחק
המשחק הוא תוצאה של תגובה מצד חברת Midway להוצאת המשחק המצליח Street Fighter II אשר נחל הצלחה גדולה והוציא גם הוא משחקים נוספים בסדרה. אך למעשה, המשחק מורטל קומבט מבוסס על מערכת אחרת שהשתמשו בה עד Mortal Kombat: Deadly Alliance.
מקשי המשחק הם בצורת X על המקלדת. והם: בעיטה גבוהה, אגרוף גבוה, בעיטה נמוכה, אגרוף נמוך והגנה. בניגוד למשחקים אחרים באותה תקופה, שימוש בהגנה לא הפסיק פעולות אחרות כמו התכופפות או הליכה אלא מופעל תוך כדי הפעולה ולמרות זאת, פגיעה בדמויות תופחת במהלך פעולת ההגנה.
במשחק יש אופציה מיוחדת, אם 2 אוייבים צמודים אחד לשני, שימוש בכפתורי ההתקפה יפעילו מתקפות מיוחדות. בעיטה גבוהה תהפוך למכה עם הברך, אגרוף גבוה יהפוך למכת מרפק, בעיטה נמוכה תהפוך לבעיטה לברך ואגרוף נמוך יהפוך להטחה שלא ניתנת לעצירה.
מתקפה נוספת שקיימת, היא התכופפות ואז אגרוף גבוהה – פעולה זו תהיה המכה החזקה ביותר במשחק והיא תהיה אגרוף מלמטה למעלה כלפי הלסת. בעיטה לאחר קפיצה או בעיטה בהתכופפות יהיו דומים לאלו שבמשחק Street Fighter.
המשחק מכיל מערכת תוצאות שדומה מאוד למשחקי מכות קודמים שנעשו והיא מבוססת על מכות, על מוד Test Your Mind ועל בונוסים אחרים. המערכת הזאת תבוטל במשחקים הבאים לטובת מערכת ספירת נצחונות.
פינישים
המצאה מיוחדת במשחק הזה היא ה'פינישים' (או באנגלית Fatalities), מתקפת סיום מיוחדת שמבוצעת על אויב שהובס בצורה אופנתית מאוד. למשל, סאב זירו יתפוס את ראשו של המפסיד ויקרע אותו מהגוף בעוד גופו של האויב מוטל על הקרקע בשלולית של דם. על מנת לבצע 'פינשים' באויב שניצחתם, יש לחכות לקריאת ה'קריין' לבצע את המתקפה וללחוץ על מקשים לפי סדר מסויים בהתאם לדמות שאתם משחקים.
ייחודיות המשחק
מורטל קומבט הציג אפשרויות חדשות שלא היו במשחקים קודמים ונעשה שימוש ברובם במשחקים הבאים בסדרה ואף במשחקי מכות אחרים. אפשרות אחת כזאת היא כשאויב מועף לאוויר, הוא לא יכול לנקוט שום פעולה ובזמן הזה מתאפשר לשחקן השני להתקרב ולהמשיך את רצף המתקפות שלו כלפי האויב. תיאורתית, שחקן יכול להשתמש ברצף של מתקפות ללא הפסקה עד שהוא מנצח את היריב מבלי לספוג פגיעה כל המשחק.
בנוסף, מורטל קומבט שינה את הדרך בה מתקפות מיוחדות מבוצעות. ב Street Fighter (ומשחקי מכות אחרים), שחקן יכל לבצע מתקפה מיוחדת על ידי סיבוב הג'וייסטיק (בדרך כלל חצי, רבע או סיבוב מלא) בזמן שכפתור אחר לחוץ. במורטל קומבט יש את האופציה לבצע מתקפות ללא לחיצה על כפתורים בלבד (בקונסולות) כמו (למשל "אחורה, אחורה, קדימה") ורק מעט מתקפות דרשו יותר מזה.
דמויות לבחירה
לו קאנג
ג'וני קייג'
סאב זירו
סקורפיון
ריידן
סוניה
קיינו
גורו
דמויות שלא ניתן לשחק בהם:
שאנג סונג
רפטייל
זירות קרב
Courtyard
Palace Gates
Warrior Shrine
Pit I - כשדמות מפסידה במפה הזאת, היא יכולה להיות מושכלת ע"י אפר-קאט לעבר מיטה מלאה בחודים. למעשה, יוצרי המשחק לא היו מודעים לזה בזמנו, אבל זהו הפיניש הראשון שהופיע בסרטים.
Throne Room
Goro's Lair
Pit Bottom (נגד רפטייל בלבד)