אהלן,
רציתי לעשות ניסיון ולהכין מדריך לדמות Morgana ב Middle.
מומלץ:
+
הסבר על המתקפות:
פאסיב:
למורגנה יש בונוס spellvamp
10% - ברמה 1
15% - ברמה 7
20% - ברמה 13
הפאסיב עוזר מאוד להחזיק מעמד בליין מבלי לחזור לרפא מכיוון שאפשר להתרפא משימוש ב-W על מיניונים.
Q
יורה כדור אנרגיה בקו ישר שעוצר באויב הראשון שהוא פוגע בו ועוצר אותו במקום + עושה נזק. (אני לא אתחיל לפרט עכשיו כמה זה עושה וכו')
העצירה לא משתקת והאויב יכול להמשיך לתקוף גם מבלי לזוז.
W
בוחרים איזור בטווח ונוצרת בריכה שעושה נזק על כל שניה שדורכים עליה. הנזק גדל בחצי אחוז על כל אחוז של חיים שחסר לאויב. קסם טוב ל farm ומשתלב טוב עם ה-Q.
E
מגן מפני נזק מסוג magic damage ומונע CC. (אי אפשר לעשות stun או שבליצקראנק לא יכול לתפוס אתכם)
R
שולח שרשראות לכל הצ'מפיונים שבטווח ומאט אותם, לאחר 3 שניות כל מי שעדיין בטווח מקבל stun לשניה וחצי. עושה נזק בהתחלה ובסוף.
ה-ult מאוד חזק ב teamfights ובמידה ואתם רואים שהאויבים תוקפים אתכם במקום לנסות לברוח מומלץ להשתמש ב zonya.
חפצים מומלצים :
הרבה אנשים נוהגים להתחיל עם. אני מעדיף
וכך אני מקדם את עצמי יותר מהר ל
שהוא חפץ מעולה לקוסם מתחיל. החפץ מרפא אתכם ומעלה לכם את המנה כל פעם שעולים רמה. בנוסף, החפץ משתפר ל
שמשתפר עם הזמן כך שמומלץ לבנות אותו כמה שיותר מוקדם.
מבחינת נעליים, אין ספק שנעלים ל magic penetration הן האופציה היחידה.
לאחר מכן זה תלוי נגד מי אתם נלחמים בליין, במידה וזה צ'מפיון AD כמו זד או יאסו, מומלץ להתחיל לבנות armor עםשמשתפר אחר כך ל
(חפץ חשוב מאוד ומומלץ לשימוש בזמן ה- ULT כשתוקפים אותך)
חפצים נוספים כמובן שיעלו לכם את הנזק הםשמעלה לכם את הנזק בצורה משמעותית.
שיביא לכם magic penetration בנוסף לחיים ונזק והפאסיב ממש מעולה נגד טנקים. אם בקבוצה יש כמות גדולה של טנקים מומלץ לקנות גם
. אם אתם מרגישים שחסר לכם mana (למרות שלא אמור להיות חסר לכם) ויש נגדכם AP חזקים אתם יכולים להשתמש ב
שגם נותן 20% COOLDOWN משמעותיים. החפץ
יכול להיות משמעותי ושימושי בהתאם לדמויות ה- Ap שנגדכם למרות שהפאסיב שלו שימושי גם אם אין להם AP חזקים.
דרך משחק
בהתחלה כמובן צריך לעזור לג'אנגל שעושה Blue, אני משפר את ה-ראשון שעושה נזק חביב בהתחלה ושימושי מאוד ב- farm בהתחלה, למרות שרצוי לא לעשות יותר מדי ספאם על הפארם. לאחר מכן משפרים את
וכבר מרמה 2 אפשר לעשות פוקים לאויב בכך שמשתמשים ב-2 המתקפות האלה ביחד. אם אתם משחקים נגד צ'מפיון בלי AP ובלי CC לא מומלץ לשדרג את
בשלב כל כך מוקדם אלא אם כן הג'אנגל מאיים עליכם.
אם לא הרגתם את האויב בפוקים עד רמה 6, ברמה 6 אפשר לעשות קומבו של שילוב כל המתקפות + ignite וזה הריגה בטוחה לכל צ'מפיון.
ב-teamfights האולטי שלכם הופך למשמעותי ביותר. מומלץ להכנס לאמצע (בזמן שהם מתמקדים על צ'מפיונים אחרים) ולהפעיל אותו. אם הם מנסים לברוח, תנסו לרדוף על כמה שיותר ועל מטרות חשובות מביניהן. אם הם מתמקדים בכם, כדאי שתפעילווכך תהיו בטוחים עד שהם יהיו בסטאן.
אויבים שאולי יהיה לכם קשה להתמודד נגדם
- אם הוא מתחמק מה- Q שלכם זה בעיה, אבל אם תדעו לשחק טוב ולדעת להטעות אותו ולפגוע, זה לא אמור להיות קשה מדי. במיוחד בגלל שה E שלכם מגן מפני חלק גדול מהנזק שלו.
+
- 2 צ'מפיונים עם הרבה נזק שיכולים לעשות farm מבלי להתקרב למיניונים ולתת לכם פוקים כל הזמן. מומלץ להתחמק מהמתקפות שלהם ולחכות להזדמנות טובה לתקוף. (רצוי להסתכל על באר המאנה שלהם בשביל למצוא תזמון כזה.)
כל השאר קלים
מקווה שהמדריך סבבה, תודה שקראתם.