האמת שהתלבטתי רבות אם להגיב לנושא הזה.
אני לא חושב שיש משהו שאפשר לעשות כדי לגרום לפורום הזה להיות טוב יותר. לא כי אבד עליו הקלח, אלא כי יש בו את כל המרכיבים הנחוצים כדי להצליח. אני קראתי תגובות של אנשים שכתבו שמה שעשיתי בזמנו הרים את הפורום. אני לא עשיתי שום דבר מיוחד, מה שנעשה בתקופת הניהול שלי בוצע במסגרת קבוצה של אנשים, ולא מעשה של איש אחד. אמשיך ואומר שאם עכשיו אסתובב בפורום למשך חודש, אוכל לעשות ציד כשרונות מטורף של אנשים שעדיין תורמים לפורום, פשוט הם נבלעים בחור השחור הזה שנקרא אדישות.
וזו הבעיה של הפורום מאז ומעולם. אפשר יהיה להביא אנשים חדשים, להרים פעילויות, אפילו לגדל דור חדש, אבל כולם יתקלו באדישות הזו שמאפיינת את הפורום. או ליתר דיוק, האדישות שמאפיינת את מייסד הפורום. זה משהו שהיה פה מאז ומעבר, ורק כאשר רותם זז הצידה ונותן למישהו אחר את המפתחות, העניין הזה דועך ומגיעה האישיות של אותו מנהל ראשי, לפעמים טובה יותר ולפעמים רעה יותר. כלומר, מראה הפורום כמראה מי שמנהל אותו.
תלונות היו מאז ומתמיד:
https://www.youtube.com/watch?v=y21URsd1vZs
גם הבדיחות מעולם לא השתנו - רותם: "בתכלס אני ממש מאוכזב מרוב הדברים שיש פה ואין לי כוח אפילו להסביר לכם למה". ומאחורי כל בדיחה יש אמת.
פתרונות יש והרבה, השאלה האם מישהו מספיק (מילה נגדית לאדיש) כדי להוציא אותם לפועל.