היי, רציתי לדעת איפה אתם עומדים בנושא עניין הטבעונות.
האם אתם בעד הטבעונות, או נגד.
מי שעונה, אני אשמח שיביע את הטענה שלו, הנימוק שלו לתשובה שבחר, לי יש בחירה, בהמשך במידה ויהיה פעיל אני אביע גם את טענתי בנושא הזה..
שיהיה דיון מהנה!
האמת שיש לי דעה... טבעוני כבר חמישה חודשי וצמחוני כבר 3 שנים.
וכמובן שאני בעד הטבעונות.
לי קשה מאוד עם העובדה שבני האדם משעבדים ורוצחים אלפי מינים בשביל ההרגשה הטובה, והקלילה. להרוג ולהתעלל בחיות בשביל לקבל את הטעם האהוב והמוכר...
יש דרכים יותר טובות. וכמובן שהמחקרים שמראים שבשר חלב וביצים אינם טובים לגוף האדם רק נותנים עוד סיבות למה צריך לעבור לתזונה צמחית בלבד.
כבר הוכח שמבין15 גורמי המוות הגדולים באמריקה, 14 גורמי המוות נגרמים עקב אכילת בשר ביצים חלב.
המממ... אין לי ממש מה להוסיף כרגע.. הדעה שלי די ברורה ולא נראה שיש כאן אי הסכמות בינתיים.
IMA LADY
על כל מחקר אחד נגד בשר וביצים אפשר למצוא איזה 10 שבעד. העניין הוא שהמחקרים האלה לא אובייקטיבים אף פעם. אנשים טבעונים יטענו שזה מזיק, בעוד שאוכלי בשר יטענו שזה בריא. למה? כי זה משרת את המטרות שלהם, בלי שום קשר למציאות עצמה.
הבעיה עם המוות באמריקה זה לא בגלל שאוכלים בשר וחלב, הבעיה היא בכמויות. כל דבר לא מזיק כל עוד הוא במינון הנכון.
אין לי בעיה עם טבעונות, אבל אני גם לא בעד זה. זה בסדר למי שרוצה ואני מכבד את זה, אבל מעצבן אותי כשאנשים נדחפים לאחרים לצלחת וכופים את זה על אחרים, וגם מעצבן אותי כשממציאים שטויות בשביל להראות שטבעונות זה בריא, בלי שום קשר לאם זה נכון או לא.
ספוילר
נגד, שיפסיקו להתערב לאנשים על מה שיש להם בצלחת.
זה שהם לא אוכלים בשר לא יגרום לחיות למות פחות מה שכן זה יגרום למחירי הבשר לרדתכי כאשר הביקוש יורד המחיר גם יורד.
תנאי החיות וכל זה זה שטויות החיות האלה לא היו נולדות בכלל אם הן לא היו מיועדות לאכילה.
אוכלוסיית הפרות בטבע הייתה פי מיליון יותר קטנה ותרנגולים? פי מיליארד.
מסתבר שהייתי מיין קינדרד ב2015.. כיום מיין פידל ושאקו.
anilist: https://anilist.co/user/DoubleSummon/
האמת שהמחקר הגדול ביותר על מוצרים מהחי ולמה שהוא גורם היה הספר "מחקר סין" שהגיע בכלל מבן של רשת קצבים מצליח שלמד כימיה וחקר את תעשיית הבשר מהצד הכי אובייקטיבי שיש, והאמת היא שאין עליו שום מחלוקות. רק לידע אישי. ואני לא ממש יודע מה איתך, אבל לתרץ את המוות באמריקה רק בגל הכמויות זה לא תירוץ מדהים. אני לא שמעתי על מישהו שמת מעודף בירקות...
ודרך אגב, העניין של הטבעונות הוא למנוע צער בעלי חיים. לכן הפגנות לעורר את האנשים הם הכרחיות. זו הדעה של הטבעונות. (+-)
וההוכחות לכך שטבעונות זה בריא מצויות בקלות. אין קשיי עיכול רעים אחרי ארוחות, קלילות בעיכול, אין צורך לפרק סידן מהעצמות בשביל להרגיע את החומציות שנוצרת בדם כשחלבון מן החי נצרך...
ממש לא קשור אחי. כשהמחיר יורד, התפעול של המפעלים יוצא יקר מידי בשביל להחזיק מפעלים, וחברות קורסות.
ווזה שהחיות לא היו נולדות בלעדינו... אתה מבין איזו חשיבה חולנית זאת?! אנחנו מביאים אותם לתוך עולם חסר רחמים, משחיטים אותם, מוציאים מהם כל צלם חיה, הופכים אותם למכונות אוכל... אני בטוח שהם לא ממש מוקירים לנו תודה על זה שאנחנו מביאים אותם למציאות כזו. תצא מהסרט. תנסה לחשוב על היהודים בגטו, שחיו חיים שלמים של סבל. הם לא הודו על זה שהם הגיעו לעולם מלא סבל וחוסר צדק כמו זה...
וכמובן שהאוכלוסיות האלה היו קטנות... כשלבני האדם לא יהיה צורך בפרות יותר, (אפילו אם עוד מאה שנה, כשימציאו כבר בשר סינטטי שעשוי מבעלי חיים אבל לא נשחט אלא רק הוכן במבחנה) הפרות ככל הנראה ייכחדו, או לפחות יידלדלו משמעותית למצב של סכנת הכחדה.
IMA LADY
אין לי שום בעיה עם אנשים צמחונים או טבעונים, אבל יש לי בעיה עם התופעה עצמה. במקור שלנו, אכלנו הכל - בשר, גרגירים, ירקות, פירות, היינו אומניבורים (אני מקווה שכתבתי את זה נכון).
הבעיה הכי גדולה שלי עם זה זה המטיפים - אנשים שאם הם יראו אותי ברחוב אוכל פיתה עם אנטריקוט יבואו אלי ויתחילו להתלונן, והקיצונים אפילו להעיף לי את זה מהיד. איש איש באמונתו יחיה. אני לא בא אליכם כשאתם אוכלים קינואה או דברים אחרים ודוחף לכם סטייק לצלחת, נכון? אז אתם אל תנסו לשנות אותי. והקטע עם המחקרים - זה באמת הכל בכמות מסויימת בריא... אני אישית לא שותה חלב נגיד, ואני גם לא אוכל ביצים (אבל זה בגלל שאני לא אוהב את הטעם), אבל אני כן אוכל בשר, כמה פעמים בשבוע, ואני עוד לא התפגרתי, והדבר הכי גרוע שקרה לי מאכילת בשר היה כאב בטן מבשר מקולקל שאכלתי, אבל זהו, אז אני לא אפסיק לאכול בשר.
העניין הוא שכל שבוע בערך יוצא "מחקר גדול ואובייקטיבי חדש" שאומר בדיוק ההפך מהמחקר הקודם. אי אפשר להסתמך על מחקרים כאלה. הם אף פעם לא באמת אובייקטיביים. איזה מניע יש לבנאדם לפגוע בפרנסה של המשפחה שלו? אין לו. זה נשמע כמו סיפור כיסוי בשביל שיחשבו שהמחקר ממש אמין.
"ואני לא ממש יודע מה איתך, אבל לתרץ את המוות באמריקה רק בגל הכמויות זה לא תירוץ מדהים"
אה? ראית פעם את המצב באמריקה? כולם שם עם השמנת יתר מטורפת. זה באמת נטו בגלל הכמות.
אם אני אשתה כוס בירה פעם בשבוע זה סבבה, אבל אם אני אוריד בקבוק וודקה כל יום סביר להניח שאני אמות מהרעלת אלכוהול, לא? זה מה שנקרא מינון לא נכון, וזה מה שהולך באמריקה.
אנשים מתים גם מעודף של מים. בשיא הרצינות, זאת תופעה קיימת, אז... כן.
העניין הוא ש"למנוע צער בעלי חיים" זה לאו דווקא ענייני. אתה לא רואה חתולים חושבים לעצמם "וואי מסכנים העכברים והציפורים שאני אוכל, אני אעבור לתזונה טבעונית" ומתחילים לאכול אוכל לחתולים במקום, נכון? הדבר היחיד שאני מסכים איתו זה שצריך לשפר את תנאי המחייה של בעלי החיים בתעשיית הבשר, אבל אני ממש לא מסכים שצריך להפסיק את הקיום שלה. בשר הכרחי כמו כל מוצר מזון אחר. לבשר יש ערכים תזונתיים, וזאת עובדה.
יש המון דברים שכמעט ואי אפשר להשיג מהצומח, אם בכלל.
עריכה: ALSO, עזוב את זה שמחקר סין OUTDATED ברמות (2004 בנאדם?), אין וויכוחים עליו?
http://www.paleostyle.co.il/%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%90%D7%99-%D7%9E%D7%97%D7%A7%D7%A8-%D7%A1%D7%99%D7%9F-%D7%94%D7%A1%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%AA/
ספוילר
חחחחח אני לא יודע מה איתך, אבל אני לא מפסיק לקרוא מחקרים והם לא כ"כ סותרים אחד את השני. ההסתכלות היא די כוללת. וזה לא שהיה לו מניע... הוא רצה לחקור וגילה דברים מדהימים ומסוכנים שהחברה שאבא שלו עשה. המניע שלו היה לחשוף את העוול שהמפעל של אבא שלו האכיל. רודף צדק...?
ומה שאמרתי על ההשמנה היה די פשוט. הרבה בשר- זה נזק.
בתור בעלי חיים צמחוניים (מערכת העיכול של בני האדם מותאמת לאכילת צמחים ולא לאכילת בשר), האדם הקדמון מצא דרך להקל את העיכול ואת הלעיסה של הבשר בכך שהוא צלה אותו. רמות השומנים ירדו, והבשר התרכך, והתאים יותר לשיני אוכל העשבים שלנו. לכן אפשרי לאכול המון בשר בלי לחטוף קריסת מערכות. אבל אם אתה אוכל הרבה בשר וגבינה, וזה פוגע לך בבריאות, אז אתה יכול להבין שיש בזה משהו רע.
זתומרת, זה לא שהסיבה שהם משמינים תואמת לדוגמא שהבאת של המים. כששותים יותר מידי מים עד שהמערכת לא יכולה להתמודד עם זה, זה גורם נזק. אבל זה רק בגלל ששתית בבת אחת את כל המים האלה. אבל אם תאכל ירקות באותה כמות של הבשר שאתה אוכל למשך יום- השמנה ושאר התסמינים האמריקאיים לא תבוא.
שוב, חתולים הם טורפים. יש להם את הגוף המושלם לציד ואכילת בשר. להם בניגוד אלינו, יש טפרים, שנועדו להינעץ בבשר של טרף ולהוריד לו את העור. ניבים ענקיים לחורר את הצוואר של הטרף שלהם, וגם כמובן לאכול אותו (בשר נא, לא הדבר הכי קל לאכילה). רגליים מהירות וחזקות ועמוד שדרה שיכול לעמוד בלחץ של הריצה. אינסטינקטים טבעיים לציד... לא דברים שאנשים לומדים מהאבות שלהם, אלא דברים שהם נולדו איתם. וכמובן שמערכת עיכול קצרה פי שלוש באופן יחסי משל בעל חיים צמחוני. כי המערכת הזאת מותאמת לאכול בשר, ובשר שמרקיב במערכת עושה רע. חומצות עיכול ברוק ובקיבה חזקים הרבה יותר משל בן אדם...
לעומת זאת, לבן אדם יש מערכת שמותאמת לעבודה בשדה, ואכילת ירקות. שיניים קצרות ועגולות, לעיסה עגולה (כמו של גמל), שרירים חזקים מסביב לעמוד השדרה שנועדו לעזור לו לסחוב דברים, ברכיים שמכופפות לחצים בעת רכינה, אגודלים (שעוזרים לקטוף), מערכת עיכול שארוכה פי 12 מאורך הגו וגם בררנות לגבי אוכל. רק לצמחונים יש העדפות לגבי מה הם טורפים..
החתול הטורף הזה, כמובן חיה חסרת מצפון. הוא יכול לתפוס את העכבר בפה ולהגיד שהוא מילא את מקום הטורף נטרף שלו בשרשרת המזון. והוא כמובן, מגיל קטן התאמן רק בציד עם אחים שלו... אז הוא תופס את החיה המפרפרת הזאת בלי שום מצפון בפה שלו ווהורג אותה. בתור בעלי חיים צמחוניים, אפילו האינטיליגנציה שלנו היא לרחמים. אותך יגעיל לשבור לציפור בתוך הפה שלך את הצוואר ולהתחיל לאכול. יש לך אינסטינקטים של חיה צמחונית. אותך הרבה יותר ייגרה קערת תפוחים מאשר פרה. ואנ מדבר רק על איך שהם מגיעים בצורה הטבעית שלהם. כמובן שיותר תתגרה מסייט מוכן מאשר מסלסלת פירות.
ואני לא ממש בטוח מי הוא כותב המאמר, אבל הוא כתב שם בצורה מאוד מכלילה, שלצמחונים יש מחסור בb12, בברזל, ובעוד כמה דברים. רק בשביל לסבר את האוזן, לאח שלי הגדול שכבר טבעוני 3 שנים (וגם לא היה חולה 3 שנים- נראה לי זה קשור אחד לשני...), היה את בדיקות הדם הכי טובות בבית, עם הלחץ דם הכי פחות מסוכן והכי פחות אחוזי כולסטרול בדם. שאלה דברים שגורמים למחלות ממאירות ולהשמנה.
אז כמובן שאתה יכול להקשיב לכתב מאתר פליאו (שלא ממש הבנתי מה הוא ובאיזו עמדה הוא בא....)
חחח רק לספר, חבר שלי שסבל מהתקפי אסטמה תכופים מאוד, הלך עם אבא שלו שסבל מאולקוס, לרופא הומיאופאט שהמליץ להם על תזונה טבעונית. החבר עם האסטמה, לא סבל מהתקף כבר חמישה חודשים, והוא כבר הפסיק להסתובב עם משאף, ולאבא שלו האולקוס נעלם. אז לא יודע... יש כמה הוכחות שאני אישית פגשתי שמצביעות על בריאות של הטבעונות![]()
IMA LADY
אוי רשת הבשר תיקרוס בגלל כמה? 50-100 אלף תל אביבים צפונבונים שפשוט עושים יותר מדי רעש?
עוד כמה שנים הטיבעונות תצא מהאופנה וימצאו טרנד חדש תאמין לי בטח ישארו כמה טיבעוניים פה ושם אבל הרוב המוחלט יעזוב את זה ויהיה צימחוני או אפילו בכלל.
נגד צימחוניים יש לי פחות טענות בסדר אל תאכלו חיות טיבעוניים פשוט עושים פוזות.
מסתבר שהייתי מיין קינדרד ב2015.. כיום מיין פידל ושאקו.
anilist: https://anilist.co/user/DoubleSummon/
רוב הטבעונים לא עושים את זה בגלל שזה באופנה. אם תסתכל בעיתונים ובחדשות תראה כל הזמן אנשים שמתפעלים מהעצמות של זה. גם על הפמיניזם אמרו שזה שגעון חולף, ובעקבות זה לנשים הותרו זכויות... דברים גדולים מתחילים בקטן.
ואגב, אם תחשוב על זה טיפה, צמחונים יותר מוזרים מטבעונים. הם באים באידיאל של לא לפגוע בחיות, אבל אוכלים חלב, שבשבילו מכניסים פרה להריון בעזרת מזרק, מפטמים אותה בזרזי גדילה, כימיקלים ואנטיביוטיקה, וכשהעגל גדל, חוטפים אותו ממנה לעולמים, כדי שלא יישתה את החלב. העגל הזה הולך לשחיטה, כך שכשהוא קונה חלב הוא מממן רצח עגל. וגם ביצה, שבמדגרה מרבים את האפרוחים ולוקחים רק את הנקבות. הזכרים והנקבות הפגומות- נזרקים לפח או לגריסה. בפח הם מתים או מחנק מחוסר באוויר כי קושרים את השקית, או מרעב במידה והם חסרי מזל. בכל יום מתים 15,000 אפרוחים, רק בגלל שהם זכרים. אז אני אישית לא יכול להבין צמחוני.
ואני גם לא חושב שרשת הבשר תקרוס בגלל 100 אלף טבעונים. אבל בגלל שזה לא טרנד חולף, והתחליפים של הבשר והחלב תופסים יותר ויותר תאוצה. אנחנו לא רחוקים משינוי. תאמין לי.
IMA LADY
העניין הוא שאתה קורא את המחקרים שאומרים שבשר זה רע במקום לקרוא מחקרים לשני הכיוונים. לא חסרים מחקרים שמראים היבטים מדעיים לזה שבשר מועיל.
רודף צדק זה בולשיט בינינו. תודה בזה שגם לך הסיפור הזה נשמע לא אמין.
"בתור בעלי חיים צמחוניים (מערכת העיכול של בני האדם מותאמת לאכילת צמחים ולא לאכילת בשר), האדם הקדמון מצא דרך להקל את העיכול ואת הלעיסה של הבשר בכך שהוא צלה אותו."
קודם כל זה לא נכון, מערכת העיכול שלנו מותאמת גם לבשר. האדם מצא דרך להקל את האכילה של הבשר, אוקיי. פירות וירקות אתה לא מבשל גם? מתי בפעם האחרונה לקחת תפוח אדמה ואכלת אותו פשוט ככה, בלי לבשל אותו קודם? מתי לקחת קולורבי ופשוט אכלת אותו בלי הקליפה ככה? מתי פיצחת אגוזים עם השיניים שלך כמו סנאי?
כי טיעונים כמו "מתי צדת בעצמך ציפור ופשוט אכלת אותה כמו טורף" אני שומע המון, אבל אף טבעוני לא יחשוב לעצמו "מתי אכלתי ירק שלם ישר מהטבע, עם השורש והכל?"
בני האדם הורגלו לאכול מזון מעובד, זה לא משנה אם זה בשר או ירקות. אגב, אם היינו בעלי חיים צמחוניים כמו שאתה אומר, היינו מנצלים את כל החומרים שבצומח הרבה יותר טוב, כמו תאית למשל שהגוף שלנו לא מעכל. או שומשום. הגוף שלנו לא מעכל שומשום. גם תירס הוא לא מעכל במיוחד. כמו שיש דברים בבשר שהגוף לא מעכל, יש גם המון דברים כאלה מהצומח. שוב, אלה דברים שקל להתעלם מהם כשאתה נעול על משהו נכון אחד, כמו המון טבעונים.
"ומה שאמרתי על ההשמנה היה די פשוט. הרבה בשר- זה נזק."
סבבה?
זה גם מה שאני אמרתי, אבל זה תקף על כל פאקינג דבר. לא רק על בשר. לא רק על גבינה.
". אבל אם תאכל ירקות באותה כמות של הבשר שאתה אוכל למשך יום- השמנה ושאר התסמינים האמריקאיים לא תבוא. "
oh really?
תנסה לבסס דיאטה על תפוחי אדמה. הנה, זה צומח. ההשמנה לא תבוא?
ממה עושים שמן שאיתו מבשלים ומטגנים? מבשר או מצומח? והרי לך עוד מוצר מהצומח שמשמין.
אגב, אין לך מושג כמה סוכר יש פשוט בתפוחי אדמה. כמויות מטורפות של עמילן.
אני אגב לא אמרתי בחיים שתזונה טבעונית לא בריאה, אז אני לא מבין למה אתה מנסה להוכיח לי שהיא כן. תזונה טבעונית יכולה להיות בריאה ויכולה להיות גם לא, זה תלוי בתפריט שאתה מרכיב, בדיוק כמו שתזונה בשרית יכולה להיות בריאה בהנחה ואתה מרכיב לעצמך תפריט מאוזן.
ואני מדבר אליך אגב בתור טבח ממשפחה של טבחים. אני כן יודע על מה אני מדבר כשזה מגיע לתזונה. למדתי על תזונה מכיתה י'. Heck, עשיתי על זה בגרות. מעבר לזה אני עכשיו טבח בשירות הצבאי שלי ועברתי קורסים על תזונה לתפקיד.
פעם אחת לא יצא לי לראות טבח שאמר שבשר מזיק ורע לגוף. להפך, הם מעודדים בשר במינון הנכון. ואני מדבר איתך על טבחים טבחים, לא סתם האלה שהופכים בורגרים במקדונלדס. מדבר איתך על רנ"גים עם טבחות סוג 5 מתדמור או מחו"ל.
ספוילר
טוב...
נתחיל מזה שאני כן קורא מחקרים לצד השני. אני פעיל מאוד בפורום של אוכלי בשר "אדם קדמוני" וראיתי הרצאות ארוכות על למה אכילת בשר טובה, אמנם עם דעה די אטומה אבל רשמתי הרבה דברים של אוכלי בשר.
ושוב, מערכת העיכול שלנו בכלל לא מותאמת לבשר. כמו שכבר הסברתי לך על המבנה החיצוני, שלגמרי לא מותאם לציד, המבנה הפנימי גם כן לא מותאם לעיכול של בעלי חיים. אני מניח שאתה מסכים איתי שבעלי חיים המשיכו לאכול כבר אלפי דורות אותו אוכל, ולא השתדרגו כמו בני האדם.
(את זה הבאתי מאתר שנקרא EASY FOOD ISREAL
האדם הוא פרימט (ממשפחת הקופים), בין הפרימטים הוא משתייך להומינואידים (משפחת קופי האדם המתאפיינת בהעדר זנב). בין משפחות שונות בטבע ניתן להבחין בתכונות משותפות, למשל, משפחת החתוליים הם כולם בעלי זריזות ויכולות ציד גבוהות, למרות השוני הקיים בין המינים, הם במהות שלהם בטבע מאוד דומים בדפוסי התנהגות שלהם. בכל משפחה קיימת קרבה גנטית גבוהה, והיא מצביעה על הדמיון הקיים בביטויו של כל מין במשפחה, בין אם במבנה החברתי ובין אם בצרכיו הבסיסיים. למה אני אומר את זה, כי כל זה נשען על הגיון פשוט ובסיסי, שמראה שהאדם אינו חורג בצרכי האכילה שלו מקרוביו קופי האדם, והתוצאות הבריאותיות, הרוחניות והנפשיות הן בהתאם. בטבלה הבאה ניתן לראות שהאדם הינו הכי קרוב מבחינה גנטית אל קוף הבונובו (השימפנזה הקטן), לאחר מכן אל השימפנזה המצוי ואחר כך לגורילה, כולם הומיננאים (תת משפחה של קופי האדם).
מתוך הסקירה אפשר לראות ממה ניזון כל מין:
בונובו (השימפנזה הקטן): 55% פירות, 2% פרחים, 14% עלים, 25% thv (צמחים עשביים יבשתיים), 2% קליפות, ו2% חרקים (אקט נדיר מאוד), הבונובו כמו השימפנזה והאדם הוא פרוגיבור (אוכל פירות, ממשפחת ההרביבורים שהם אוכלי הצמחים).
השימפנזה המצוי: 64% פירות, 3% זרעים, 2% פרחים, 16% עלים, 7% עשב יבשתי, 4% קליפות, 4% טרף (לרוב השימפנזים לא אוכלים בשר, אלה שכן אוכלים בשר, עושים זאת לעתים נדירות בתנאי מחסור במזון או שהם משתמשים בו לצורך חברתי ומעמדתי 1,2), גם השימפנזה הוא פרוגיבור.
הגורילה המזרחית: 23% פירות, 2% פרחים, 15% שורשים וקליפות, 19% עשב יבשתי, 21% עלי עץ. לשם שינוי, הגורילה הוא פוליבור (אוכל עלים), אך זה מוטל בספק, מה שלא מוטל בספק זה שהוא הרביבור.
אורנגאוטן: 62% פירות, 4% פרחים, 19% עלים, 1% שורשים, 14% קליפות, 2% טרף. גם האורנגאוטן הוא פרוגיבור.
בני האדם הם פרוגיבורים, שאוכלים יותר פירות וירקות ופחות עלים. תפוח אדמה הוא שורש, ולא פרי, ולכן אנחנו מקלים את הלעיסה שלנו בבישול. אז תפוח אדמה וברוקולי לא מותאמים לנו מבחינת השיניים, אבל מערכת העיכול שלנו מסתדרת אתם מצויין. וכמובן שהוא מותאם למבנה החיצוני של רכינה על הברכיים וקטיפה בשימוש באגודלים.
אה, וכמובן שאתה יכול לומר שתפוחי אדמה זה משמין ולכן גם אוכל טבעוני יכול להשמין. אבל כשאתה מערבב בתזונה הזאת גם פירות טריים, ירקות ואגוזים, הגוף נשאר מאוד בריא.
הייתי גם יכול לתת לך דוגמא שמראה שאכילת בשר גורמת להשמנה בעת אכילת פחמימות, (אבל אתה לא תקבל את זה אני מניח, כי זה מצויין בהרצאה של פרופסור טבעוני. גם גארי יורופסקי בעצמו אומר שהוא אוכל דברים מלאים שמן ופחמימות אבל לא משמין כי מאכלים טבעוניים לא משמינים בלי שאוכלים בשר.
עוד פרט מעניין שמעלה ד"ר מיילס, כ90% מהמקרים בהם אנשים נחנקו למוות מאוכל באה"ב היו בעת אכילת בשר (מאוד קשה ללעוס ולטחון היטב את הבשר, ולכן קרניבורים אינם טוחנים אותו כמו שאנו טוחנים כרוב).
אה, עוד משהו, על התירס. תירס הוא דגן, ולכן ברור שיהיה לנו קשה לעכל אותו. הוא צריך לעבור טחינה ולהפוך לקמח, על אותו עיקרון בו שאר הדגנים (חיטה, שעורה, כוסמין, שיפון ושיבולת שועל) צריכים טחינה. ולרוב כשיוצא לך תירס בתוך הגושי חרא או בקיא זה כי לא לועסים טוב. הרמב"ם (שהיה מלך התזונה והבריאות והרבה מהוראות התזונה של היום מסתמכות על דברים שהוא כתב) אמר בפירוש, שצריך בכל ביס ללעוס במשך לפחות חצי דקה, כדי שכל האוכל בפה ייתפרק במדוייק. זה אותה טחינה שהתירס עובר במטחנה.
אה, ומה שאמרת בנוגע לכך שאנחנו לא מסוגלים לעכל תאית:
דעה רווחת בקרב המדענים היא שהתוספתן שימש בעבר לפירוק תאית. ככה בני אדם היו אוכלים פירות וירקות ומקבלים חלבונים וB12 ועוד וויטמינים. כשבני האדם התחילו להתבסס על בשר (למשל עלול להיות בעידן הקרח, כשהחקלאות הייתה מאוד חלשה והסתמכו בעיקר על בשר ממותות), ובמשך אלפי שנים הסתכנו על הבשר בתור מקור לחלבון וB12) B12נוצר כתוצאה מריקבון, ולכן הבשר שזורם במערכת העיכול הארוכה לש האדם מרקיב, ובין שאר הדברים הרעים שהוא עושה הוא גם נותן שפע של B12). מפרק התאית שכבר לא שומש במשך חיים שלמים של דורות, לאט לאט הוריד את היעילות שלו, עד למצב שלא ניתן היה להשתמש בו. זו כמובן הערכה, אבל היא המקובלת ביותר בקרב מדענים וחוקרי גוף האדם.
ובנוסף, הגוף שלנו צריך מזון המכיל סיבים תזונתיים כולל תאית, כדי לעזור לאוכל להתעכל בקלות רבה יותר. למעשה, מי שלא אוכל מזונות המכילים סיבים תזונתיים (אותם ניתן למצוא בכל הצומח), יתקשה מאוד בעיקול המזון, וככל שהוא יפחית באכילתם של מזונות אלה, כך יתגבר הסיכוי לעצירות והיווצרות של חיידקי ריקבון.
"כי טיעונים כמו "מתי צדת בעצמך ציפור ופשוט אכלת אותה כמו טורף" אני שומע המון, אבל אף טבעוני לא יחשוב לעצמו "מתי אכלתי ירק שלם ישר מהטבע, עם השורש והכל?" "
עוד משהו שמאפיין אינטילגנציה צמחונית, היא בררנות. אצל טורפים אין כזה דבר אוהב או לא אוהב. כשרואים טרף, אוכלים אותו. אצל הרביבורים ופרוגיבורים יש דבר שנקרא בררנות. השפעה של השכל ושל הזיכרון על חוש הטעם. בגלל זה, אתה לא תראה בזמן הקרוב דוב שמסרב לאכול דג, אבל אתה כן (אולי) תראה קופיף שזורק תפוז על הריפה ומסרב לאכול. או שאולי, דוגמה יותר טובה- לפני שהייתי טבעוני הלכתי לפינת חי גדולה ומושקעת (יותר כמו גן חיות קטן) שנקרא ג'ונגל כיף, הביאו לנו כוסות מלאות בפיצוחים וזרעונים- להאכיל את הקופים. נכנסתי לכלוב של הקופים, וביד מושטת, גדושת גרעינים וזורעונים וגרגירים למיניהם נתתי לקופיף לבחור. הקוף שיחק טיפה בתוך היד שלי, שופך את מה שהוא לא אוהב, ובחר את הגרעיני חמנייה. אין לי דוגמא יותר טובה מזו.
ואני לא יודע לגבי מה שלמדת בתזונה, ואני מאוד מעריך את זה שאתה לומד על האוכל שאתה אוכל, אבל באמת, שמהספרים שקראת ומהתכנים שלמדת בהם אני די מתקשה שלא לפקפק באובייקטיביות שלהם. זתומרת, אחרי שראיתי פרסומת באמריקה של משרד הבריאות שמראה ילד קטן שלא רוצה לשתות חלב, ואז האמא אומרת לו שמי שלא שותה חלב חלש, כמו השכן החלש שלהם. הם מסתכלים החוצה ורואים את השכן מכסח את הדשא. הוא בא להרים את היד והיא נשברת. - אחרי שראיתי כזה דבר, התחלתי לפקפק בהרבה מאוד מאמרים וספרים. דרך אגב, אתה יכול להגיד את אותן טענות על המון מחקרים שבעד הטבעונות.. שזה די הגיוני שזה מה שתחשוב.
ספוילר
IMA LADY
לא הבנתי מה הנחרצות נגד הטבעונות?
דרך אגב, 80% מהבשר שאתה אוכל לארוחות צהריים זה בשר עוף d:
מילא אם היית נותן סיבה הגיונית :\ אבל זה נשמע כאילו יש לך אידיאלים נוגדים או משהו. פשוט תגיד שאינ'ך מספיק כוח בשביל מוסר... חחחחחחחחחחח תשובה קצת מוגזמת "אני נגד הטבעונות בכל תוקף" נה?
IMA LADY
יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)