שון;
אתה מעודד את ליטוויק בשמחה, מאושר מהנצחון הראשון. אך היא לא נראת מורשמת מידי
גוט'יטה נעמדת על רגליה ומסתכלת על המאמנת בעצב, אך היא ניגשת אליה ואומרת "זה בסדר, היית מעולה!" מרימה אותה על ידיה והולכת לכיוונך. "אני קייטי" היא אומרת בחיוך, "התחלתי את המסע לא מזמן עם גוט'יטה הנהדרת שלי, החלום שלי הוא להיות מציגת פוקימונים!" היא אומרת בהתרגשות.
מגל;
למעשה כבר 4-5 ימים, אני סתם לא מעדכן אותך שהחשיך.
וכן, אתה עם יכולת מיוחדת שאתה לא חייב לישון
---
חשילד חוטף מספר מכות מחבטות הזעם של מיאו, אך מצליח להתחמק בעזרת מתקפה מהירה.
לפני שמיאו מצליח להבין איפה חשילד, חשילד שולח הלם רעם עוצמתי אל מיאו, ופוגע בו ישירות.
מיאו משתמש בצוות כפול, מקיף את חשילד. "מיאו, גל הלם!" קורא המאמן.
כל המיאו משתמשים בגל הלם שנירה לכיוון חשילד.
מליפאן;
אתה מתקרב אל סינדקוויל בשקט, הוא נלחץ ומכסה את ראשו עם ידיו הקצרות. גבו של סינדקוויל מתחיל לבעור באש קטנה.
אתה נרתע מעט מהסינקוויל, אך מוציא פוכדור ריק וזורק אותו על סינדקוויל.
סינדקוויל נשאב אל הכדור, המחל להסתובב מצד לצד.. ולבסוף נעצר. הפוקימונים שלך עומדים שקטים
אתה תופס בפוכדור, ומיד סינדקוויל יוצא ממנו. הוא מסתכל על כולכם בחשש, ואז מתחיל לבכות.
סטיבן;
"יאפ" אומרת ניקי בחיוך. "לאיווי יש 8 התפתחויות שונות! כל אחת מהן שונה באופייה ובסוגה, אני אוהבת את כולם!" היא מוסיפה, איווי מתלהבת למשמע ניקי.
"אני יכולה להצטרף אליכם?" היא שואלת ועיניה נוצצות, בעודה מלטפת את איווי.
מייק;
שנייה של חיפוש(-:
---
אתה מבקש מצ'רמנדר לעצור את צ'ימצ'אר, אך למעשה נראה כי הוא לא מקשיב לך.
צ'רמנדר מתחיל להתהלך מוזר, הוא הולך לאט ובכבדות אל עבר צ'ימצ'אר. צ'ימצ'אר נראה מבוהת למראה צ'רמנדר, השולח גחלת עוצמתית אל עבר צ'ימצ'אר, שנפגע בחזקה ומועף אחורה. צ'רמנדר מחייך חיוך קטן, ונראה כי מפחיד את הצ'ימצ'אר
-צ'רמנדר למד פרצוף מפחיד-
הלהבה על זנבו של צ'ימצ'אר דועכת, ונראה שהוא נרגע. אך הלהבה על זנבו של צ'רמנדר רק הולכת וגוברת, הוא מתחיל לשרוט את צ'ימצ'אר בחזקה, ומכה בו עם זנבו, צ'ימצ'ר מנסה להתגונן ולא יכול להילחם עוד, אך צ'רמנדר ממשיך לתקוף.
אייס;
רק שיהיה ברור,
לטוטודייל שלך אין דיוק של כיפת ברזל שעשתה מגה איבולב.
אין סיבה שהוא יצליח לחשב את אקדח המים
---
טוטודייל משתמש באקדח מים, שמצליחה לגרום לפיצוץ קטן בין הקרן העל חושית לאקדח המים.
נוצר עשן קטן, כשלפתע אתה רואה את באטרפרי ועליו ריולו.
באטרפרי שועט במהירות אל נידורן, וריולו קופץ- מתחיל לחבוט בנידורן בחזקה. נידורן צווחת בכאב
סהר;
אם זו הייתה תגובה קצרה אז אני צנובר.
מה שלא הגיוני, כי אני אגוז
מלך
----
אתה מתרשם מהפוקימון שלך, ומתכופף אליו.
"שלום אליך, אני סהר" אתה מציג את עצמך, ומגיש את ידך. הוא מסתכל עליך ומבט זעום בפניו, מסרב ללחוץ את ידך
הפוקימון תופס את בול העץ, ומשחק איתו, ואתה מוציא את הפוקידע החדשה שלך על מנת לברר מידע עליו, אור קטן נדלק בפוקידע, אשר מתחיל לדבר בקול אישה מתכתי: (דמיין אוריאנה)

טימבור, הפוקימון השרירי.
טימבור תמיד נושאים בול עץ מרובע איתם, אשר עוזר להם בקרבות ובבנייה. טימבור בדרך כלל מופיעים לרוב באתרי בניה,
אתה נפרד ממשפחתך, ויוצא לבחוץ. השמש זורחת בשמיים, ורוח קלה נושבת, סה"כ יום יפה
אתה מתחיל לצאת לכיוון דרך 104, המובילה לחורשת פטאלבורג. אתה עובר בחוף הים הקרוב, כשאתה מוביל את החורשה אל היער לצד טימבור.
אתה רואה פוקימון קטן בצד הדרך, אוכל בהנאה. כשלפתע טימבור מחליט לתקוף, הוא רץ אל הפוקימון וחובט בו בחזקה עם בול העץ שלו, הפוקימון מחליט לנוס מהמקום. טימבור מחייך וממשיך ללכת