סהר;
אתם בחוף הים, אין עצים 0:
--
אתה מסתכל סביבך, הזירה זירה חולית. יש מספר אבנים גדולות בתוך המים, הגלים נשברים עליהן
אתה מורה לטימבור לחפש עץ או אבן מסוימת, אך הוא לא מקשיב, הוא מתחי להסתובב ולהשתולל, בניסיון להוריד את קראבי. קראבי לבסוף יורד מהפרצוף שלו, ותוקף באקדח מים, מפיל את טימבור אחורה, בבלבול
קראבי מתחיל לרוץ אל תוך הים, ונעלם בתוכו. טימבור מתחיל לצעוק "בור בור בור!" בכעס, כעוס ומאוכזב מההפסד.
לוקאס;
מדקיפ תוקף באקדח מים, וטורצ'יק תוקף בגחלת.
קומבי ולדיבה מועפים שניהם אחורנית, מועלפים. אתה וניקי מוציאים פוכדורים, וזורקים אותם על הפוקימונים.
לאחר מספר סיבובים, הפוכדורים עוצרים. ברכותיי, תפסת קומבי
מייק;
אתה מורה לסידוט לתקוף בקליע זרעים, פידוב משתמש במתקפה מהירה.
קליע הזרעים פוגע ישירות, אך לא מסב נזק בכלל. פידוב משתמש במתקפה מהירה, אך נפגע מחתך זעם של אחד הפרסקט, ונופל על האדמה, מוטח בחזקה. במהרה הוא חוטף עוד מכה עוצמתית, ומועף אליך, מועלף.
סידוט מסתכל על המתרחש ויורה קליע זרעים נוסף, שלא משפיע במיוחד. הפרסקטים מתחילים לצחוק
לפתע סידוט זוהר באותו אור ממקודם, כולו ירוק- אתה מבחין טוב יותר, האור הירוק מתחיל להתפשט אל האדמה סביב סידוט, וחוזר בחזרה אליו. סידוט שולח כדורי אנרגיה עוצמתיים אל הפרסקט, שמפילים את צ'רמנדר.
צ'רמנדר קם על רגליו ומתחיל לרוץ, כשלפתע הפרסקט שולחים קליע זרעים לעברו.
סידוט ממהר לרוץ, ונפגע מהם- מגן על צ'רמנדר, נוצר פיצוץ במקום.
מליפאן;
אתה צועק אל עבר אד, ושומע שהוא נאבק.
סינדקוויל, רהיהורן וסרסקיט יוצאים מהפוכדורים שלהם, והעשן מתחיל להתפזר. אתה מבחין בסימני גרירה אל תוך היער
אתם מתקדמים לעבר סימני הגרירה, עד שהם נפסקים. אתה מתחיל להסתכל סביבך, כשלפתע רהיהורן מתחיל לרוץ שמאלה, בלי להסס. אתם מתקדמים בעקבותיו, כשלפתע אתה שומע קול, אתה מתקדמים אל מאחורי אבן גדולה המסתירה אתכם.
מולכם, יושב אד, קשור לאחת האבנים, סביבו שני אנשים במדים אפורים. מול אד עומד אדם גבוה ומבוגר, "אדוארד ג'יימס דילגן סידני השלישי, אני טועה?" הוא שואל אותו, לאט ובשקט. "גילדן! מה אתם רוצים ממני?!" צועק אד.
"אוי אדוארד, יקירי, אין צורך לצעוק. המאמן הצעיר שהיה איתך לא הולך למצוא אותך, אני בטוח שהוא כרגע כבר בדרך למכון הראשון שלו. אוח.. מאמנים צעירים, כל כך להוטים במכונים וזבל שכזה, מזכיר לי אותי ואת מקסי, שני מאמנים צעירים ולהוטים במטרתם. עד שדרכינו נפרדו, ועכשיו התלכדו מחדש!" אומר האדם, "ובכן אדוארד, אני חושב ששנינו יודעים מדוע אתה כאן. המחקר שלך, אני יודע שכבר התחלת אותו. אנחנו רוצים כל פיסת מידע שיש לך".
"מה?!" קורא אדוארד, "בחיים לא! עבדתי על זה לבד, ובידיים הלא נכונות.." הוא מוסיף. המאמן מולו מגחך, "אוי אדוארד, אנחנו הידיים הלא נכונות.", המאמן מוציא פוכדור מהכיס, ממנו יוצא פוקימון דמוי כלב ים. -"סיליאו, תשכנע אותו"
הפוקימון מתחיל לייצר רוח קפואה אל עבר אדוארד, הקופא מקור. המאמן בינתיים מתיישב, וממתין.

אייס;
באנלבי קופץ כשאוזניו על האדמה, ומתחיל להסתובב- בעוד טוטודייל שולח אקדח מים.
סביב באנלבי נוצרת סופת חול עוצמתית, שמכסה לגמרי את כל הזירה. רוחות החול החזקות מונעות מאקדח המים לפגוע.
טוטודייל מסתכל עליך, לא מבין מה קורה, הוא שולח עוד אקדח מים שנכשל עקב סופת החול.
באנלבי תוקף במתקפה מהירה, ומעיף את טוטודייל הצידה, מתחיל לסטור לו עם טוטודייל, שלא מצליח להגיב.
"נידורן מה קרה? למה את לא מוכנה להלחם?" אתה שואל אותה, והיא נאנחת. (לא באמת ציפית שהיא תסביר לך, נכון?)
לילי;
את בודקת את הפוקימון הזעיר בפוקידע שלך, שמצפצפת, וקול אישה מתכתי בוקע ממנה:
"א-אני.." ממלמל הילד, וקאיטו ניגש לעברו. "זה בסדר, אתה יכול לספר לנו" הוא אומר בחיוך רגוע, ומצליח להרגיע גם אותך.
"אני הייתי בחורשה כי רציתי לשחק... ואז פתאום מצאתי אותו, הוא היה בסדר" הילד הקטן אומר בדמעות, "אני וקאטרפי שיחקנו, ואז האיש הרע הגיע וחיפש משהו ביער".
הילד נושם נשימה עמוקה, ומספר "אני לא יודע את מי או מה, אבל הוא התחיל לתקוף את הפוקימונים בדרך לאנשהוא בתוך היער, ואז הוא איים עליי לזוז מהמקום וקאטרפי ניסה לעצור אותו, אבל הפוקימון שלו היה חזק ומפחיד.." מספר הילד, בוכה.
קאיטו מסתכל עלייך בפרצוף של 'זה מספיק.'