אייס || מערת הוויסמארים || 16:50 || ;
טוטודייל שולח אקדח מים מרחוק, פוגע בליאפרד שמיד מקפץ הצידה ומנער את פרוותו הרטובה.
"אתם ביקשתם את זה!", מאיים כרגע האדם ומצביע אל טוטודייל.
מבלי ששמת לב, ליאפרד נוספת קופצת ומשספת את טוטודייל, מעיפה אותו מאחוריך וגורמת לו להוטח באדמה.
ליאפרד אחד קופץ מאחורי סילבר, וגולד מצליח להדוף אותו- אך נפגע בעצמו, ומעולף. "גולד!", אליסון קוראת בדאגה ומחזירה אותו לפוכדור. "מגיעה לך מנוחה ארוכה.." היא ממלמלת בשקט, ומורה לסילבר להמשיך לתקוף.
גראווליט, ריולו, סילבר וטוטודייל נותרים בזירת הקרב, אל מול ששת הליאפרד.
ריולו מצליח לתקוף עם כדור הילה עוצמתי, שמלווה בלהביור של הגראוליט. הדבר פוגע בחזקה באחד הליאפרד, שנופל גם הוא ואיננו יכול להילחם.
דניס || מקום בג'וטו || 15:15 || ;
אם לא ציינתי, כנראה שלא פה
--
אתה זורק את הפוכדור של ראפלט, שיוצא וצווח בחזקה- מפגין מעט מכוחו.
הוא מביט בפאנפי ותופס אותו במהירות, הוא מצליח לאחוז בו עם ציפורניו ועם מעט כוח סיבולת גם מוציא אותו מהמים, למרות הכנף. נראה כי ראפלט מחלים לו לאט לאט.
פאנפי מודה לראפלט, ומביט בך. אתה בינתיים יצאת מהמים, וכולך רטוב. אתה רואה שהפוקדקס שלך מקולקל ועליך לקחת אותו למרכז הפוקימונים הקרוב על מנת לתקנו. אתה מביט סביבך בניסיון לאתר את מיקומך, אך אינך מזהה דבר. נדמה שאתה בתוך יער עבות, אותו חוצה נהר גדול. מהצד מגיחים מעט קאראבלאסט, שנראים מעט מופתעים מנוכחותך באזור.

דור || יער האבדון || 15:00 || ;
אתה נכנס אל היער בזהירות רבה, ומקדיש תשומת לב מלאה למתרחש.
מימינך אתה מבחין בשתי דמויות ענקיות נלחמות זו בזו, ואתה מתקדם במהירות אל הנתיב השמאלי בתקווה לא להיתקל באותן ישויות. אתה מביט מרחוק, ומזהה חבורת האונדום נחים להם בקרחת יער קדורה.
לא רחוק משם מספר אוהלים, ועשן.
אבל... בשביל להגיע עד לשם, עליך לעבור בין עשרות האמונגוס.

רון || מרכז הפוקימונים של רסטבורו || 14:00 || ;
אוקיי אני פשוט אגיד את זה
אתה לא יכול להכניס אותו לשום בניין. כן. היא הכניסה אותו כבר למכון. טעות שלי, שכחתי מזה אז.
--
אתם נכנסים לסמטה הצדדית, וליטוויק מנסה להתאפס.
'טוב.. אני לא זוכר הרבה..' הוא ממלמל לעצמו, ומנסה להיזכר בפרטים.
'אני והחברים שלי היינו בבית, כשלפתע הם הגיעו. ניסינו לגונן על עצמינו, אבל לפוקימון השחור שלהם זה לא הפריע.. הוא תפס אותנו.. עם השיניים שלו..' הוא ממלמל, 'הם לקחו אותנו אל ההר ההוא, וניסו לעשות לנו משהו..'
'אני זוכר שלפתע קרה משהו, ואז מצאנו את עצמנו בורחים ונסים על חיינו! התפצלנו כדי לברוח! ואז הגעתי לכאן!' הוא אומר באינטנסיביות.
לילי || צפון העיר רסטבורו || 18:30 || ;
את מתקשרת אל בירץ', שעונה מעט מנומנם. "כן, לילי?" הוא שואל באיטיות
בשמוע הדברים שאת מספרת, נראה שהתחיל מעט להתעורר ולהגביר את עירנותו. "מה את מספרת..." הוא ממלמל, נראה כי הוא עצמו לא בטוח אם זה סקאם שאת מבצעת כלפיו או חוסר דיוק שלך. "ליטוויק עם להבה ורודה? את בטוחה?", ואת מבטיחה לו שזו היא האמת, מהצד דון מאשרת. "ובכן.. צר לי, אני לא יודע דבר.." הוא ממלמל.
"אבל, כרגע אני נמצא על האי דיופורד, אנסה להגיע ככל שיותר מהר!" הוא מוסר, "נסו לא לבצע דבר מה פזיז, תישארו ברסטבורו, אנחנו לא יודעים מי הם האנשים!" הוא מוסיף ברצינות. את נפרדת מהפרופסור ומנתקת את השיחה.
קאיטו מגלגל את עיניו, מביט בך. "כן.. נשאר פה.. ממש" הוא אומר בסרקזם, "אנחנו יכולים לנצח אותם לבדינו!" הוא אומר ברוגז, "אתם בטוחים שכדאי שגם הוא יבוא?" שואלת דון באותו זמן, ומביטה על שון שעומד לא רחוק ומשחק עם באטרפרי.
"לקיחת אחריות כזו.. אנחנו לא יודעים עם מה אנחנו מתעסקים, מוטב שיחכה לנו אם ונצא להציל את הליטוויק."
מליפאן || מזרח העיר ונדרטרוף || 19:15 || ;
אני מוכרח להודות שלא ידעתי מה לעשות.
לא ידעתי האם למלא את הציפייה שלך, או לקחת אותך, השחקן המתקדם והרגיל שלי- ולהמשיך איתו כרגיל..
--
אתם ממשיכים ללכת אל עבר הבית של זואי, מתקדמים במהרה ככל שאפשר.
לא עובר זמן רב, ושניכם עוצרים במקומכם, מודהמים. הבית הגדול והעשוי עץ של המשפחה של זואי, עולה בלהבות.
אתה רואה את הפוקימונים שגרים בסביבת הבית רצים להם בחפזון, מנסים לתפוס מחסה. האמיצים יותר, מנסים לכבות את השריפה אך לשווא. אתה ממשיך להתקדם, ורואה שהדלת האחורית נפרצת. משום מה הייתה צריכה להיפרץ ולא להיפתח כרגיל, אתה לוקח את זה בחשבון. מהדלת יוצא קיובון, שמשתעל מעט מהאבק, אחריו בנות צעירות ונער שמשתעלים גם כן.
אתם ממשיכים לרוץ אל עברם, לא מבינים מה קורה. "זואי, היא וההורים בפנים, מישהו פרץ לבית!". לא עובר זמן רב, ואמה של זואי יוצאת ביחד עם מאריל ומסקריין שמנסים לכבות את הלהבות בחפזון, "מה קורה פה? למה שמישהו ירצה בכלל את הליטוויק הזה, מה כל כך מיוחד בו?!" שואלת אמא של זואי את טובי בדאגה ובעצבים, ואתה לא נשאר לשמוע את התשובה.
אתה נכנס לבית ורואה את קורה, לצדה עומד סרביין ועוד פוקימון דמוי סמור, כנראה של אביה.
מולם עומד לו האונדום גדול ואימתני, ולצדו עוד זוג פוקימונים כעוסים. אתה רואה שליטוויק נמצא מאחורי קורה, הוא נראה מפוחד ומבועת אל מול אותו האונדום. מאחורי ההאונדום עומד לו בחור בבגדים שחורים, ומשקפי שמש שחורות גם הן. לצדו שתי בחורות בבגדים זהים. הבית עולה מבפנים בלהבות כמעט כפי שמבחוץ, ודי ברור כרגע כיצד.