Pokemon GO
עמוד 4 מתוך 6 ראשוןראשון ... 23456 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 46 עד 60 מתוך 84
  1. מייסד האתר והפורום
    ציטוט פורסם במקור על ידי ACMilaneZi צפה בהודעה
    זה רק אומר שזה דיון טוב.
    "צריך להזכיר שדת זה אמונה ולאום זה תרבות."
    "הבעיה בשיחה זה שלהרבה אנשים קשה להודות שיש להם מכנה משותף עם הערבים שנתפשים כאויב."
    לא. זה אומר שזה לא קשור ל'ימני או שמאלני' ולכן זה צריך להיות דיון בנושא חדש.
    לגבי הציטוטים שרשמת פה, אני חייב לדעת באיזה בית ספר אתה לומד שבו הציטוט השני נאמר על ידי מורה בו...

ערבים הם אומה, מי שנולד במרוקו, תימן או איראן לא אומר בהכרח שהוא ערבי. באותה מידה אם אתה בעצמך תטוס למרוקו עם אשתך הישראלית יהודית והיא תלד שם ילד, זה לא יהפוך אותו לערבי.

הבעיה של אנשים זה שהם לפעמים לומדים משהו (גם הדברים האלה מתנגשים עם העובדות, החוקים והדעות הרווחות) ומחשיבים אותם כקודש ובסופו של דבר לא לומדים להיפתח לתשובות אחרות שאולי נכונות ומדויקות יותר.

עוד 2 נקודות למחשבה.

* שאלת מישהו איזו עדה הוא וישר נתת תשובה שהוא משתייך ללאום הערבי בהתאם לעדה שלו. אם אני שליש פולני, שליש כורדי ושליש פרסי, מה הלאום שלי על פי אותן מסקנות?

* מה אתה חושב שנשרם במרשם האוכלוסין ליד הסעיף 'לאום' שעד לפני כמה שנים היה מופיע בתעודת הזהות?

2. מנהל ראשי
    שם: אדם
    אלון צודק. אבל קצת תשומת לב בשיעורי יהדוץ ותגלה שהיהודים במשך דורות ענו לקטגוריה שהבאת למילה לאום.

3. Trust me i'm the doctor
    שם: גיא
    ציטוט פורסם במקור על ידי YoRt3m צפה בהודעה
    לא. זה אומר שזה לא קשור ל'ימני או שמאלני' ולכן זה צריך להיות דיון בנושא חדש.
    לגבי הציטוטים שרשמת פה, אני חייב לדעת באיזה בית ספר אתה לומד שבו הציטוט השני נאמר על ידי מורה בו...

ערבים הם אומה, מי שנולד במרוקו, תימן או איראן לא אומר בהכרח שהוא ערבי. באותה מידה אם אתה בעצמך תטוס למרוקו עם אשתך הישראלית יהודית והיא תלד שם ילד, זה לא יהפוך אותו לערבי.

הבעיה של אנשים זה שהם לפעמים לומדים משהו (גם הדברים האלה מתנגשים עם העובדות, החוקים והדעות הרווחות) ומחשיבים אותם כקודש ובסופו של דבר לא לומדים להיפתח לתשובות אחרות שאולי נכונות ומדויקות יותר.

עוד 2 נקודות למחשבה.

* שאלת מישהו איזו עדה הוא וישר נתת תשובה שהוא משתייך ללאום הערבי בהתאם לעדה שלו. אם אני שליש פולני, שליש כורדי ושליש פרסי, מה הלאום שלי על פי אותן מסקנות?

* מה אתה חושב שנשרם במרשם האוכלוסין ליד הסעיף 'לאום' שעד לפני כמה שנים היה מופיע בתעודת הזהות?
    בית ספר מקיף רגיל.
    אתם חייבים להתחיל לקרוא את מה שאני כותב.
    לא אמרתי שאם אני נוסע למרוקו אני ערבי,אמרתי שאם אני נולד,גדל, מתחנך, לומד, עובד, מקים משפחה אז אתה מרוקאי מה שהופך אותך לחלק מהלאום הערבי.
    ואם הולכים גם 10 דורות אחרונה זה עדיין ממשיך להיות ככה.
    אני יותר ממוכן להיפתח אבל אתה לא מביא טיעון הגיוני.
    שאלתי מישהו איזה עדה הוא ואמרתי שסבא וסבתא שלו משתייכים ללאום הערבי,שוב פעם אתה לא קורא את התגובות שלי עד הסוף.
    לפי המסקנות שלי הלאום שלך הוא ישראלי מאחר ונולדת בישראל, גדלת והתחנכת פה והלכת לצבא.

ציטוט פורסם במקור על ידי The Charmander צפה בהודעה
    אלון צודק. אבל קצת תשומת לב בשיעורי יהדוץ ותגלה שהיהודים במשך דורות ענו לקטגוריה שהבאת למילה לאום.
    זה לא נכון כי ליהודים לפני מדינת ישראל לא היה מוצא משותף או לשון או טריטוריה משותפת הם היו מפוזרים בעולם.
    ולא הייתה להם שאיפה להקים מדינה עד אחרי השואה.

4. מנהל ראשי
    גיא חסר לך המון ידע. מציע לך להתחיל מבראשית...

5. Trust me i'm the doctor
    גיא חסר לך המון ידע. מציע לך להתחיל מבראשית...
    ולך חסר המון ידע בהיסטוריה ואזרחות.

6. מייסד האתר והפורום
    בית ספר מקיף רגיל.
    אתם חייבים להתחיל לקרוא את מה שאני כותב.
    לא אמרתי שאם אני נוסע למרוקו אני ערבי,אמרתי שאם אני נולד,גדל, מתחנך, לומד, עובד, מקים משפחה אז אתה מרוקאי מה שהופך אותך לחלק מהלאום הערבי.
    ואם הולכים גם 10 דורות אחרונה זה עדיין ממשיך להיות ככה.
    אני יותר ממוכן להיפתח אבל אתה לא מביא טיעון הגיוני.
    שאלתי מישהו איזה עדה הוא ואמרתי שסבא וסבתא שלו משתייכים ללאום הערבי,שוב פעם אתה לא קורא את התגובות שלי עד הסוף.
    לפי המסקנות שלי הלאום שלך הוא ישראלי מאחר ונולדת בישראל, גדלת והתחנכת פה והלכת לצבא.

זה לא נכון כי ליהודים לפני מדינת ישראל לא היה מוצא משותף או לשון או טריטוריה משותפת הם היו מפוזרים בעולם.
    אתה צריך להתחיל לקרוא את מה שאתה כותב.
    ציטוטים מדוייקים שלך:
    "אז אתה מודע לזה שאתה חצי ערבי?"
    "
    אז צר לי לבשר לך הלאום שלך הוא ערבי."

ובכלל התחמקת מלענות לי על 2 הנקודות שרשמתי בסוף.

בנוסף לשורה האחרונה שרשמת, ליהודים כן יש לשון משותפת (גם אם לא כולם דיברו אותה כל היום, אבל בכל העולם היו אנשים שלמדו וידעו עברית רק בגלל שהם יהודים), וכן יש להם היסטוריה משותפת ושאר הדברים שאמרת בכלל לא קשורים ללאום אלא ל'אתניות' או לדברים אחרים...

כמו שאדם אמר, יש לך מה ללמוד.

7. Trust me i'm the doctor
    אתה צריך להתחיל לקרוא את מה שאתה כותב.
    ציטוטים מדוייקים שלך:
    "אז אתה מודע לזה שאתה חצי ערבי?"
    "
    אז צר לי לבשר לך הלאום שלך הוא ערבי."

ובכלל התחמקת מלענות לי על 2 הנקודות שרשמתי בסוף.

בנוסף לשורה האחרונה שרשמת, ליהודים כן יש לשון משותפת (גם אם לא כולם דיברו אותה כל היום, אבל בכל העולם היו אנשים שלמדו וידעו עברית רק בגלל שהם יהודים), וכן יש להם היסטוריה משותפת ושאר הדברים שאמרת בכלל לא קשורים ללאום אלא ל'אתניות' או לדברים אחרים...

כמו שאדם אמר, יש לך מה ללמוד.
    כי אם הוא מחשיב את עצמו לחצי תוניסאי אז הוא ערבי.
    אם לא אז זה טעות אני מצטער.
    ולא התחמקתי עניתי:"
    לפי המסקנות שלי הלאום שלך הוא ישראלי מאחר ונולדת בישראל, גדלת והתחנכת פה והלכת לצבא."
    ותשובה שלי לשאלה השנייה היא: "כי רצו להבדיל בין יהודים לערבים זה חלק מהבלבול בשם של "יהודי" ובגלל זה הורידו את זה
    ."
    ציטוט של המורה שלי^
    --
    הלשון היחידה המשותפת שהייתה ליהודים לפני העברית זה ארמית ואני בספק אם יהודי-פולני ב1891 ידע ארמית.
    מעולם לא אמרתי שאין להם היסטוריה משותפת.
    שאר הדברים שרמשתי הן הגדרה של לאום אתני.
    אני קיבלתי ממוצע סופי 90 בהיסטוריה,את השיעורי בית שלי עשיתי.

8. מנהל ראשי
    אתה מתעלם מדורות ארוכים לאחור! איזה ארמית בחייך חח

מזלך שאני לא המורה שלך.

9. Trust me i'm the doctor
    אתה מתעלם מדורות ארוכים לאחור! איזה ארמית בחייך חח

מזלך שאני לא המורה שלך.
    העברית הומצא והוטבע על ידי אליעזר בן יהודה.
    לפני זה כל יהודי דיבר בשפה של מקום הולדתו.
    אלא אם יש לך איזה ממצא שאתה רוצה לשתף.
    ובאמת מזל...

10. מנהל ראשי
    אנחה ארוכה...

11. מייסד האתר והפורום
    אנחה ארוכה...
    בוא נגמור פה את הדיון.

12. Trust me i'm the doctor
    אנחה ארוכה...
    בוא נגמור פה את הדיון.
    קשה לנהל דיון כשאין טיעון נגדי.

13. מייסד האתר והפורום
    קשה לנהל דיון כשאין טיעון נגדי.
    בגלל זה נסגור את זה פה, אין לי כח ולנסות להפריך כי טיעון (וסלח לי על המילה) טיפשי שמועלה פה. תלמד קצת על אליעזר בן יהודה, על העברית, הארמית, היהדות, היסטוריה, אזרחות ואז נחזור לדון פה.

14. Trust me i'm the doctor
    בגלל זה נסגור את זה פה, אין לי כח ולנסות להפריך כי טיעון (וסלח לי על המילה) טיפשי שמועלה פה. תלמד קצת על אליעזר בן יהודה, על העברית, הארמית, היהדות, היסטוריה, אזרחות ואז נחזור לדון פה.
    יהודים בגולה לא השתמשו בעברית כשפת דיבור,אפילו בכתב הם בקושי השתמשו, כמעט אך ורק למטרות דתיות.(אני מדבר על המאה ה-18 כן שלא תבוא לי עם סיפורים מתקופת המבול). במאה ה-19 העברית קיבלה תאוצה עם המהפכות.
    וגם זאת לא הייתה העברית שידוע לנו היום. העברית שאנחנו משתמשים בא היום היא עברית שאליעזר בן יהודה "ערך".
    יותר מזה:באפריל 1879 פרסם מאמר פוליטי ראשון, "שאלה נכבדה" בירחון "השחר", ובו טען שתקומת עם ישראל תהיה בארץ ישראל ובשפה העברית, משום שאין לאום ללא שפה .
    משותפת.
    חוץ מי זה שגם אם ליהודים הייתה שפה משותפת בגולה זה לא משנה בכלל את הדיון.

15. מייסד האתר והפורום
    יהודים בגולה לא השתמשו בעברית כשפת דיבור,אפילו בכתב הם בקושי השתמשו, כמעט אך ורק למטרות דתיות.(אני מדבר על המאה ה-18 כן שלא תבוא לי עם סיפורים מתקופת המבול). במאה ה-19 העברית קיבלה תאוצה עם המהפכות.
    וגם זאת לא הייתה העברית שידוע לנו היום. העברית שאנחנו משתמשים בא היום היא עברית שאליעזר בן יהודה "ערך".
    יותר מזה:באפריל 1879 פרסם מאמר פוליטי ראשון, "שאלה נכבדה" בירחון "השחר", ובו טען שתקומת עם ישראל תהיה בארץ ישראל ובשפה העברית, משום שאין לאום ללא שפה .
    משותפת.
    חוץ מי זה שגם אם ליהודים הייתה שפה משותפת בגולה זה לא משנה בכלל את הדיון.
    אני אענה לך בנקודות ובזה אסיים, כי אף אחד מאיתנו לא הולך להשכנע וזה סתם בזבוז זמן מבחינתי.

- היסטוריה לא נכתבת רק על מאה אחת
    - גם האנגלית של פעם היא לא אותה אנגלית שבה מדברים היום בארצות הברית למשל (אפילו בארצות הברית, בריטניה ואוסטרליה יש שינויים בולטים בין אחת לשניה) ושלא נדבר בכלל על ערבית.
    - אליעזר בן יהודה החיה שפה קיימת, משמע השפה קיימת, קיימת אלפי שנים במקרה הזה ואם פה ושם יש אנשים שלא דיברו אותה באופן שוטף או לא השתמשו בה כשפה עיקרית זה לא אומר שזה לא מכנה משותף.
    - איך המידע על המאמר של אליעזר בן יהודה תורם בכלל לטיעונים שאתה נותן?
    - להגיד "חוץ מזה, זה לא משנה" זה להגיד "אוקיי אז אולי אני לא 100% צודק אבל בואו נדבר על טיעונים אחרים שהעליתי".

אני לא מגיב פה יותר, באמת שאין טעם...

עמוד 4 מתוך 6 ראשוןראשון ... 23456 אחרוןאחרון

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •