כבר היה פיצוץ פעם בין מתנוס לאופיר
כבר היה פיצוץ פעם בין מתנוס לאופיר
אם הם מאמינים בדת באמת, שום דבר שתרשום לא יפגע להם בכך.
למה שזה יפגע? הרי הם מאמינים וכל מה שתרשום יהיה שקר מבחינתם. אתה סתם מתחמק מלהעניק תשובות.
כן אני זוכר.
לא סותר את מה שאמרתי חח
לא מאמין ששרפתם עמוד על זה
הוא מתכון להגיד שהוא מפחד מהמנהל הראשי :]
~
סתם לוקאס אתה מוזמן להגיד את דעתך אחי, תרגיש חופשי. אנחנו מכבדים את כולם פה. הם ובאשר לדתם.
אגיד לך מה; אני אדם מאמין. אני עושה קידוש, אני שומר 6 שעות בין בשר לחלב, אני עברתי ברית מילה, כשאתחתן - לבטח אעשה את זה ברבנות.
בנוסף לכך, אני מאמין בדינוזואורים, אני חושב שהיגיון, ריאליות ועובדות הם דבר מהותי וחשוב ואין לנו אפשרות לשפוט את העולם בלי להכיר את תיאוריית הספקנות.
אני יודע שלא משנה מה תגיד, עלי זה לא ישפיע. יכול להיות שעל אחרים זה כן, אבל עלי זה לא.
עברתי דברים בחיים, שאפילו המדע וגדול האתיאסטים לא יוכלו להסביר בלעדי התערבות של כוח עליון.
בנוסף לכך, הלכתי לפולין, הייתי במחנות ההשמדה, וראיתי הוכחה לכך שיש דבר כזה יהדות ואנשים יעשו דברים מטורפים בגללה.
אתה יכול להסתגר בבועה שלך ולשקר לעצמך ולהגיד שאתה לא רוצה לשתף אותנו במחשבות שלך.
או שאתה יכול להיות גבר, להגיד מה מפריע לך וככה ננהל פה דיון מתורבת.
עם זה אני מסכים לגמרי
אני פשוט חושב שהפורום עוד לא מוכן לזה אבל אם אתה כל כך רוצה לדעת מה דעתי מטרתה של הדת אני אגיד לך.
הדת נוצרה על ידי אליטה קטנה של אנשים, האנשים האלה היו מעט יותר אינטילגנטים מהאנשים האחרים שהיו באותה תקופה (לא פיט כזה רציני אבל שיהיה) וכמו כל האנשים הם רצו כוח, ורצו אותו בדרך הקלה.
באותה תקופה לאנשים לא היה דרך להסביר תופעות טבעיות שהיום נראות פרקטיות כמו ברקים, רעמים, גשם, רעידות אדמה, בצורת, וכו'. אז אנשים אלה לקחו על זה טרמפ והציעו רשימה של חוקים (שחלקם תשרת את מטרתם של האנשים האלה) שאם נציית אליה הכל יהיה כיף וסבבה ונגיע אחרי המוות למקום טוב ויפה (ופה מנצלים גם את הפחד מהמוות).
בקצרה.
דת היא אופיום להמונים
מה רע בקבוצה של בורים צייתנים שמאמינים שסבא דמיוני יחליט אם מה שהם עשו כל החיים שלהם זה טוב או רע ולפי זה מה יקרה להם אחרי המוות? ושאם הם ילפפו סביבם עור של פרה ולא ישתמשו במכשירים חשמליים בשבת, יצומו כמה ימים בשנה ולא יאכלו חלב עם בשר וכמה חיות שהסבא הזה לא מרשה הכל יהיה טוב? בינתיים שיבושם לכם..
עד שמתחילה הכפייה.
ואגב אני ממש לא אוהב אמונה עיוורת זה למה לי אישית יש בעיה עם הדת
כפייה זה דבר אחד ודת זה דבר אחד.
לי אין אמון רב ברבנים, ברבנות, ובכל מיני שליחים שלוקחים בעלות על אלוהים ואומרים לנו מה לעשות.
מצד שני, כשאני במצוקה, כשאני שמח, כשאני רוצה להודות לעולם על עוד יום נהדר, או לבקש עזרה, אני פונה לאלוהים.
אתה מערבב דברים. נראה לי שאתה לא יודע על בסיס מה אתה מציב את הטיעון הנגדי שלך.
מבטיח לך שאם תמצא את עצמך בהודו, ויהיה לך קליע בתיק או סמים במזוודה, והמשטרה תתפוס אותך ותרצה להכניס אותך לכלא לכל החיים, הדבר הראשון שתעשה זה לפנות לאלוהים לעזרה.
אני אישית לא מחשיב את עצמי כמאמין. אני לא צם בימי צום, לא שומר כשרות, והרשימה עוד ארוכה מאוד. אני קצת פחות נוטה לתמוך בדעה שלך, כי אני לא חושב שהדת נוצרה על ידי דרישה של אנשים לכוח. אם שואלים לדעתי אני לא בטוח שהמצב כך גם כיום בהנהגה של היהדות אבל זה לא הנושא. אבל אני לא חושב שהאנשים שייסדו את היהדות עשו זאת כדי לצבור כוח. יכול להיות שהיהדות והאיסלאם והנצרות ודתות דומות הם ככה, אבל האם באמירה שלך שהדת היא אופיום להמונים, אתה מתייחס רק אל היהדות או שאתה מדבר אל כל הדתות בעולם? כי אם אתה מדבר אל כל הדתות בעולם, אני ממש לא מסכים איתך. אמנם אני לא מאמין בהם, אך לא מעט דתות פוליתאיסטיות ודתות אחרות מבססות עצמן ואת עקרונותיהן על אלטרואיזם וחמלה, ואף אדם לא מרוויח, ישירות או בדרך עקיפה, מפעולת הדתות האלו.
ספוילר
יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)