אני לבד אז מטרידה את אלוהים
אני לבד אז מטרידה את אלוהים
דור העלה פה נקודה טובה. נזירים שרק תורמים מעצמם, מכספם ומזמנם, איזה רווח יש להם פה?
מבטיח לך שלא, כבר קרה לי משהו דומה. אומרים שאין אתאיסטים במטוס מתרסק, זה לא נכון, נפלטים לי משפטים מידי פעם כמו תודה לאל או אלוהים ישמור אבל זו תוצאה של שנים של שטיפת מוח.
אני לא מאמין בישות עליונה, במיוחד לא בזאת שמסופר עליה בתנך שמלא בגיבוב של חוקים לא הגיוניים בעליל.
הטיעון הנגדי שלי? לא אוהב לראות אנשים קונים את כל השטויות שמכניסים להם לפה. לא אוהב לראות ילדים קטנים לומדים שאלוהים יצר את העולם מגיל אפס. אני מתנגד לדת בצורה נחרצת, אני חושב שזו תופעה איומה שגורמת לרוב המלחמות בעולם. יש שיגידו שאנשים צריכים את הדת מתי שהם בשפל, שיהיה להם משהו להתחבר אליו. זה מה שגורם גם לאלכוהוליזם והתמכרות לסמים וכן, הדת בדיוק אותו דבר לדעתי.
ואלה שפתאום מאמינים כשהם במצוקה, זה הכי מטריד אותי משום מה.
קשה לי לנסח את עצמי פה אז הנקודה שלי לא עוברת טוב.
בנוגע ל"נזירים" אלה לא ממש דתות במובן הקלאסי של דת שסוגדים לאל כלשהו, הדתות האלה, כמו בודהיזם, יותר מכתיבות סולם ערכים אידאלי מאשר רשימת חוקים. לכן אפשר לפעמים לראות אתאיסטים או אגנוסטים שהם גם בודהיסטים.
ממה שנראה, אתה יותר כועס על בני האדם ועל מה שהם עושים מאשר על אלוהים.
הרגע הזה שאתה נרשם למשחק של עצמך.
@nivx10
האמת שתכננתי לעשות משהו דומה במ"ת שלי, אולי אוציא לפועל בעתיד.
אדם לא יכול להיות אתאיסטי או אגנוסטי ולהיות בודהיסט. מהות הבודהיזם היא אמונה בכוח עליון שהביא את בודהה להארה, לא באלוהים במובן הקלאסי. הם לא סוגדים אל ישות קוסמיםת, אך הם עושים כמיטב יכולתם כדי להגיע אל נתיב הכוח הקוסמי הזה ולהשתמש בו, וזה בכל מקרה סוג של שטות שאני נוטה לא להאמין בה (למרות שאני מכיר אישית אדם שהחלים מסרטן 3 פעמים בלי אמצעים תרופתיים, ורק עם אמונה כזאת בכוח קוסמי ושמנים צמחיים, אבל זאת תוצאה של שנים של אימון ואני בספק אם קבוצה גדולה מאוד של אנשים, במיוחד בישראל, תוכל להפקיד את עצמה לעקרונות כאלו)
ספוילר
@theheliolisk לך לישון כבר אתה בכיתה ז
ספוילר
רק אציין שבשם אלוהים שאתה לא מאמין בו, יש אגודות, עמותות ואנשים רבים שמאכילים נזקקים, נותנים שירותים רפואיים ודואגים לכאלה שצריכים את זה. הדת היא יפה אם רק יודעים איך להסתכל עליה.
יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)