~זינק~
"תודה רבה לכם, נהניתי מהקרב איתכם, דרך צלחה!" אתה מודה להם. אתה חוזר חזרה לעיר סאנדאגם ונכנס למרכז הפוקימונים. הפוקימונים שלך נכנסים לדלת שמשמאל לאחות ג'וי וכעבור כחצי שעה יוצאים בליווי אחות ג'וי נוספת-בריאים לחלוטין. אתה מחליט ללכת אל המכון. גרייס נראת סקרנית מאוד מאיך שקרבות מכון הולכים. אתה הולך דרך העיר-מביט סביבך ונושם את ריח האגם. לבסוף, אתה מגיע לבניין גבוהה עם סמל של פוקדור שהחצי התחתון שלו נמרח לסוג של משולש-אתה מיד מזהה את סמל המכונים המוכר!.
אתה עובר דרך הדלת המסתובבת וישר נכנס לאולם גדול ורחב. אדם מבוגר בחליפה ניגש אלייך "שלום, האם באת לאתגר את מנהיג המכון?" הוא שואל ואתה מהנהן במרץ "בוא אחריי". אתה עוקב יחד עם השותפים שלך אחרי האיש הזקן-הוא מוביל אתכם דרך כמה מסדרונות וחדרים עד שלבסוף הוא נעצר מול דלת ברזל כבדה. "מוכן?" הוא שואל ואתה עונה לו שכן. הוא פותח את הדלת ואתה מגלה שכל החדר הוא זירה מלאת דשא ועצים!. גרייס ודרטיני מתמקמים בצד הזירה.
"ברוכה הבאה למכון העשב!" אתה שומע צעקה-אתה מסתובב ורואה אדם כבן עשרים עומד בצד השני של הזירה. יש לו שיער ירוק בהיר ועיניים ירוקות כמו דשא. מהשיער שלו צצות שתי אוזניים גדולות שהקצה שלהן דמוי עלים ובנוסף הוא בעל זנב עם מראה דומה. "אני מנהיג המכון-ליף (leaf). בגלל שאני רואה שאתה גם מעורב הקרב יתנהל בצורה הבאה: אני ואחד הפוקימונים שלי מולך ומול אחד הפוקימונים שלך". אתה שם לב שליד המנהיג עומדים כמה פוקימונים-אחד מהם בעל אותם אוזניים וזנב כמו לליף. מה תעשה? ועם מי תבחר ללחום?
~בל~
דיינו מביט בך מעט בלחץ. "אני דיינו.. ואתה?" הוא שואל. אתה מבין שבכלל לא אמרת לשותף שלך את השם שלך ועונה לו שהשם שלך הוא בל. אתם מתחילים ללכת ובמהרה מגיעים לשלט "דרך 29". אתם עוברים אותו ומגלים שרוב הדרך עוברת ביער. אתה שומע כל מיני רעשים ומנסה להבין מאיפה הם באים-בסופו של דבר אתה קולט כמה פוקימונים.
~מוריס~
אתה מבין שזה הרגע לשנות טקסטיקה ואתה מבקש מאזוריל להשתמש בבועות. אזוריל פוער את פיו ויורה קרן בועות אל עבר פנאפי. פנאפי מתנער וקם, נראה שהוא מוכן לתקוף שלפתע הוא מתעלף כי הוא כבר מותש מהקרב!.
מזלט, זכית בקרב!
~לוקאס~
"מה קורה פה?" אתה שואל את עצמך. "בואו נלך לראות מה יש במוזיאון, ננסה שהאנשים במדים השחורים לא יראו אותנו" אתה אומר לסקווירטל והונדור. אתם נעים באיטיות ובזהירות אל עבר המוזיאון. לבסוף אתם מגיעים אליו בלי להיראות. המוזיאון הוא בניין מיושן יחסית עם שלט כסוף שכתוב עליו "מוזיאון מאובנים". אתם נכנסים פנימה וישר מגיעים לחדר קטן עם קופה. האישה מאחוריי הקופה מסמנת לכם לבוא אליה, היא מעט מופתעת מכך שאתם מעורבים ונראת קצת עצבנית. "10 פוקדולר בבקשה" היא מבקשת ואתה משלם לה. אתה נכנס לאולם רחב, מלא בתצוגה על מאובני פוקימונים. אתה רואה כמה אנשים במדים שחורים עם האות H עליהם נעים בין החדרים-למזלך, לא בחדר שבו אתה נמצא.
~ג'ימי~
זה די לכולם, כי בינתיים חוץ מ1 אף אחד לא קנה בגדים
~~~~~~~
"מה זאת אומרת? ידעתי שהוא רע והכל, וגם גיליתי שיש לו בסיס בדרך 49 לא מזמן, אבל מה זאת אומרת שהיא תחת שליטתו? השמועות נכונת? הוא באמת.. משתלט על ערים?" אתה שואל את טראפינץ בשוק. טראפינץ מהנהן-"הוא השתלט כבר על לא מעט ערים. רוב המעורבים מהערים האלו נמלטו או נלכדו. המעט שנשארו בדרך כלל צעירים או חלשים מידי כדי ללכוד את תשומת ליבו של הארי" הוא מסביר לך. אתה יודע שאם יזהו את אלקטרו כמעורב אגדי תהיו בסכנה חמורה-שלא לדבר על העובדה שאתה בעצמך מעורב. מה תעשה?
~מייק~
פףף אני? להרוג? אני שה"מית נחמדה (רוב הזמן)
אממ כאילו יכולות?
~~~~~~~~~
"וואו, אנחנו במדבר! טוב, אף אחד מהם לא נראה לי כמו שותף טוב. מצטער חמודים" אתה אומר לפוקימונים. "אני פשוט במסע לנצח אדם חזק מאוד, ועליי לקחת איתי רק חזקים ביותר" אתה מוסיף ומתרחק במהירות. אתה מנסה להסתכל מסביב אך לא רואה עוד פוקימונים מזנים חדשים חוץ מאחד. אתה חושב לעצמך שהצבעים של הפוקימון הזה בולטים מאוד ביחס לפוקימונים אחרים בסביבה שלפתע אתה קולט שהפוקימון לא זז-הוא שוכב מועלף, בקושי נושם ופצוע כולו. אתה רואה כמה דמעות זולגות מהעיניים החצי-פקוחות, חצי-סגורות שלו.