~ג'ימי~
בקטנה, קורה לכולם לפעמים
~~
הפרופסור חושב לכמה רגעים. "לא. אני חושב שלא" הוא עונה לאחר ניסיון להיזכר.
".....אחת ההתקפות הכי חזקות שראיתי! כן, היו לו כנפים זאפדוס מדהימות! כמה חבל ש..." אתה שומע לפתע, אתה מביט הצידה ורואה מדענית אחת מדברת עם חבריה בהתלהבות.
~מיילס~
צ'יקוריטה בת
~~
אתה קורא בשמחה לסקיטי ומנסה לצרף את ראלטס יחד אתך לריקוד הניצחון שלו. ראלטס מסתובב פעם אחת, מסמיק ורץ להתחבא מאחוריי הרגל שלך. "אנחנו צוות נהר חבר'ה" אתה אומר ומסתכל על שני השותפים שלך בגאווה, ובנוסף, מחמיא לצ'יקוריטה שמחייכת "בפעם הבאה, אני אנצח אותך" היא אומרת לסקיטי שקופץ עליה, והם מתחילים להיאבק יחד במשחק בדשא. אתה קורא לסקיטי ולצ'יקוריטה כדי שתוכלו להתקדם וחושב על איזו התחלה נהדרת יש לך למסע. אתה ממשיך ללכת, ומתחיל לראות מבנה לפנייך בין כל הפרחים. אתה רואה שזהו מבנה עגול יחסית גדול בעל קירות לבנים, דלת הכניסה נראת פתוחה ומעליה תלוי שלט "ברוכים הבאים למרכז לחקר התפתחויות פוקימונים!"
~מייקל~
אתה בוחן את הפוקימונים שלפנייך, וחושב שכולם נראים טובים להתחלה. אתה שואל את צ'ימצ'אר לדעתו על טיילו, הפוקימון המעופף הכחול (לא הייתי סגורה אם התכוונת לרטטה או טיילו כי אמרת טיילו ורשמת עכבר סגול. אז אם התכוונת לרטטה תתייחס לזה כרטטה). צ'ימצ'אר מסכים אתך, ועונה לך שלדעתו הוא יהיה שותף עוצמתי מאוד. אתה מתקרב בזהירות אל טיילו כדי לא להבהיל אותו. טיילו מרים את מבטו וקולט אותך מתקרב. "א..אפשר לעזור?" הוא שואל מעט בביישנות. "תילחם מולינו" אומר לו צ'ימצ'אר בקול ישיר, טיילו נראה מופתע מהבקשה. "או..אוקיי" הוא עונה, לא נשמע בטוח בעצמו.
~מוריס~
פנאפי מתחמק בקלות מהניקור של סקארמורי הודות לחוסר שיווי המשקל של הפוקימון. הוא מכוון כח עתיק אל סקארמורי שוב, הפעם לבטנו. גל כח נפלט מגופו של פנאפי ופוגע בסקארמורי, שמתעלף מיד. אתה יורה חצי רעל אל עבר המעורב, שנופל, מובס. פנאפי מקפץ במקום מאושר, ולפתע מתחיל לזהור ולשנות את צורתו. תוך כמה שניות, עומד מולך פוקימון שונה, גדול יותר ובצבע שונה מפנאפי. "מה...מה קורה פה?" הפוקימון שואל ומביט בך, מבולבל.