גמרתי עם המתכונת אז חזרה לרצףף
~מיילס~
אתה מוציא את הפוקודע (אומאגד הייתה לי ההארה מטורפת הרגע. פוקדע זה פוקט+ידע

)
אתה מביט במסך המכשיר בזמן שהוא מזמזם בקול מתכתי
"פאצ'יריסו, פוקימון סנאי החשמל. פאצ'יריסו ידוע באופיו הטוב, ובאנרגיות שלו. יש לו נטייה להיפראקטיביות"
אתה ניגש אל המעורב ומציג את עצמך "היי, אני מיילס. מה דעתך על קרב מהיר?" אתה שואל בחיוך. "אני לייט, אשמח להילחם, האמת זאת הסיבה שאני פה" עונה לך לייט בשמחה. "ואת?" הוא שואל, מביט על ויולט "ו..ויולט" היא עונה בביישנות, מופתעת. "בואו לשם" הוא אומר ומצביע על חלקת חוף פנוייה. אתם הולכים לחלקה ולייט מתמקם כשתי מטר ממכם יחד עם פאצ'יריסו, מוכן לקרב.
~ג'ימי~
"אוקיי. רק שנינו. בלי מעורבים. נפתח את המיומנות שלך עם ה..חוסר שיווי משקל. הראשון שנכנע, מפסיד" אתה מסביר את החוקים. לינה מהנהת בהסכמה. אתם מתמקמים לקרב ואתה משגר לעבר לינה שישה כדורי אלקטרו רצופים, תוך ריצה הצידה. לינה מתכוננת להגעת כדורי האלקטרו, מוכנה להתחמק. אתה רואה בעיניה שהיא מחשבת בדיוק את המרחק שאליו תצטרך לרוץ ולקפוץ כדי להתחמק, נראה שאם היית פוגש אותה לפני הפציעה-היא הייתה מסוגלת להתחמק מכל התקפה. היא קופצת בתזמון מושלם מצד לצד, חומקת משלושת הכדורים הראשונים. היא נוחתת בצורה לא יציבה בקפיצה האחרונה שלה, ואחד מהכדורים פוגע בה, היא עפה לאחור בצעקה קטנה. לינה קמה, משתמשת בעלים קסומים שעפים אלייך במהירות, הם לא נראים גדולים ומהירים במיוחד בהשוואה לעלי תער שראית בעבר.
~מייקל~
"המרכז לחקר התםתחות פוקימונים... נחמד" אתה חושב לעצמך לאחר שקראת את השלט. "מה דעתכם שנראה מה הולך שם? אולי הם יוכלו לבדוק אתכם ולתת לי קצת יותר פרטים עליכם" אתה אומר. "זה רעיון טוב" עונה צ'ימצ'אר, טיילו מהנהן בהסכמה ופנקין מקפץ בהתרגשות מהמקום החדש והלא מוכר. אתם נכנסים פנימה ואתה רואה כמה מדענים מתרוצצים בכל האזור. אתה שם לב לשלשות פוקימונים שעוקבות אחרי המדענים. אחד מהם, לבוש חלוק לבן ניגש אלייך. "שלום! אני ראש המכון המדעי הזה. אנחנו חוקרים כאן התפחויות של פוקימונים. וואוו! יש לך פה צ'ימצ'אר ופנקין, עבודת המחקר שלי באוניברסיטה הייתה על השוני בהתפתחות של פוקימוני אש מזנים שונים...." הוא אומר ולרגע שוקע במלמולים מדעיים שאתה לא מבין. "אוי, סליחה!" הוא אומר, לפתע יוצא מההרהורים אליהם שקע. "תרצה לעבור סיור?" הוא שואל בחיוך
~מייק~
"טוב, שנמשיך?" אתה שואל את שותפייך, וכולם מהנהים. אתם מתקדמים ואתה בקושי שם לב לשלט "דרך36". נראה שככל שאתם מעמיקים בדרך, ככה הראות נעשית גרועה יותר ויותר. לבסוף אתם מוצאים את עצמכם עומדים בשביל, לא מסוגלים לראות כלום בגלל הערפל העבה שמקיף אתכם. אתה שם לב לזוהר סביב הדרך, נראה שהוצבו מבנים זוהרים בשולי הדרך כדי שמאמנים לא ילכו לאיבוד. "אני ושאדו נעזור" אומרת לונה, ולפתע הטבעות הצהובות שעל גופה ועל גופו של אמבריאון מתחילות לזהור, מאירות לכם בצורה טובה יותר את הדרך. לונה נראת מדהים שהסימונים על גופה זוהרים באור נעים ורך. אתם מהלכים בדרך, ולמרות שאתם מנסים לראות משהו-אולי פוקימונים, אתם לא מצליחים לראות כלום בגלל הערפל. לאורך כל ההליכה, צ'ו נצמד לרגל שלך, מפחד. לאחר כשעה אתם סוף סוף מתחילים לראות שהראות משתפרת. אתם יוצאים ממחוץ לערפל ורואים ישר עמק לפניכם, אתם מתקרבים ורואים שהעמק כולו סלעי-ובתוכו ישנה עיר. "זאת העיר אורבורג!" מתלהבת לונה. אתם מתקדמים במורד העמק עד שאתם מגיעים לפתח העיר, גרוטל נראה מעט סובל-נראה שבתור פוקימון עשב הוא לא מרגיש בנוח במיוחד בין כל הסלעים האלו. אתם נתקלים במפת דרכים ורואים:
-מכון
-מרכז פוקימונים
-חנות
-מכרות אורבורג
~מוריס~
אתה מחליט לנסות מתקפה משולבת. אתה משתמש בפטפוט, המעורב מנסה לסתום את אוזניו אך הכאב שלו חזק. אתה מנקר אותו בבטן וחוזר לפטפוט, מה שמכניע את המעורב מייד. "הצלחנו!" מתלהב דונפן ומקפץ במקום, מחזה שנראה די מצחיק עקב גודלו החדש. אתם יוצאים למסדרון ולמעלית, ועולים סוף סוף לקומה השלישית והאחרונה. הפעם, כל הקומה היא הזירה ולא לוקח לך יותר משנייה לזהות את המתמודדת שמולך-מיסטי!