היי אנשיםץ התחלתי סיפור בהשראת נושא המ"ת. אשמח אם תציצו שיהיה לכם זמן
~מוריס~
'איך למען השם הגעתי לכאן? מה קרה ללילית ומה הפוקימון הזה רוצה ממני?' אתה חושב לעצמך. "טוב, אני אעזור לך לשחרר אותו" אתה אומר לפוקימון ומביט סביבך.
אתה רואה שהפוקימונים שלך איתך, מביטים בך ומחכים לשמוע את ההוראות שלך.
~מייקל~
indeed
~~~~
"אממ..אני מניח שניצחנו?" אתה אומר במבוכה, משתדל שלא לצחוק. "אז טוטודייל, אני מניח שאתה מצטרף אלינו?" אתה שואל. טוטודייל מרים את ראשו וקופץ על ידך, נושף אותך שוב. "כן" הוא אומר תוך כדי הנשיכה ואז משחרר. נראה שפלייר ממש מתאפקת לא לצחוק. אתם ממשיכים להתקדם, טוטודייל נראה חברותי מאוד-הוא מדבר עם כל השותפים שלך, מידי פעם נושך אחד מהם באקראי. לא עובר זמן רב ואתה רואה בניין באופק. "או. אני חושבת שזה המכון לחקר ביצי פוקימונים" אומרת פלייר, ושאתם מתקרבים אתה מגלה שזה נכון. שלט קטן תלוי על הבניין, ולצידו ציור של קן עם שלושה ביצי פוקימונים בתוכו. "אתה רוצה להתקדם או לעצור?" שואל סילביאון.
~מיילס~
אתה מרומה מכך שראלטס תופס ביטחון ומחמיא לו. לנוכח המחמאה ראלטס מסמיק ומסתתר מאחורי הרגל שלך. אתה מאתר בדיוק איפה היפו נמצא, ומכוון את צ'יקוריטה. היא משחררת את עלי התער, פוגעת בהיפו. הוא נראה פצוע מאוד, עקב החוזקה של סוג עשב עליו. הוא מתעצבן מעט, מתחפר באדמה ונעלם. (חפירה)
~ג'ימי~
״אנחנו חייבים למצוא אותו, לינה״ אתה אומר בלחץ.
״בואי״ אתה מוסיף, וכולכם מתחילים לרוץ במורד השביל. לא עובר זמן רב וחוש הריח שלך כחצי פוקימון עובד, אתה מריח ניחוח מוכר-ויודע שזה אלקטרו. אתם ממשיכים לרוץ, ולמזלך צ'אר עוצר אותך. "תקשיב" הוא לוחש, מצביע אל מעבר לשיחים. אתם מתגנבים בשקט, מסתתרים מאחורי אחד השיחים ומציצים לעברו השני. מעבר שורת השיחים יש מרחב די פתוח, עם כמה עצים בודדים. מתחת לאחד מהם יושב מעורב שאתה מזהה כמעורב דיינו, ולצידו מעורב שאתה מזהה מיד-אלקטרו!. הפנים של אלקטרו די חסרות הבעה, וקולר מוזר מקיף את צווארו. הוא והמעורב שלידו לא מדברים, אלא אוכלים בשתיקה. וויבראה יושב על יד אלקטרו, מביט במעורב הדיינו בשנאה. לצידו של המעורב יושב דיינו שמתעלם לחלוטין מוויבראה, ועסוק באוכל שלו.