פורסם במקור על ידי
Alice
~מיילס~
סופת החול סביב צ'יקוריטה נעלמת בזמן שהיפו באדמה. צ'יקוריטה עוצמת עיניים ומנסה להתרכז ולהקשיב לרחשים באדמה. היא קופצת ימינה, מכוונת תוך כדי כדור אנרגיה לשמאלה אך מפספסת בקצת את המיקום של היפו, שיוצא מתוך האדמה ליד כדור האנרגיה, שמחמיץ אותו. היפו נראה מעט מתוסכל מכך שהוא לא מצליח להנחית מכה חזקה על צ'יקוריטה.
~ג'מי~
'תודה, אל' אתה חושב.
אתה משגר כדורי אנרגיה רציפים על המעורב, שנסוג מעט אחורנית.תוך כדי, אתה צועד לעברו-מרגיש את הזעם בעמוק בגופך.
המעורב לובש על פניו חיוך נבזי, הוא מרים את ידו, חושף טפרים ארוכים וחדים, הוא רץ אלייך ושורט אותך בפנייך, אתה מרגיש שהשריטה לא עמוקה במיוחד, אבל היא מכאיבה לך לא מעט. בינתיים, אלקטרו ולינה נלחמים זה בזה במתקפות מתפרצות ומתנגשות, רובן מנטרלות זו את זו. בחיים לא ראית את אלקטרו נלחם בצורה כו מדוייקת, ולא ראית את לינה נראת כל כך מתקשה בקרב. "אתה חושב שיש לך טעם להציל את h23? הוא כלום! סתם רובוט שעושה כל מה שאני רוצה!" המעורב אומר ומחייך בשטניות. "אלקטרו, בוא לכאן" הוא מצווה, אלקטרו עוזב את לינה ומתקרב למעורב, לינה מביטה במתח על המתרחש, מוכנה לזנק במקרה הצורך. להפתעתך, המעורב בועט בחוזקה באלקטרו, בשילוב מתקפה שאתה לא מזהה, אלקטרו נפצע אך לא מניד עפעף. "רואה! שום דבר ששווה להציל" צוחק המעורב.
~מוריס~
"שלום, אני מוריס. אני זקוק לקול טהור כדי להציל חברה שלי שבצרה, היא עוד מעט תרדם לאלף שנה וההתקפה הזו תמנע את זה" אתה אומר לפוקימון. אתה ומיסטי מספרים את כל הסיפור לדאסקנויר, על הקריסטל שלפתע הופיע על הרגל של לילית, על האגדה שמיסטי שמעה עליה ועל כך שלילית נעשת רדומה יותר ככל שהקריסטל מתפשט, אפילו כעט-שאתם מדברים היא בקושי מצליחה להגיב, רק מביטה במתרחש בעיניים שמתאמצות שלא להירדם. "אני מבין. אתה האדם השלישי שעבר אי פעם את שני המבחנים הראשונים. אף אחד מהשניים שהיו לפנייך לא עברו את המבחן השלישי" הוא אומר בקול עמוק.
האדמה רועדת, ועיניו של השומר זוהרות באור אדום. אתה מסתובב לאחור ורואה צוק שלא היה במקום לפני, לילית קשורה בחוט גפן דק שעומד להיקרע מעבר לצוק, וכך גם מיסטי במרחק של כשני מטר ממנה. "אתה יכול להציל רק אחת. במי תבחר?" הוא שואל. "תציל את לילית!" צועקת מיסטי, אתה שומע את הבהלה שבקולה. "לא.... אני בכל מקרה הולכת לישון לאלף שנה... תציל את מיסטי...." אומרת לילית בקול חלוש ומנומנם, בקושי מצליחה להישאר בהכרה.
~מייק~
אתה מנסה להתאושש מהמכה בעזרת אנרגיה סולארית מהקולר שלך, זה עוזר לך רק במעט-אתה עדיין לא רגיל לשימוש בפאנלים האלו, והמכה הזו הייתה לא קטנה. "מהלך יפה, אבל עכשיו תורי" אתה אומר ושולח במהירות ירייה רעילה אל עבר לונה, היא לא מספיקה להתחמק ונפגעת. אור סגלגל מקיף אותה. אתה משלח הלם רעם אל עבר לונה, הוא יוצא הרבה יותר חזק ממה שציפית, הוא נראה כמו נחשול ברק ענקי שנע במהירות לעברה!-מזלט, למדת מכת ברק!.
למרות כאב הרעל, לונה קופצת הצידה בדיוק בזמן להתחמק מההתקפה האימתנית, אך עדיין נפגעת מעט בקרסול שלה.
הליולסוסק מנסה לעשות מה שאמרת לו, לתת מכה חזקה עם זנבו אך נראה שהוא לא בדיוק מבין למה כוונתך, הוא מנסה להכות עם הזנב שלו לרגע באדמה, אך לא מצליח לגמרי לשלוט בגופו.
~מייקל~
'עשויים להיות כאן פוקימונים מאוד מעניינים...אבל ויולט וליאו הם כרגע מה שחשוב. כבר עצרתי בשביל טוטודייל, שכם ככה לא נראה שהוא נהנה כאן...' אתה חושב לעצמך. אתה מסמן לטוטודייל לעלות עלייך, ומבט מוקיר תודה הוא הולך אלייך, אתה מרים את טוטודייל ביידך. "ככה יותר טוב. רק שלא תנשוך אותי" אתה אומר לו ומצחקק, טוטודייל צוחק בחזרה ונותן לך נגיסה עדינה בכף היד "לא הייתי חושב על זה" הוא אומר.
אתם ממשיכים ללכת, ולאחר זמן מה שנדמה כנצח בחום המעיק, אתם סוף סוף מתחילים להרגיש רוח קרירה. כמות החול מתמעטת, ואתם מוצאים את עצמכם שוב מוקפים בדשא ועשבים. אתה רואה מרחוק כתם גדול. "זאת העיר ג'ובלייף" אומרת פלייר, מתיחות נשמעת בקולה. טוטודייל יורד ממך, מסוגל ללכת עכשיו. אתם מתקדמים עוד, הולכים בשתיקה לנוכח תחושת המתח העולה וגואה-בקרוב תיאלצו להתמודד מול ציידי המעורבים כדי לחלץ את ליאו.
לבסוף, אתם מגיעים לעיר. זו העיר ההכי עמוסה שראית בחייך-אנשים בכל פינה, שלטי חוצות, פוקימוני רחוב מטיילים בין הגגות... אבל כל האנשים נראים די מדוכאים, לחוצים-מפוחדים אפילו. אתה מבחין שבין כל האנשים האלו, ישנם אנשים הלבושים שחור. "העיר ג'ובלייף נשלטת על ידי הארי. נצטרך להיות מאוד זהירים פה, אם מישהו ינסה לאתגר אותך או להתנכל אלייך, תנהג הכי חלש שאתה יכול. אנחנו לא רוצים צרות" סילביאון מתדרך אותך. "זה כולל גם אותכם" פלייר מוסיפה, פונה לשותפים שלך.