~מייקל~
"רגע.. זהו זה!" אתה צורח בגאווה שאתה מבין שהוא רגיש למתקפות לחימה. צ'ימצ'אר רץ אל עבר מייטהינה ומתחיל להשתמש בבעיטות כפולות אחת אחרי השנייה, במהרה מייטהינה מתעלף ולא מסוגל להילחם יותר!. הנערה מצביע לעבר הדלת הבאה ואומרת לך לעבור בה. אתה נכנס לחדר שהזירה שבו עמוקה יחסית, כמו בריכה ומלאה בלבה! ישנם אבנים גדולות במרחקים קבועים לכל אורך הזירה. בצד השני, עומד מאמן עם שיער אדום בוהק ושני פוקימונים עומדים על שתי האבנים הקרובות אליו. "ברוך הבא למכון! אני פליים מנהיג המכון, כדי לנצח במכון תצטרך להביס את שני הפוקימונים שלי!"
~בריאן~
אני יודעת מה זה שאיבת ג'יגה חח בכוונה נתתי לך את החזקה. מתקפות עשב זה המומחיות שלי 3>
~~~
אתה משתמש בצוות כפול, ומשתמש בשבירת לבנים כדי למנוע מלי לפגוע בך עם הפיגיונות. אתה מחמיא לכל הפוקמונים לך. נידורן משתמש בבעיטה כפולה על אקנס, שמגיב בנשיכה שגורמת לנידורן לסגת מעט לאחור, אקנס נראה די עייף כבר. טדיאורסה שורט את צ'ימצ'אר בחוזקה בעזרת טופר מתכת, וצ'ימצ'אר מנסה לפגוע בו בגחלת אך ללא הצלחה. למרות זאת, צ'ימצ'אר מצליח להתחמק מריסוק הסלעים של טדיאורסה. דירלינג פוגעת בכדור אנרגיה בגאסטלי שמחזיר לה בפעימת אופל עוצמתית. איגליפאף יורה פעימות ריפוי לעבר השותפים שלה אך נראה שהיא מתחילה להתעייף מעט. דירלינג משתמשת במשרוקית עשב, שגורמת לגאסטלי ולצ'ימצ'אר שהיו בטווח השמיעה להירדם.
~ג'ימי~
'לא נעים.. הוא רק ילד קטן' אתה חושב לעצמך, ומנחם את עצמך בזה שהוא בטח הרוויח את המקום שלו במכון הזה. אתה מזנק לעברו בזנב ברזל, אך הנער מתחמק בזריזות ולפתע הקרניים שלו מתחילות לזהור באור כסוף, הוא רץ אלייך ופוגע בך בחוזקה עם הקרניים שלו. אתה מבין עכשיו שהוא בהחלט הרוויח את מקומות במקום הזה.
~מוריס~
אתה מברך את פרוט לצוות ואז בוחן את הפוקימונים ומחליט שאתה רומה לצרף את הפוקימון עם הרוכסן בפה לצוות. בזמן שאתה מבקש מזופליוס להילחם, אתה שומע את הפוקדע של מיסטי מצפצף "בנט, פוקימון הצעצוע הרדוף. הפוקימון הזה נוצר כאשר אנרגיה מקוללת חודרת לתוך צעצוע שנזרק ומקימה אותו לתחייה. נאמר, שבאנט מחפש כל חייו את הילד שזרק אותו". "מזמן לא נלחמתי!" מתלהב זופליוס שצועד קדימה, מוכן להילחם.