פורסם במקור על ידי
nivx10
רובי:
הינך משתהה מול המאובנים היפים וחושב לעצמך כמה מגניב ׳מאובן אין לכל אחד, הם נדירים, מעניין אם נמצא בעתיד היכן להפיח בהם חיים׳. ״וואו נד תודה רבה שאתה נותן לי אחד, אקח את זה עם הבליטה המעוגלת!״ אתה אומר אליו בחיבה.
והוא משיב שאין על מה ומוסיף לתת לך אחד מן המבטעות בהסבר ״קח, נמכור אותם. הם פריט אספנות מדהים ויהיו שווים הון״ והוא קורת אלייך ואת גם כן.
״נו אז מה איתך... לא מצאת דבר מה מעניין להביא לי?״ אתה מתחיל לספר לו בהתרגשות על כל שעבר עלייך מהרגע בו התנתקתם, פיונה, חדר האוצרות, המקומות בספינה בהם ביקרת, כתביו של הקפטן שאנקס, וסיפור הספינה...
שוטף אותו בסיפוריך ומדגים עם ידיך בוולגריות המתקבלת. והוא המום לשמוע את כל אלה. נשמע קצת קנאה בקולו שמוסיף ״שיוא איך לא הייתי איתך, פספסתי את פיונה, וחדררר האוצרווותתת שיוא... איך לא לקחת כלום?!״
וכמו הארה עינייך נפקחות כי אתה נזכר בספר ההוא שלקחת, נד מביט בהם בחשדנות ומיד מזהה ״הנהורים מהה... פנאטיים עלובים, מעניין מה הקשר שלהם לספינה ההיא. היא ישנה במיוחד, אולי בת 60 ממצאים שמצאתי״ הוא מוסיף ומעלעל בספר ותוך דקות ספורות גם קובע שלא ניתן לקרוא ממנו כלום במצבו וצריך לפגוש היסטוריון או מומחה בתחום השכתוב, מישהו שיעזור עם זה.
ומחזיר לך אותו בעדינות בהוראה ״שמור עליו היטב, עטוף אותו במשהו והגן עליו עד שנבין מה נמצא בו״ ומבט מרוכז.
מזג האוויר בנתיים מעולה להליכה, ״טוב אז...?״ בוהה בך נד, מושך בידו ומתמתח משעמום וחוסר מעש.