טוב אז חשבתי לשתף את קהל הפורום בשיטה בה שיחקתי את אומגה רובי (כי היא עושה את המשחק גם מאתגר וגם כיפי).
:First Things First:
מה זה נאזלוק?
נאזלוק הוא שיטת משחק שהומצאה עוד בימי רובי וספיר, לפני 12 שנה בערך. השיטה מבוססת על העקרונות הבאים:
-כל פוקימון שמתעלף נחשב כ'מת' ואין להשתמש בו שוב
-אפשר לתפוס רק פוקימון אחד בכל דרך
-אם מתעלפת לך כל השישייה בקרב, הפסדת בנאזלוק
וזהו בערך לנאזלוק בסיסי. עם השנים התווספו עוד ועוד סוגי נאזלוק, כמו:
EggLocke (כל פוקימון שתופסים מוחלף בביצה)
Randomizer Nuzlocke (עושים רנדומייז למשחק, וזה מעלה את דרגת הקושי של הנאזלוק)
Solo-Run (משחק רק עם פוקימון אחד)
Mono-Type (משחק רק עם סוג אחד)
והרשימה עוד ארוכה...
יש גם כל מיני חוקים נוספים לנאזלוק, שהם לא חובה בכל משחק כדי שייקרא נאזלוק. חלק מהם:
-צריך לתת לכל פוקימון שם חיבה
-יש הגבלה על מספר השיקויים שאפשר להחזיק
-יש הגבלה על מספר הריפויים במרכזי פוקימונים.
כמה הבהרות בסיסיות על נאזלוק:
-הפוקימון הפראי הראשון שנתקלים בו בכל דרך מהרגע שיש לך פוקדורים זמינים הוא הצ'אנס היחידי שלך באותה דרך. פישלת, הלך לך
-נהוג שאם מוצאים את אותו פוקימון שוב, אפשר לעלף אותו ולחפש אחד חדש.
-בד"כ אם מוצאים שייני, תופסים אותו בכל מחיר ובלי קשר (אבל זה לסתם לפנאטים של שייניז, לא חובה לבצע את זה).
ועכשיו.....
בדור 6 הוצג הWonderTrade, ויחד איתו סוג חדש של אתגר נאזלוק: WonderLocke
בוונדרלוק כל פוקימון שאתה תופס מוחלף בוונדרטרייד, והפוקימון שאתה מקבל הוא הפוקימון שאתה רשאי להשתמש בו. אני אישית מאוד התחברתי לשיטה זו, כי היא מגדילה לך את טווח הפוקימונים האפשרי ומוסיפה קצת כיף לאתגר. אחרי ששיחקתי וונדרלוק אחד בY, החלטתי לשדרג את הבא שלי באומגה רובי, ולהפוך אותו לSuperLocke כמו שקראתי לו.
כל מה שצריך בשביל לשחק הוא:
-קוביית משחק
-דף חוקים
-3DS/2DS/New 3DS
-משחק של אומגה רובי/אלפא ספיר.
מה עושים?
שלב א': מתחילים משחק חדש, בוחרים התחלתי ומגיעים עד לאולדייל. שומרים את המשחק.
שלב ב': נכנסים למרכז הפוקימונים, ומכינים 3 קופסאות עם השמות הבאים (או כל דבר בסגנון) : Graveyard, SoulMates, Usable. אתייחס אליהם כא', ב' וג' בהתאמה.
א' (גרייביארד) : בקופסה זו תשימו את כל מי ש'ימות' לכם או שגורלו יהיה לשבת שם.
ב' (סולמייטס) : בקופסה זו תשימו התחלתיים ופוקימונים שקיבלתם במתנה, לא כאלו שתפסתם (כמו הביצת ווינאט אחרי שהיא בוקעת). אני נוהג לשים שם גם את קיוגר/גראודון אם תפסתי אותם.
ג' (יוזבל) : בקופסה זו תשימו, אם יש לכם כאלו, פוקימונים שתפסתם ובחרתם לא להשתמש בהם כרגע.
עכשיו, הקטע העיקרי בסופרלוק הוא סביב גרולות והקוביה. עכשיו יהיה עליםכ לרשום את דף החוקים, עם משמעות גורלות הקוביה. אני ממליץ לכם את הצירוף הבא:
1 = Keep
2 = Retry
3 = WonderTrade
4 = Graveyard
5 = Soulmate
6 = DexNav
1: (לשמור) : פשוט מאוד לשמור את הפוקימון שתפסתם, ולהשתמש בו
2: (לאתחל) : לשחרר (Release) את הפוקימון שתפסתם כרגע ולנסות שוב, מחדש. עד שלושה איתחולים ברצף (זתומרת אם יצא לכם 2 שלושה איתחולים ברצף תזרקו שוב קוביה ותתעלמו משתיים)
3: (וונדרטרייד) : לשלוח את הפוקימון לוונדרטרייד ולהשתמש בפוקימון שהתקבל
4: (בית קברות) : לשלוח את הפוקימון ישר לבית הקברות AKA להרוג אותו. אם יש בבית הקברות כבר פוקימונים, יהיה עליכם לבחור מישהו להחזיר לחיים במקום הפוקימון שאתם מכניסים לבית הקברות
5: (סולמייטס) : לשלוח את הפוקימון ישר לקופסת הסולמייטס ולהחליף אותו במישהו משם (הראשון שנכנס לשם מוחלף בסטרטר)
6: (דקסנאב) : לחכות שיופיע פוקימון בדקסנאב ולנסות לתפוס אותו.אישית הפונקציה האהובה עליי. אם הפוקימון בורח שאמצע הדרך שלכם אליו, איבדתם צ'אנס בדרך הזאת.
וזהו פחות או יותר. כל פעם שאתם תופסים פוקימון, תזרקו קוביה ותראו מה יהיה גורלו. בגלל שלאתגר נאזלוק הזה יש כל כך הרבה אלמנטים, הוא כל כך מגוון ומאוד כיף איתו. חוץ מזה, הצ'אנס להחזיר לחיים פוקימון שהתעלף לך ולהחליף אותו במישהו אחר הוא יקר מפז לדעתי
*הערה חשובה!!!! אם אתם תופסים פוקימון ונגיד יצא לכם 4 AKA לשלוח אותו לבית קברות ולהחליף במישהו, גם אם אין לכם מישהו שאתם רוצים מבית הקברות חובה עליכם להחליף אותו במישהו משם. אם הפוקימון הראשון נשלח לבית הקברות, ממשיכים עם הסטרטר עד לפוקימון הבא שנתפס.
אני אישית נהניתי בטירוף מהאתגר הזה ובגלל זה אני בא וממליץ לכם לנסות אותו. בהצלחה!!!
אשמח לשמוע ביקורות בתגובות.