'אוקיי אז לחיילים האלה יש קופינג ואקנס. שני פוקימוני רעל, ובלבאזור שלי חצי רעל זאת אומרת שהוא חסין מהרעלה.' אחשוב ואזרוק את הפוקדור של אלקיד "אלקיד, הצטרף לבלבאזור ותראה לי מה אתה יודע! אגרוף רעם לעבר קופינג, בלבאזור בלימה לעבר אקנס!" אפקוד עליהם.מייק-
את האמת שלא, חוץ מזה שאני מעוניין לדעת אם יש יותר פרטים בנוגע למשימה." אתה אומר לג'קלין. היא מביטה בך ומתחילה לדבר "ובכן, כל מה שאני יודעת זה שהבסיס הזה עם שמירה לא קלה, ושמוטציית הפוקימון שהם ייצרו נבנתה שתוכל להתפתח לפחות פעם אחת. כל השאר זה רק מידע על הזוועות שהפוקימון הזה עבר. אם אפשר לקרוא לו פוקימון. אנחנו יוצאים לשם בקרוב". אתה מלהיב אותם על מחמאותיה של ג'קלין והם כולם מריעים באושר. אתה אומר להם שאתם צריכים להתחזק ואין כל ספק שהם מסכימים איתך. אתה הולך לעיר מכון פיוטר ואתה שם לב למשהו מוזר. המכון סגור. אך הדלת פתוחה במקצת ובתוכה יש רעשים מוזרים. "תביאי אותו לכאן! שלא יראו!" אתה מצליח לקלוט בשמיעתך. אתה נכנס פנימה ורואה שכל האורות מוארים. זירות האבן עומדות על רגליהן אך אין אף אחד. עד שלפתע אתה מבחין בשני חיילים זוטרים של צוות רוקט ובמנהיג המכון מעולף לחלוטין!. "אוי מי זה השרץ הזה? בואי נחסל אותו. אף אחד לא מפריע לצוות רוקט!" הם אומרים ומשחררים שני פוקימונים![]()
"תתקפו את הפרחח!" הם צועקים וקופינג ואקנס מתכוננים לתקוף אותך! מה תעשה?
פטריק-
אתה משיב לג'ק באישור ושניכם ניגשים למרכז הפוקימונים. החדרים שהזמנתם נמצאים אחד ליד השני ולאחר שריפאת את הפוקימונים שלך אתה מחליט לצאת החוצה ולאמן אותם. אתה מוצא אזור אספלט באזור אתר הבניה ומשחרר את הפוקימונים ומסביר להם שאתה רוצה שהם יתאמנו. כולם מקבלים בברכה ובחיוך את סקורופי החדש שנראה מעט ביישן. אתה מצוות את כולם לזוגות והם מתחילים להתאמן. אתה צופה בהם חצי שעה מתאמנים במרץ. שיטת הלחימה העיקרית של סקורופי זה לתקוף חזק ואז לנסות להתגונן עם הכוח המועט שנשאר ליריב. סקורופי ושינקס נושכים אחד את השני בניבי חשמל ורעל ואילו טרטוויג ואייפום נלחמים בקרב יותר מהיר. טרטוויג מתחמק ממנה ושולח עליה מטר של עלי תער בעוד היא מאגרפת ומשמידה אותם עם שבירת לבנים, "אייפום!" אייפום קוראת ומצליחה לפגוע בטרטוויג שבו זמנית תקף אותה בבלימה עוצמתית. עוברות עוד 20 דקות ונראה שהפוקימונים שלך התישו את עצמם. הם עוצרים לנוח ומהאימון אתה רואה שהם רק התחזקו. רגליו של שינקס נהיו יותר איתניות בקרב ואפילו ניביו התחדדו, סקורופי לא רגיל ללחימה שכזאת אבל אתה רואה שהוא משתדל ולומד מהר מאוד. טרטוויג ואייפום מיומנים מאוד בלחימה שלהם גם. "מהלכים טובים" קולו של קיי נשמע מאחוריך. "סקורופי" הוא פולט וניגש לפוקימון החרק הקטן שמעט חושש מחזיתו המלחיצה. "תתקוף באקדח הסיכות שלך בזווית יותר ישרה" קיי אומר ומרים את הקוצים שלו. "אנחנו יוצאים בקרוב מאוד למבצע. אני כמעט בטוח שמוטציית הפוקימון הזאת קיימת. וממה שהבנתי היא סבלה סבל מטורף מהניסויים המחרידים שצוות גלאקטיק עשו בה. זה לא יהיה קל אבל הפוקימונים שלך בכיוון הנכון." קיי אומר ברצינות בלי חיוך. "לך לישון. מחר ניפגש לאימון הגנה עצמית ולימוד כללי." קיי אומר ומתרחק. "ודרך אגב, עלי הנבט על ראשו של טרטוויג נעשו ירוקים יותר, זה אומר שהם סופגים יותר טוב את קרני השמש. הוא לא רחוק מללמוד סינטזה. אבל אל תאיץ בו. כפוקימון עשב האימון עם טרטוויג אמור להיות במידה. לתת לו לצמוח לאט לאט וביסודיות" קיי אומר. "תהיה מוכן. מחר יהיה יום ארוך. אולי נעצור במכרות". הוא אומר והולך ממך, עטוף במעיל השחור שלו. מה תעשה?