מייק-
שכחת לשאול את ברוק מה שג'קלין שאלה עליך.
"תודה רבה ברוק, היה קרב אדיר!" אתה מודה לברוק ולוקח ממנו את תג המכון באושר. ברוק נותן לך קופסא קטנה ושחורה, בה יש מקום לשמונה תגים, ואתה שם את התג הראשון שלך בגאווה בתוך הקופסא. "אני גאה בך. אתה באמת בלבאזור מיוחד. קדימה, בוא נלך לרפא אותך ואת אלקיד, נלחמתם כראוי." אתה אומר לבלבזור שמחייך באושר גם הוא. אתה שואל את ברוק למה לדעתו צוות רוקט היו במכון והוא נראה לא עם תשובה חד משמעית. "אין לי מושג.. הם אמרו בהתחלה שהם צריכים לקחת משהו שקשור למאובנים אבל אני לא נתתי להם אותו, אז הם הרדימו אותי. בדקתי במלאי הציוד שלנו והכל כאן ולא חסר כלום..לפעמים הם עושים דברים סתם בשביל להפחיד". אתה יוצא מהמכון ואתה מבחין שכבר שעת ערב..דרך היציאה מהעיר סגורה כעת. אתה ניגש למרכז הפוקימונים ומרפא את הפוקימונים שלך אצל האחות ג'וי. "נראה שהם מאוד מותשים. תקבל אותם מחר בבוקר. אתה צריך חדר?" האחות ג'וי שואלת בחיוך. מה תעשה?
פטריק-
חחח אתה המגן של המחוז! זה למה זה מגיע לך! חחח ולא חשבתי שהתכוונת לדבר כזה.
אתה חורק את שינייך, אובד עצות. אתה מעדיף שאתה תיפגע ולא הפוקימונים שלך. "נוכל להשתמש בפוקימונים שלו בצוות גלאקטיק" מרס פולטת ברוע. אתה מחזיר את הפוקימונים שלך לפוכדורים שלהם. כשאתה מגיע להחזיר את שינקס נראה שסקאטנק קופץ אליך במתטרה לתקוף אותך בשיסוע, באינסטינקט אתה מרים את ידיך ומגן על פרצופך, "שינקס!!" שינקס קורא וקופץ לחטוף את המכה ולהגן עליך. שינקס שוכב על הרצפה ללא תזוזה. אתה מביט בו ומרגיש עצב נוראי. הוא לא זז..."טוב נו, יש מלא שינקסים במחוז סינו, תנסה לתפוס אחד אחר! אולי הוא יהיה פחות אפס מהשינקס ההוא" מרס אומרת והיא ושני החיילים האחרים והפוקימונים שלהם צוחקים. אתה מקמץ אגרוף ומתרגז על מה שאמרה, עד ששינקס מתרומם מעט, ובצעדים מועדים וחלושים הוא נעמד מלפניך ומול סקאנטנק. הוא משפיל מעט את ראשו. נושם מספר נשימות ואז פתאום! שינקס מרים את ראשו, מבט חדור בעיניו של סקאנטנק. "שינקס!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" שינקס קורא ולפתע גופו של שינקס נהיה לבן! זוהר לבן בוקע מגופו של שינקס ואתה מביט בו בהפתעה גמורה. "נו באמת" מרס פולטת. האור הלבן נעלם ולפניך ניצב פוקימון חדש
הנקרא לוקסיו. "לוקסיו!!!!" לוקסיו שואג ואתה רואה שהוא ממולא בכוח חדש. בלי לחשוב פעמיים לוקסיו משחרר מגופו מטען חשמלי חזק ועוצמתי שאתה מזהה כמתקפה חדשה שלמד! מכת ברק! סקאנטנק נפגע ממנה, אך סקאנטנק הוא פוקימון חזק ונראה שהוא מחזיק מעמד. גופו האתלטי והחדש של לוקסיו נראה בעיניך כשהוא פתאום קופץ על גבו של סקאנטנק לכיוון מרס ושני החיילים, תוקף אותם במכת ברק ומצליח לעלף את שני חיילי צוות גלאקטיק, על מרס סקאנטנק הגן. "תהרוג אותו!!!" היא צועקת אך לפתע מתוך באדמה מופיע פוקימון עצום ואימתני
"היפאודון!!!" הפוקימון שואג ואתה רואה שעל גבו עומד קיי. "קיי קדימה! אל תבזבז זמן! תשחרר את המאמנים ותיקח אותם במהירות האפשרית למרכז הפוקימונים! אני אחפה עליך!" קיי פוקד עליך במהירות כשהוא ומרס נפגשים. "אוו שלום לך בוגד מלוכלך. לא תעצור אותנו!" היא צועקת ושני הפוקימונים שלהם מנהלים קרב. "לוקסי לוקסיו!" לוקסיו אומר לך. מה תעשה?
דרו-
גם אתה? פשש משפחה של לוחמים אתם. חייב להיפגש איתכם! ואת צדף התער בשונה מעלי תער את הצדף הוא לא זורק, אלא מחזיק ביד כשהוא פוגע בפוקימונים אחרים.
"אושאווט זרוק את צדף התער אל כדור הצל כנגדו, שיפגע בו מאשר בך. ואז השתמש במיקוד אנרגיה ובלימה מיד לאחר מכן" אתה פוקד על אושוואוט שמחזיק את צדף התער ושובר את כדור הצל לשני חצאים. אושוואוט לא מבזבז זמן וממקד את האנרגיה שלו ופוגע בבלימה חזקה שמעלפת את פורולין במקום כשהיא מוטחת על הקיר. "ריולו זה הקרב הראשון שלנו, סמוך עליי, אנחנו יחד בזה. הבט מרוכז בפאינווארד וברגע שהוא מכה חמוק, זנק מעליו ואז הכה בעורפו עם ריסוק סלעים, זה ישפיע נגדו היטב סמוך עליי חמוד!" אתה מדריך את ריולו. פאינווארד דחק את ריולו לעמדה מבולגנת בספרים ומוצרי עץ. ריולו מקשיב לך ולמרות הפחד ריולו מתגלה כפוקימון אמיץ ומוכן למשימה. פאינווארד מכוון על ריולו מתקפת שיסוע אך ריולו קופץ הצידה על מעמד עץ ישן ותוקף בריסוק סלעים. בגלל יתרון הסוגים הכה משפיעה בחוזקה, אך נראה שפאינוורד ממשיך לעמוד, אושוואוט יורה עליו אקדח מים ומעלף אותו. אתה מביט עצבני בחייל השני שעומד מחובר למכונה, "זה לא אני אתה חייב להבי-" אתה לא נותן לו להמשיך ונותן לו אגרוף חזק באף, שובר לו אותו לחלוטין ומוריד לו דם. אתה מכבה את המכונה שהייתה מחוברת אליו ולפתע שומע זעקה. "הראש שלי!" קולה של פנל. שלושתכם רצים מהר לדוקטור שנמצאת שכובה על הרצפה, אתה מרים את ראשה בעדינות היא מביטה בך, מדברת בחצאי מילים. "אנ..י ל..א מרגי..שה.. טוב...תיקח אות..י..למרכ..ז הפוקימו...נים" היא אומרת ומתעלפת במקום. אתה בודק את גופה כמו שניקולס הסביר לך, וגופה קריר, זה לא טוב. אוזניו של ריולו מורמות והוא נכנס לחדר אחר בבית, שם נמצא כלוב בעל מראה ייחודי ובתוכו נמצאות

ששמחות לראות אותכן. הן מפחדות מאוד. מה תעשה?