מייק-
אתה חושב על כמה הקרב הזה יהיה מעניין ומעלה אפשרויות שונות לשיטות הקרב שלך. אוקיי אלקיד, פידג'יוטו, בלבאזור, מוכנים? תקפו! אלקיד אגרוף רעם על ספירו, פידג'יוטו צ'רמיליון הוא שלך, תקפי במתקפה מהירה ובלבאזור, בגלל שאתה לא יכול לספוג הרעלה תתקוף את נידורן בבלימה." אתה פוקד על הפוקימונים שלך והם יוצאים לדרך. אלקיד מטעין את ידו במטען חשמלי רב עוצמה שפוגע בספירו ומעיף אותו לאוויר, "ספירו!" ספירו זועק בכאב ומתייצב באוויר ומתנשם. פידג'יוטו פורשת את כנפיה ומתעופפת לצ'ארמיליון במהירות ופוגעת בו במתקפה מהירה, אך להביור מהיר מצדו של צ'אמרליון פוגע בה בחוזקה ומסב לה נזק. בלבזור רץ במהירות לנידורן בבלימה וכך עושה גם נידורן. שני הפוקימונים נפגשים אך בגלל החוזק ומשקל הגוף שלו בלבזור גורם ליותר נזק. "קדימה רק התחלנו! צ'ארמליון ציפורן דרקון ומיד אחר כך להביור על בלבזור, ספירו מתקפת זעם ורדיפה על פידג'יוטו ונידורן חיצי רעל ובעיטה כפולה על אלקיד!" המאמן קורא והפוקימונים שלו מתכוננים לתקוף. מה תעשה?
מאט-
חח סליחה חשבתי ששכחת, כי לא עידכנתי את המתקפה אצלך. בבקשה תערוך לי את העמודים זה נוראי! מתקפת נגד? תציין איזו!
"רוקסאן, את מכולם יודעת היטב כי מתקפות לא תמיד שם כדי לתקוף!" אתה מושך את תשומת ליבה של רוקסן שמחייכת באסרטיביות. "סוואבלו, חמוק מהאבנים במתקפת נגד, כנף ברזל שוב! אחר כך השתמש בערפל ושירה וסיים את זה בכנף ברזל חזיתית!". סוובלו גורם לכנפיו הצמריריות לזהור בלבן ושובר את האבנים באמצעות כנפיו. רוקסן מהנהנת ומשבחת את סוובלו. סוובלו מתעופף מצד לצד ופוגע בג'יודוד בחוזקה רבה. לאחר מכן הוא נפגע ממתקפת סלעים נוספת של ג'יודוד אך מגיב באותה בשיטה עד שג'יודוד מתעלף. "המנצח הוא סוובלו!" השופ קורא ורוקסן נראית מסופקת. "יפה מאוד. מעטים פוקימוני המעופף שהצליחו לנצח את ג'יודוד שלי, אך מה עם הפוקימון הבא?" רוקסן קוראת ומשחררת את הפוקימון הבא שלה
"נוספס מפולת סלעים!" רוקסן קוראת. מה תעשה?
פטריק-
אתה מודה לרורק על המחמאה לאייפום ומבין שיש לה סיכוי טוב לנצח. "הישארי על זנבך! היי ממוקדת והשתמשי באצבעות של הזנב כדי לחוש מקרוב את הקרקע. הרגישי אותה זזה! כשאת מרגישה את אוניקס מתקרב או כל תזוזה רצינית בקרקע, קפצי הכי גבוה שאתה יכול ואז סבירת לבנים, שוב! הישר לראשו!" אתה פוקד על אייפום שנעמדת על זנבה ומנסה להרגיש תנודות שונות. "יפה מאוד" רורק אומר בחיוך. אייפום קופצת ולאחר שניה בודדה אוניקס מתפרץ מהאדמה בפראות. אייפום קופצת ומטעינה שוב זבירת לבנים אך אוניקס התכונן לכך ומטיח אותה בקיר באמצעות זנב ברזל, למרות האימונים ולמרות שאייפום חזקה, אתה מבין שאוניקס הוא פוקימון חזק. "היה מאוד טוב" רורק אומר בחיוך. מה תעשה?
דרו-
חח הכל טוב תיקנת, בפעם הבאה חח
אתה מסב פחות יחס לבכי שלה ומנסה לעודד את רוחה, אתה מחזיק לה את היד ומרגיע אותה. ״מה עושה בעצם המכונה שבנית? למה היא אמורה לשמש באופן שיגרתי? איך מונה ומשורנה קשורות לזה? האם את יודעת מה תכננו צוות פלזמה לעשות עם המכונה שלך?״ אתה שואל ופנל נראית מוכנה ומפוקסת בשביל לענות. "זאת מכונה שבניתי המון זמן..מחקר שביקשו ממני לבצע כדי לחקור חלומות של פוקימונים ולהשוות אותם לחלומות של בני אדם, באותו האופן הצלחנו בעצם לייצר סוג של אטרקציה למבקרים בכך שיצרנו מעין אשליה של עולם שבו אתה יכול לעשות הכל, כמו בחלום. צוות פלזמה עקבו אחריי הרבה והתרעתי בפניי גורמי הביטחון אך לא הרבה הקשיבו לי..עד שסופסוף מצאת אותי" פנל אומרת ובוכה שוב מאושר. "תודה לך. אני בטוחה שהם רוצים לשלוט ככה באנשים בעלי השפעה, בדיוק כמו ששלטו בי. לפחות עכשיו אני רגועה כי המכונה שלי במקום בטוח עכשיו. אני רציתי להשמיד אותה אבל הם לא מוכנים, אומרים שהיא יקרה מדי בשביל זה" פנל אומרת לך ואתה מביט בעיניה שמרוב הלחץ וההתרגשות היא מרגישה בלחץ. "דרו אני מצטערת אבל אני חייבת להזריק לפנל עוד משככי כאבים, השעה כבר מאוחרת אני ממליצה לך לקחת חדר ולישון בו" האחות ג'וי שהכניסה אותך לחדר מבקשת ממך בנימוס. מה תעשה?