פטריק-
"טרטוויג, אתה יכול! תתחמק מאוניקס, השתמש בנסיגה ונסה להתגלגל בעודך בתוך הקונכיה מחוץ לטווח הפגיעה שלו!" בתוך הקונכיה מחוץ לטווח הפגיעה שלו!" לאחר מכן, פגע בו עם העלי תער הכי חזקים שלך, מרחוק! אני יודע שאתה יכול! אתה הפוקימון הכי חזק שלי!" אתה קורא ומדרבן את טרטוויג שפוקח את עיניו ולפתע העלים של הנבט שלראשו מתחילים לזהור ונראה שהם שואבים את כוח השמש, טרטוויג נראה בריא לחלוטין. טרטוויג למד סינטזה! לפתע, קורה הבלתי ייאמן. טרטוויג כולו מתחיל לזהור בלבן! גופו אט אט נהיה מסיבי וגדול יותר, וכשגופו החדש מוצג בפניך, טרטוויג נראה אחרת לגמרי!
"גרוטל!" גרוטל שואג בפראות! ואתה סורק את הפוקידע ומגלה שטרטוויג התפתח! אוניקס מכין עוד זנב ברזל פוגע בגבו של גרוטל אך אתה מבחין כי גופו המסיבי והחדש מצליח לעמוד במכה! גרוטל מרים את גופו ומפיל את אוניקס. גרוטל שובר סלעים באמצעות גבו המשוריין ומיד אחר כך מייצר בפיו כדור אנרגיה ירוק ומשגר אותו על אוניקס שפוגע בו בחוזקה שמעלף אותו לחלוטין! גרוטל למד כדור אנרגיה! גרוטל למד שאיבת מגה!. "המנצח הוא פטריק!" השופט קורא וגרוטל צוהל בשמחה ובששון. מה תעשה?
דרו-
חחחח זה חלק מהעלילה! אם אני אעשה שכל הפוקימונים הם כמו רובוטים זה ייראה לא אמין, הפוקימון הרגע בקע מביצה וזה הקרב הראשון שלו, חוצפן!
"ריולו, דיי תתעשת על עצמך. בסדר בסה"כ הפסדת חמוד... זה לא אומר כלום והדרך עוד ארוכה. אנחנו נתאמן עכשיו, נלמד זה מזה ונשתפר ואתה עוד תיהיה חזק מאוד! סמוך עליי בזה" אתה אומר ונראה שריולו מבין את מה שאתה מנסה להגיד לו. "אתה מרגיש בסדר? מוכן להתאמן? אני בטוח שזה יעשה לך טוב, יחזק אותך ואולי תלמד מתקפה. הסתכלתי בפוקדע ויש כמה שנראלי כדי שתלמד. כך תנצח פוקימונים כמו לארבסטה הזה" אתה מסביר ונראה שריולו מוכן להתאמן ולהתחזק. אושואווט מחייך לריולו ומעודד אותו אפילו יותר וגורם לו לרצות להתאמן. שני הפוקימונים נלחמים, ברור שאושוואוט מוותר לריולו אך נראה שריולו אכן מבין עניין הקרבות. ריולו מחזק את שרירי גופו כשלפתע אגרופיו זוהרים בלבן ונעים במהירות רבה ופוגעים באושוואוט בפניו! ריולו למד אגרוף קליע! מה תעשה?