מייק-
שכחתי לעדכן בקשר לזה סליחה.
"מעניין מה אפשר לעשות בעיר הזו. אולי עוד קרבות, אולי פוקימונים חדשים לצוות, מקודם כשעברנו בדרכנו לג'קלין שמתי לב למכון אפשר גם להלחם בו." אתה אומר לאייווזור שנראה מסכים איתך ושניכם יוצאים לכיוון המכון. בדרך אתם עוצרים לקרב מול מאמן עם פוליוואג אך גם אותו איווזור מנצח ללא בעיה. אתם חוזרים לסרוליין ונכנסים למכון. באותו זמן ג'קלין שולחת לך הודעה שהמאמן נשאר חי אך צריך לעבור לאישפוז לזמן ממושך, מאחר וחטף הרעלה כבדה של אחד מפוקימוני הרעל נגדו נלחמתם היום. מכיוון שלא רצית את הריהורן לעצמיך היא שלחה אותו לספארי הנמצא רחוק בעיר מכון הרעל. כל המכון מכיל בריכות שחייה ומספר רב של פוקימונים ואנשים משתמשים בהם עד שאתה פוגש את מנהיגת המכון
"שלום! קוראים לי מיסטי. אתה רוצה מעוניין בקרב מכון?" היא שואלת אותך בנחמדות. מה תעשה?
מאט-
שיניתי כי כביכול היה לך תור במכון ולא חשבתי שתרצה להמתין... לא יקרה יותר פעם הבאה! וקוראים להם סייבלי, פוצ'יאנה ומקוהיטה
אתה מביט מזועזע על מה שמתרחש מולך ומחליט להתערב. אתה מיד מתפרץ לאזור ההתרחשות ופוקד על סוובלו להשתמש בשירה שמצליחה להרדים את הפוקימונים היריבים, צ'רמנדר מתעצבן ומשחרר מסך עשן שחור וסמיך מפיו שמחשיך את כל האזור. רלטס מרים את ידיו הדקיקות ואנרגיה כחולה מקיפה אותו, רלטס מנסה להרים עם האנרגיה את הפוקימונים אך רק מקוהיטה מתרומם ומוטח על קיר המערה מכיוון שסייבלי ופוצ'יאנה הם פוקימוני אופל שלא מושפעים ממתקפות על חושיות. "מי זה?!" החיילת קוראת ואתה מצליח לראות את טורצ'יק הקטן מנקר את ראשה של המאמנת שניסית להציל מתעלפת בגלל שאיפת העשן של צ'רמנדר. מה תעשה?
דרו-
אהבתי את זה שציירת את התג ושהתקשרת לעדכן את ניקולס. כל הכבוד על היצירתיות! ולמה שינית את התמונה של התג אני אוהב את הגודל
"תודה רבה, אתה בהחלט מאמן מכון מרשים. להתראות" אתה משיב לסילן ויוצא מהמכון. מלא מחשבות מהיום אתה מחליט להוציא את הספר הירוק של ניקולס ולרשום בו את כל מה שאירע, בהתחלה בגינת החלומות, אחר כך את קרב המכון ואפילו את אושוואוט עושה סילון אקווה. לבסוף אתה מצייר את תג המכון החדש שלך בצורה די משכנעת. אתה מעיין במפה של המחוז ורואה כי הדרך היוצא מהעיר לעיר לנסרן ששם נמצא המכון הבא שלך היא דרך 3. אתה הולך לבדך ומחליט להתקשר לניקולס שלאחר מספר צלצולים עונה לך. אתם מנהלים שיחה חביבה מאוד ואתה מתחיל לספר לו על כך שניצחת במכון הראשון שלך. "וואו! כל הכבוד לך. זה באמת מרשים למדי" ניקולס משיב בהתלהבות. "כרגע אין חדש. אני רק מחכה לקבל אור ירוק לצאת למשימה שסיפרתי לך עליה. עד אז כמו שעשית, לספר לי על כל התרחשות מוזרה ולטפל בה בהתאם. סומך עליך" ניקולס אומר ומנתק. הדרך עצמה פתוחה בלי עצים, מעט מאוד אנשים מתהלכים בה. אתה מצליח לראות מספר פוקימונים האמנם
המתהלך על הקרקע ומתאמן בתעופה.
וגם
בהמשך אתה רואה שישנו פיצול בין הדרכים, כאשר הפנייה ימינה מובילה למערה ששמה מערת המעיין ושמאלה זו דרך שממשיכה את דרך 3 לעיר הבאה. מה תעשה?