מייק-
יפה. פשוט רוצה שתהנה כמה שיותר
תסתכל על התגובות של רון לזה אני מתכוון. תראה מה אני עושה.
אתה כבר מתחיל לחשוב מחשבות טורדניות על מר גורלך ועל מזלך הלא מוצלח. "אתה יודע שאם אתה תמוטט את המקום, אתה והגרידוס שלך גם כן תמותו. זה מה שאתה רוצה?" אתה אומר לבלייק ומנסה למשוך את תשומת ליבו. "אל תדאג חבר. יש לי איך לברוח מכאן, חבל שלכם אין" בלייק משיב לך בארסיות. אתה מנצל את הזמן כדי לחלק הוראות לפוקימונים שלך. איווזור משתמש בשאיבת מגה שמחלישה מעט את גרידוס ומחזקת את איווזור מהפגיעות.פידג'יוטו משתמש בסופה אך אין לה כל כך השפעה. מגה גרידוס כבד מאוד וזה רק מזיז אותו מטרים ספורים. לפתע עולה בראשך רעיון. אתה זוכר שמגה גרידוס כמעט שבר את הקירות, קרן העל שלו מאוד עוצמתית. אולי עוד קרן על אחת או כל סוג של מתקפה אחרת תגרום ליצור בקיר חור שיוכל למלט מפה את כולם. "השגתי את מה שרציתי מיסטי. ועכשיו אני הולך לקחת את זה לבוס. בתכלס אני יכול ללכת...אבל מה כל הכיף פה? אני באמת רוצה להרוג את כולכם. בשביל ג'יאובני." בלייק אומר ברשעות. מה תעשה?
דרו-
אתה קורא בקפדנות את הנושא ומבין כי יש לכם משימה גדולה לפניכם. אתה מהנהן מבלי לדבר ויוצא עם ניקולס באופן רגיל מהמוזיאון מבלי למשוך תשומת לב מיותרת. ניקולס מכניס את ידיו לכיסו ומתחיל ללכת לכיוון היציאה מהעיר נסרן, אתה מבחין כי אתם נכנסים ליער פינוויל,לאחר שתעבור את המכון השני תצטרך לחצות אותו. מגוון פוקימונים שונים נראים למולכם 

אך אין זמן. אתם ממשיכים ללכת."תגיד מה פשר הקרבת הקורבנות הללו? וקדימה, בוא נתחיל... איזה פוקימון להוציא?" אתה שואל את ניקולס שמתיישב על סלע ומבקש ממך לרשום את דבריו. "מדובר בטקסים נוראיים..הסברתי לך כבר שצוות פלזמה מאמין בשחרור פוקימונים לחופשי. שכביכול נשמע כמו דבר טוב, אך הם בעצם מתכוונים לכך שהם רוצים לשחרר פוקימונים כדי שהם יוכלו לשלוט בכולם. הם סוג של...מקריבים פוקימונים של מאמנים בגלל שהם כביכול "נפגמו" כי היו תחת מאמן ובני אדם. לעיתים מקריבים גם את המאמנים כי הם כביכול "העזו" לגרום לפוקימון להיות כלוא ולא חופשי. אבל כאן הם צבועים. שנינו יודעים שאם הם יראו פוקימון חזק כמו סאמורוט הם לא יהרגו אותו..זה כבר נתון לחייל הספציפי שינהל את טקס הקרבת הקורבנות. בכל מקרה הם נהיו פסיכיים לחלוטין." ניקולס אומר ומבקש ממך לשחרר את כל הפוקימונים שלך. ניקולס סוקר באיטיות את הפוקימונים שלך בחיוך. "הם מאוד התחזקו. ואני רואה שצירפת לצוות חבר קטן ואדמדם. ווירליפד. ממש גדול" ניקולס אומר בחיוך ומלטף את דרומקה ווירליפד שמסמיקים מדבריו. "ניקולס מוציא ממעילו מספר תמונות. "תראה.. המאמנים האלו והפוקימונים שבתמונה נעלמו. הנעדר שנעלם להכי הרבה זמן זה מלפני שבועיים. אני מאוד חושש שהם עושים את טקס הקרבת הקורבנות איתם". ניקולס מסביר לך ואתה סוקר את התמונות. בינהם יש ילדה קטנה עם משקפיים, בחור בשנות ה-20 לחייו, איש זקן ובחורה גבוהה ובלונדינית שדיי מוצאת חן בעיניך.."היא נעלמה לפני שבוע. עדויות אומרות שראו אותה בעיר קסטליה לפני שנעלמה" ניקולס מסביר באיטיות וברגישות למצב. "קדימה. בוא נתחיל" ניקולס אומר. אתה מחליף לבגדי האימונים שניקולס הביא לך ואילו הוא פורס את מזרן האימונים. במשך שעה וחצי כולכם מתחזקים. ניקולס מעביר לך שיעור בסיסי באיך הקרבות הקורבן האלו מתחילות, בהקראת פרטים קצרים על חייו של הקורבן את חטאיו. לאחר מכן או שהם לוקחים פוקימון רוח כמו קופרגיוס שייקח את הנשמה של הפוקימון או הבן אדם ויהרוג אותו, או שהם פשוט הורגים אותם בתלייה. הם משאירים את הגופות בשטח כדי לעורר פחד ואימה כלפי האנשים האחרים. אין ביסוס לגבי למה הם לוקחים את האנשים שלקחו, פשוט כל אחד שעובר לידם" ניקולס מסביר. ניקולס ואתה מתאמנים ומחזקים את שיטות הלחימה שלך, אתה מכניס מרפקים ואגרופי סנוקרת לרפרטואר שלך בעוד על הבעיטות אתה משתדל להבין את השיטה שניקולס מסביר. הפוקימונים שלך עובדים קשה לא פחות. ריולו ודרומקה מנהלים קרב נהדר. ריולו סופסוף מתחיל להילחם כפוקימון אמיתי, מבצע קפיצות. משלב בעיטות רגליים ואגרופים, מתחמק באלגנטיות. "הטבע של פוקימון הלוחם יוצא ממנו. לדרומקה יש מרץ לא רגיל" ניקולס אומר בחיוך. דרומקה נהנה מהאימון לא פחות. אתה מבחין במרץ של דרומקה החמוד שמתגלגל ומתחמק ממתקפותיו של ריולו ורק מעצבן אותו יותר, ומדי פעם יורה עליו מטח אש בעזרת מתקפת שריפה. לפתע דרומקה מתחיל להיות מוקף באש בוערת והוא פוגע בריולו כגלגל אש גדול. דרומקה למד גלגל להבה! אושוואוט ווירליפד מנהלים קרב אימתני אף יותר. אקדח המים של אושוואוט בולם את הגלגול של ווריליפד אך ווירליפד משקיע אנרגיה גדולה יותר בגלגול ומצליח להגיע לאושוואוט שקופץ מעליו ומשתמש בסילון אקווה, ווירליפד משתמש במתקפת מחבש ושתי המתקפות מתנגשות ויוצרות פיצוץ. לאחר שעה וחצי כולכם מזיעים. שיטות הקרב שלך השתפרו מאוד, הבעיטות שלך גבוהות יותר ומהלכי הידיים שלך מהירים יותר. הפוקימונים שלך יושבים מותשים אחד ליד השני כשניקולס מחלק להם סיטרוס ברי
שעוזר להם להרגיש יותר טוב. "קדימה. אתה מוכן. וכבר נראה שמתחיל ערב. אני אומר בלי שום צל של ספק שהפוקימונים שלך ינצחו את המכון מחר. שמרתי לך קרב אצל מנהיגת המכון לנורה בשעה עשר בבוקר" ניקולס אומר בחיוך, מתנשם מעט. "יש עוד משהו שתרצה לדעת? לפני שאנחנו נפרדים שוב?" ניקולס שואל בנימוס המוכר שלו. מה תעשה?