דרו-
אל תדאג אתה תראה אותם. בקשר למה שרשמת, תזכור שאתה רק בתחילת המשחק, אני יכול ליצור לך עלילה יותר מעניינת ככל שהמשחק יהיה מתקדם. הקטע במשחק הוא שאתה יותר חזק מהמאמנים הממוצעים שתפגוש כי אתה עובר אימונים יסודיים עם ניקולס, אבל אל תדאג אתה תראה גם המון מאמנים שלא יהיה לך ספק בכך. ובקשר לחיי הלילה, בעיר הבאה יהיו לך המון חיי לילה, אתה עדיין בעיירות הפשוטות.
"רק באיזו שעה ובאיזה מקום אנו ניפגש לקראת המשימה הזאת?" אתה שואל את ניקולס שמשיב לך שהוא אינו יודע היכן זה יתרחש, אך הוא ינסה להשיג מידע מודיעיני לגבי כך. אתה נפרד מניקולס וחוזר למרכז הפוקימונים של העיר, לוקח מפתח לחדר מהאחות ג'וי וניגש לחדרך למקלחת ושינה טובה ורציפה. לאחר 3 שעות ומקלחת טובה אתה רואה שהשעה שמונה בערב, אך אתה לא מוותר על יציאה לילית. אתה מתלבש ונועל את החדר. מחוץ לעיר אתה רואה מתחם בתי קפה, מוזיקה מתנגנת ברחבי המזרקה ומגוון מסעדות אוכל פתוחים לקהל הרחב. מה תעשה?
מאט-
חחחחחחח וואו אתה ממש רצית לעוף משם אה? חוצפן!
"אין בעיה, העונג שלי." אתה אומר לה בחיוך ומתכוון להיפרד ממנה, אך אתה רואה שהיא לא כשירה לזוז. אתה עושה מאמץ אחרון ולוקח אותה ואת טורצ'יק למרכז הפוקימונים שם היא זוכה לטיפול רפואי מסור מהאחות ג'וי שמודה לך על כך. באותה נשימה אתה מרפא את הפוקימונים שלך וניגש למכון. אתה מחכה בתור בעוד כחצי שעה עד שלפתע שמך נשמע ואתה עולה לזירה. זירת הקרב של המכון אינה זירה פשוטה בלי שום אלמנט סביבתי, מולך עומד מנהיג המכון
בראולי. "שלום! קוראים לי בראולי ואני מנהיג המכון. אנחנו עומדים להתחיל בקרב. בהצלחה!" הוא אומר בחיוך וזורק פוכדור לאוויר, ממנו יוצא פוקימון דומה לפוקימון שבו נלחמת במערה
"קדימה מדיטייט!" בראולי קורא ומחכה לפוקימון שלך. מה תעשה?
מייק-
אתה אמיתי? חח אתה שונא להילחם? זה כזה מבאס! למה אתה לא אוהב להילחם? אתה צריך לרצות את זה! אתה מבאס אותי
"אתה לא תצא מפה אם אנחנו לא יוצאים מפה" אתה אומר בתוקפנות ולא חושב פעמיים ורץ לבלייק, מנהל איתו קרב ידיים מהיר שבסיומו אתה מצליח לנטרל את ידיו. כמו שג'קלין לימדה אותך. אתה מבקש מאייוזור לחפה על גרידוס וכך הוא עושה. זרע העלוקה פוגע במגה גרידוס ושואב ממנו חיים. סופסוף סימני חולשה ראשונים נראים מהפוקימון. שאיבת המגה תורמת עוד יותר למצבו של איווזור ומחזקת אותו. גרידוס של מיסטי מצליח לכוון קרן על עוצמתית ששוברת את הקיר ומאפשרת לכולם לצאת החוצה בדהרה. "חוצפן טיפש!" בלייק אומר כשמגע גרידוס מתעלף וחוזר לצורתו הרגילה כגרידוס רגיל. בלייק מפתיע אותך ומצליח לצאת מהנטרול שלך ונותן לך אגרוף לפנים. "אף אחד לא ינצח את צוות רוקט! אתה מחוק אצלי ילד" בלייק אומר, מחזיר את הגרידוס שלו לפוכדור וזורק פצצת עשן שמערפלת את המקום. כשהעשן מתפוגג אתה רואה שבלייק נעלם כלא היה. אתה מבחין במיסטי מוטלת על הקרקע, איווזור ניגש אליך מתנשם ומתנשף, מנסה לראות מה קורה איתך.
ג'קלין רצה במהירות לתוך המכון ופיה נפער למראה המכון ההרוס לחלוטין. "מה קרה כאן?! תספר לי אחר כך. יש כאן אנשים או פוקימונים נוספים שזקוקים לעזרה?" ג'קלין שואלת במהירות.