גרייס-
חח כמה פוקימונים. עוד אין לך פוקימון או עשב!
"אל תדאגו. קדימה בואו נלך" את אומרת לפוקימונים שלך בחיוך ונראה שהוקל להם. "קדימה לארביטאר, בוא נוציא אותך מפה" את מוסיפה ונראה שלארביטר שמח לצאת מהמקום הזה. 'מעניין עם לארביטר הלך לאיבוד פה.. לא נראה שהמערה הזו זה מקום המחייה הטבעי שלו..'. את חושבת לעצמיך ומחליטה להציע ללארביטר להצטרף אליכם. לארביטר מביט בחיוך אלייך ונראה שהוא מסכים, אך את רואה שהוא עוד תינוק קטן. את לוקחת פוכדור ריק ומתכוונת להכניס לתוכו את לארביטר אך מסיבה כלשהיא הוא לא נכנס. כנראה הוא שייך למישהו אחר, כנראה שהוא באמת הלך לאיבוד. אתם ממשיכים ללכת עד שאת מגיעה לדרך 34, בה את ממשיכה ללכת עם הפוקימונים שלך עד שאת רואה את העיר אזליה, ואת רואה שהעיר נתונה תחת שליטה של צוות ניאו רוקט. וונסה מתקשרת אלייך. לבקשתה את מכניסה את כל הפוקימונים שלך לפוכדורים שלהם ואת לארביטר את ממשיכה להחזיק בידייך. "העיר אזליה נתונה תחת משטר של צוות ניאו רוקט..את חייבת לעזור לי להציל אותם. תלכי ללגונת הסלופוק. תכניסי את היד לתוך המים." וונסה אומרת. את נכנסת לעיירה. העיירה נראית מעט דוממת, מעט מאוד אנשים הולכים ברחובות, ופה ושם את רואה חייל של צוות ניאו רוקט. את ניגשת ללגונת הסלופוק. הודעה נוספת שמתקבלת מוונסה אומרת לך שאת חייבת לקחת מהמכון פוקימןן שצוות ניאו רוקט מחזיקים שם. מה תעשי?
פטריק-
אתה מחזיק דרוך בפוכדורים של לוקסיו וגרוטל ולוחש לסקורופי להיות מוכן. הצעדים מתקרבים ולפתע דלת הארון נפתחת. "סקורופי!" סקורופי קורא בכעס ומזנק על פרצופו של חייל צוות גלאקטיק ודוקר את פרצופו מספר רב של פעמים בעזרת דוקרני הידיים שלו. מחדיר לגופו רעל קטלני. דם נשפך והחייל זועק מכאבים. אתה משחרר את לוקסיו וגרוטל ופוקד עליהם לנטרל את החייל השני. גרוטל נותן ללוקסיו לעשות את העבודה, מכיוון שלוקסיו קופץ על החייל השני במהירות שיא כמו אריה הצד את טרפו ונושך את הגרון שלו עד שהוא קורע את הגרון שלו וגורם לו לדמם למותו. "מי. אתה?" גארדניה שוקלת באיפוס כוחות. ליתר ביטחון אתה משחרר גם את סטארביה, היפופוטאס ואייפום שיעזרו לך אם עוד חיילים יגיעו. "אתה חייב להוציא אותי מכאן.." גארדניה לוחשת ומתעלפת במקום. מה תעשה?
דרו-
עוד מעט ליליפאפ יהיה אל חשש..תגובה טובה!
אינך מייחס חשיבות להרדיאר. "לנורה, הקשיבי לי טוב אין זמן אני אחזור עלזה רק פעם אחת... כולם יוצאים מפה עכשיו!" אתה אומר לה והיא אינה מבינה כלל וכלל. אתה משחרר את הפוקימונים שלך חוץ מאושואווט מהפוכדורים שלהם ומבקש מהם שיעזרו לך להוציא אנשים. אתה מתכופף לכיוון דרומקה ומבקש ממנו לשרוף משהו בודד, דרומקה מהנהן אליך ברצינות "דרומקה!" וניגש לכיוון שולחן עץ קטן ושורף אותו באמצעות ניב אש. ריולו ווירליפד דוחפים ומנסים להניע אנשים החוצה, כשהשריפה בוערת והאזעקות נשמעות אנשים מתחילים באמת לצאת החוצה. אתה מרגיש שאתה כמעט מצליח עד שלפתע האורות במכון נכבים. צעקות בהלה ופחד נשמעות בקולי קולות. "עזוב אותי!", "היי מי זה?!", "אתה מכאיב לי!" משפטים של אנשים שונים נשמעים, לפתע גם אותך תופסים שלושה אנשים וקושרים לך את הידיים בחוזקה. אתה מקבל מהלומה חזקה בראש שמטשטשת אותך ומונעת ממך לזוז. לאחר כמה דקות מפחידות ביותר האורות נדלקים. אתה ועוד הרבה אנשים מקובצים על הרצפה קשוריים בידיכם וברגליכם. אתה מבחין שכך גם ריולו ואילו ווירליפד קשור משני מחושיו, דבר שלא מאפשר לו לזוז. שניהם רחוקים ממך ונמצאים בין קבוצה אחרת של אנשים ופוקימונים קשורים. אתה לא מבחין בדרומקה. על הזירה המרכזית של המכון עומדים

מאחוריי בן אדם אחד הנראה כך.
"שלום! אני. פרנסיקוס ה-3, מכבד את הרגע הזה שאני נמצא בין חוטאים ופוקימונים פגומים" הבן אדם הזקן אומר ואתה מביט בכעס, לחשושי פחד ובכי נשמעים מכל עבר. "אני יודע שההתרגשות בשיאה, כי טקס הקרבת קורבן עומד להתרחש פה! אנחנו שמחים על כך שאנחנו סופסוף נעלה את החוטאים לעקידה שלהם! ובכך כל החטאים שלהם והפוקימונים שלהם ייעלמו מן העולם הזה וישאירו אותו מעט יותר צנוע" פרנסיקוס אומר ולפתע אתה מזהה את האנשים העולים. מדובר בכל האנשים הנעדרים שניקולס הראה לך! המרכזיים שאתה מזהה ישר הם האיש הזקן
גבר בשנות ה-20 לחייו ואותה הבחורה הבלונדינית שמצאה חן בעיניך בשנייה בראשונה שראית את התצלום שלה
. "אנחנו צוות פלזמה. לקחנו את האנשים האלו ממקומות שונים, העברנו אותם מספר מבחני צדק והבנו כי הם אינם מתאימים יותר לעולם שלנו. הצבנו אותם כאן לעינכם הרואות, שתדעו בלבכם מהוא העונש על שיעבוד פוקימונים. הפוקימונים שלהם אינם אשמים, הם עצמם נלכדו בצער רב. הפוקימונים ישרתו את צוות פלזמה." פרנסיקוס אומר ומשחרר פוקימון גדול
"ההקרבה תתבצע בעזרת חיתוך בית החזה של כל אחד מהחוטאים. אך לפני כן, נקריא את דברי התפילה מספר ההיסטוריה העתיקה של יונובה" פרנסיקוס מוציא משכמתו ספר ישן ובלוי, ומתחיל לקרוא בשפה לא מובנת. אווירת אימה שוררת במקום, ואתה רואה שהבחורה הבלונדינית בוכה, מתחננת שישחררו אותה. מה תעשה?
מייק את ההמשך שלך אני אעשה עוד מעט.