מייק-
אתה חוזר למרכז הפוקימונים עם מחשבות ותהיות לגבי מה שהיה היום. כשאתה נכנס למרכז הפוקימונים האחות ג'וי מספרת לך שמיסטי התעוררה ומרגישה בסדר גמור, ואילו סקווירטל הלך לישון במחלקת הפוקימונים של המרכז. אתה מקבל הודעה בפוקידע שלך מג'קלין שמבקשת ממך לתחקר את מיסטי בבוקר כדי להבין מה נגנב מהמקום. אתה מקבל מפתח מהאחות ג'וי לחדר ונכנס אליו, מתקלח, מצחצח שיניים והולך לישון מלא במחשבות. אתה מתעורר בבוקר ליום חדש. מה תעשה?
גרייס-
את מי? לארביטר?
את בטוחה בדעתך שאסור לך להיות פזיזה. את משחררת את הפוקימונים שלך. לצערך רעש שחרור הפוקימונים גורם לאנשי צוות ניאו רוקט לחשוד. קווילבה מתגנב דרך השיחים לגבי שני חיילי צוות ניאו רוקט שמתקרבים לאזור שלכם ובלי לבזבז זמן הוא פולט עשן שחור וסמיך שמקיף את שני החיילים וגורם להם להשתעל. שני החיילים האחרים מתחילים לצעוק אך איווי שולח לשניהם מנת נימנום שגורמת להם להיות אדישים ולהירדם חיש מהר. עיניה של מיסדרייווס מתחילות לזהור כשהיא נכנסת לתוך העשן שקווילבה יצר ויורה קרן בלבול על שני החיילים שמתחילים למלמל מילים ושטויות, אחד מהם אפילו מכה את עצמו בנגיחות על בול עץ. קווילבה מזנק לכיוון סלבי ושורף באמצעות אש נמוכה את השלשלאות אך למרבה הפלא הן לא נשברות כלל וכלל. את מתקרבת לכיוון ומבחינה מרחוק בחור מנעול. סלבי מבחין בכם ומחייך. לפתע שני החיילים המבולבלים רצים אלייך, שניהם מתכוננים לקרב פיזי איתך. מה תעשי?
פטריק-
"אני מצטער קיי. לא חשבתי, רק הגנתי על עצמי" אתה אומר מיד להגנתך. "ובכל זאת, הם פגעו בה! הם פגעו בגרדניה רק כי היא הגנה על איזה פרח מסוים, ואם סקורופי ולאקסיו לא היו מגלים יוזמה, יכול להיות שהם היו פוגעים גם בי! נכון שלא הייתי כל כך ברור עם ההנחיות שלי אליהם, אבל גם לא אמרתי להם להרוג אותם. רק רציתי לנטרל אותם כדי שאוכל לקחת את גרדניה. אני מצטער, ובכל זאת, איך אני אמור לעמוד מהצד ולתת להם להכות אותה, סתם ככה?" אתה מוסיף ופרצופו של קיי נהיה עצבני אפילו יותר. "תחזיר את הפוקימונים שלך לפוכדורים שלהם. עכשיו" קיי אומר בקול מפחיד ואתה נענה לבקשתו. כששניכם נמצאים לבד עם גארדניה קיי עומד ומביט בך בפרצוף כועס. "מהי ההגדרה לדעתך למאמן פוקימונים? מאמן פוקימונים אחראי לא רק מאמן פוקימונים בשביל קרבות מכון וליגה" קיי מסביר לך. "מאמן פוקימונים אמיתי הוא מאמן שיודע איך לגרום לפוקימונים שלו לשלוט על הכוח שלהם, ולרסן אותם אם צריך. מה שעשית שם זה לא לרסן אלא נקרא לתת להם להשתולל. אני מאמן את הפוקימונים שלך כדי שיהיו חזקים, אבל אם אתה כמאמן לא יכול לשלוט על התגובות של הפוקימונים שלך אז אתה בבעיה רצינית. סיבה נוספת לכך שאני מתנגד לכך היא שצוות גלאקטיק זוכרים. תגרום למעצר של החיילים שלהם, ניחא. אבל תהרוג להם חיילים? הם יחפשו אותך. ירצו לדעת מי אתה. וכל התדמית שלך צריכה להיות סודית. אסור לך לחשוב שהם יודעים מי אתה. אסור להם. כי אז הם יכולים לפגוע במשפחה שלך. באנשים שקרובים אליך" קיי אומר ברצינות מלאה. "המזל שלך הוא שביטלתי את מצלמות האבטחה, לא רואים אותך מעלף את שתי החיילות באחת הקומות. אליהן שלחתי כוח משטרה שייקח אותן. המזל הגדול שלך זה שלא ראו מי הרג להם שני חיילים. ואני לא אומרתי לא להגן על גארדניה, אלא לנטרל אותם. לעלף למעצר." קיי מוסיף בקול שקול. גארדניה מתחילה לפקוח את עיניה. "תיקח אותה למרכז הפוקימונים. תתחקר אותה על מה קרה כשתרגיש בנוח לדבר. תזכור תמיד. להרוג כשאתה או הפוקימונים שלך בסכנת חיים ממשית. חוץ מזה הפגנת יכולות מצוינות, רואים שאתה מיישם את מה שאני מלמד אותך" קיי אומר ונפרד ממך, "תעדכן אותי על גארדניה. יש לי כמה דברים לעשות" קיי אומר ונכנס לתוך היער. מה תעשה?
דרו-
אהבתי מה שעשית עם ליליפאפ, תיכננתי שאולי תתפוס אותו אבל תגיד ללנורה שתשמור עליו ותאמן אותו, אבל מה שעשית זה אותו הדבר חח
אתה קורא לפוקימונים שלך בהערצה וכולכם עושים חיבוק קבוצתי משותף. "איזה אלופים, איזה צוות חזק יש לי, כמה תושיה! גאה בכם מאוד היום!" אתה אומר להם בהתפעלות וכל הפוקימונים שלך נראים שמחים ומאושרים שהם איתך ושהם נמצאים ביחד. דרומקה קופץ לך על הראש ואילו אושוואוט מזנק לך על הכתף כשריולו רוקד עם ווירליפד בהנאה. אתה מעיף מבט חטוף על פרנסיקוס שלא מבחין בך, מבט מלא כעס, אתה מקווה שיירקב בכלא לשארית חייו האומללים. אתה ניגש ללנורה ומרים את ליליפאפ שנראה נהנה מאוד "כל הכבוד חבר קטן! אתה באמת היית אלוף! אילולא אתה לא הייתי משתחרר ולא היינו עוצרים את הטקס המזוויע... אתה מדהים!" אתה אומר ליליפאפ שנובח בשמחה ומלקק את פרצופך בהנאה. אתה מניח אותו על הקרקע וכל הפוקימונים שלך מתקבצים סביבו ונראה שהוא מתחבב עליהם מאוד, במיוחד על דרומקה שעולה על גבו ומתחיל לרכוב על ליליפאפ המהיר בכל רחבי המכון, כששאר הפוקימונים שלך רודפים אחריהם כמשחק. אתה מחייך לכיוון הפוקימונים שלך שמשחקים ופונה ללנורה שבינתיים מדברת עם מספר מאמנים מבוהלים "היי תגידי לנורה, מה את אומרת שתשמרי לי על הליליפאפ הקטן הזה. אני רוצה עוד להתחזק ולבנות את עצמי ובנתיים שיהיה אצלך והתאמן איתך ועם הפוקימונים שלך עד שארגיש מוכן לאמן אותו. בבקשה?" אתה שואל אותה בנימוס. היא מחייכת אליך חיוך רחב. "אעשה זאת בשמחה. הוא עדיין גור אך רואים שיש לו את זה. לכל פוקימון באשר הוא יש מקום אצלי במכון, ואם אתה מתיימר לתפוס את ליליפאפ, אני מבטיחה לך שאאמן אותו ואתן לו בית אמיתי עד שתחליט שתיקח אותו. ובמקרה ותרצה להחזיר אותו בשביל לאמן פוקימונים אחרים אל תתבייש. פשוט תשלח אותו אליי שוב ואני בשמחה אשמור עליו (כמו שנגיד צ'אריזרד חוזר לצ'אריפיק ואלי, ואש קורא לו בכל פעם שהוא צריך אותו). ליליפאפ מאוד אוהב אותך ונראה שהוא התחבר בצורה מושלמת עם הפוקימונים שלך" לנורה מדברת עם הבעת פנים שמחה שכל העניין נפתר לטובה. לבקשת ניקולס אתה יוצא איתו החוצה, אתה והפוקימונים שלך נפרדים מלנורה ומליליפאפ שמלקק אותך פעם אחרונה. אתה מחזיר את הפוקימונים שלך ויוצא עם ניקולס מהמכון, אתה יושב ומספר לו על הכל. על צורת הטקס, איך הוא התחיל, מה קרה בו, סדר האירועים ועל איך הצלחת להשתלט על המצב. "כל הכבוד. לא יכולתי לצפות לדבר יותר טוב שתעשה. באימון הבא נתרגל קשרים בצורה טובה יותר. שתדע להיחלץ מהם גם בלי עזרה של פוקימונים" ניקולס אומר לך בחיוך. "דבר אחרון שאני צריך ממך, אני אמור לקבל דוחות מהמשטרה על תחקורים של הנעדרים על איפה הם שהו, ככה נוכל אולי להגיע למקומות נוספים בהם מוחזקים אנשים נוספים או מקומות שעלולים להגיע אליהם אנשים. לך למרכז הפוקימונים, כל הנעדרים שם. תבחר אחד ותרשום ביומן שלך את העדות של מה שעבר. בנוסף תברר שיש להם לאן ללכת ומקום לישון בו. אדבר איתך בערב." ניקולס אומר לך ואתם נפרדים לשלום. "עבודה מצוינת. אני מרוצה מאוד" הוא מוסיף. אתה נכנס למרכז הפוקימונים ורואה את האיש הזקן ביחד עם אישה זקנה בוכים ביחד, כנראה אשתו ואתה גם מבחין בנערה הבלודינית מהתמונות
מחבקת

עם דמעות בעיניים, כנראה שזה האיחוד הראשון שלה עם הפוקימונים שלה מאז שנחטפה על ידי צוות פלזמה. מה תעשה?