טוב לקח לי מלא זמן לכתוב את העדכון הזה! רציתי לשאול אתכם שני דברים:
1) אני רוצה דעה איך המשחק שלי בעינכם, משעמם? לא מעניין? צריך לשפר משהו? אפשר גם דברים לטובה.
2)אני שוקל לאשר שכל מאמן יוכל להחזיק שמונה פוקימונים, מה אתם אומרים?
דרו-
חחח לא רוצה להפריד בינהם..דווקא חשבתי שיהיה מגניב בצוות שלך איווי שיתפתח לסוג העשב. אתה יכול אפילו לתפוס את שניהם וככה הם לא ייפרדו, אבל מה שאתה מחליט חמודון.
'וואוו... זואורה הא... איזה פוקימון מעניין' אתה חושב בעניין ואתה מחליט להניח לשני הפוקימונים בשקט. לא רוצה להפריע להם. אתה מציע ללוקאס להתאמן "להתאמן? ברור!!" לוקאס אומר בנחישות ובעוצמה, אתה מחייך למשמע קול דבריו. אתה ולוקאס עוזבים את איווי וזורואה שלבש שוב צורה של איווי ולוקאס עוזר לך לאסוף עצים ואבנים לסימון מסלול מירוץ. זה לוקח לכם חצי שעה, אבל בסופו של התהליך הענפים והאבנים שאספתם עומדים בצורה מושלמת ומתפלתים סביב האבנים הגדולות שנמצאות בקרחת היער. אתה זורק לאוויר את הפוכדורים של דרומקה ווירליפד שנוחתים על הקרקע חזקים מתמיד ומסביר להם על הפעילות. היי חברים, החלטתי שהגיע הזמן לאימון קצר. תחילה נתאמן על מתקפת הגלגול שלכם, לאחר מכן מתקפת המחבש/גלגל הלהבה של כל אחד מכן ואז אם לוקאס ירצה נערוך קרב של שתיים על שתיים. ממש כאן. מה אתם אומרים?". שני הפוקימונים קוראים בעליזות ונראה שהם מסכימים! "דרו דרומקה!", "ווי ווי ווירליפד!". המירוץ עומד להתחיל ומספר מאמנים מתחילים להתקבץ סביבכם, אפילו מספר פוקימוני פרא מביטים בסקרנות מרחוק. דרומקה ווירליפד עומדים בקו הזינוק, מוכנים להתחיל את המירוץ, בכל שניה אתה רואה שהם נהיים מתוחים יותר ויותר וכשאתה צועק "צא!!!" שני הפוקימונים מתחילים להתגלגל במהירות הבזק. ווריליפד עוקף את דרומקה שמתגלגל אף הוא במהירות, לפרקים מסוימים דרומקה מצמצם את הפער. אתה מבין שזה אימון מאוד טוב בשבילם. הסיבוב הראשון מסתיים בניצחון לווירליפד. בסיבוב השני שני הפוקימונים משתמשים במתקפות שציינת. ווריליפד מתגלגל כשכולו זוהר באור ירוק וכהה בעוד גלגל האש שנמצא לידו משתדל להשיג אותו. ווירליפד עדיין מנצח. ואתה שם לב שהפער קטן במעט מהם. "דרומקה!" דרומקה אומר במעט אכזבה אך ווירליפד מעודד אותו, דרומקה מביט בשביל ששרף ומרגיש מעט מאוכזב. "אל תדאג דרומקה. אני אדאג לזה. פריליש!" לוקאס קורא וזורק פוכדור שממו יוצא פוקימון כחול וארוך
(משום מה אין לי ספרייט זז) "פעימת מים!" לוקאס מצווה על פריליש שיוצר כדור מים וזורק אותו על כל שטח המסלול, מכבה את הבערה הקטנה שנוצרה. דירילינג הפרא שראית עוצם את עיניו וזוהר בירוק, הוא בעצם משתמש בצמיחה, ומסייע לדשא חדש לצמוח שוב. "אני אשמח לקרב!" לוקאס קורא ומשחרר פוקימון נוסף שרירי וחסון
"גורדור!!!!!" הפוקימון צועק בפראות. אתה עוצר לרגע ומבחין באיווי וזורואה שחזרו לידכם, ורצים במסלול המירוץ ביחד. זורואה עדיין בצורת איווי. "שנתחיל?" לוקאס קורא ובשטח מתחילים קרבות מאמנים נוספים. מה תעשה?
גרייס-
את נושמת אוויר ומנסה להירגע. מבלי לאבד את הצפון את לוקחת את סלבי ובעדינות פותחת את הביתן הסודי שלו, מניחה אותו בפנים ונועלת לא לפני שאת מעודדת אותו "אל תדאג, אני אוציא אותך בקרוב". את רצה לכיוון השיחים תוך כדי שאת מחזירה את הפוקימונים שלך. "קווי קווילבה!" קווילבה אומר במהירות ומסתכל עלייך. הוא רוצה להישאר בחוץ איתך ואת מסכימה. שניכם ביחד עם לארביטר רצים לשיחים. את מרימה את עינייך בחשש. דממת אלחוט משתררת לכמה דקות עד ששאם ועוד שני חיילים של צוות ניאו רוקט מגיעים לזירה. "דיווחו לי על גורם שהפריע ללוחמים כאן" שאם אומרת. "לא יכול להיות שנעלם כל כך מהר..שמעתי צעקות. לא יכול להיות שהחיילים מדממים ככה סתם." שאם שוקלת את דבריה וזורקת פוכדור לאוויר שממנו יוצא פוקימון המזכיר מעט את מיסדריווס
"מיססס מאגיוסס" הפוקימון לוחש בתמיהה ריקה. ניחשת שזה יהיה פוקימון רוח, וונסה הסבירה לך על צוות ניאו רוקט, שאם היא מומחית לפוקימוני רוחות ומשתמשת בהם כל הזזמן. "תמצא אנשים בסביבה" שאם אומרת. עיניו של מיסמאגיוס נעצמות ואת מרגישה שאת וקווילבה מתחילים לעופף באוויר. ללא הסבר הגיוני, את מרגישה שמהתיק שלך יוצא משהו. משהו שעולה על הפרצוף שלך. שיערך נכנס לתוך החולצה שלך וכעת אי אפשר לראות אותו. את נזרקת ביחד עם קווילבה ולארביטר על הקרקע ושאם מביטה בכם. את מרימה באיטיות את ראשך ומביטה בשאם. את נוגעת מעט בפנייך ושמה לב שכולן מכוסות במסיכה. "מי אתה? ומה לעזאזל אתה עושה פה? אתה אתה או את?" שאם שואלת ומתקרבת אלייך. "האם ראית היכן לקחו את סלבי? לעזאזל?!!" שאם צועקת וסוטרת לך בפרצופך. "קווילבה!" קווילבה מתעצבן ומתכוון לשחרר להביור, אך העל חושי של מיסמאגיוס עוצר אותו. "אם כי, אני לא יכולה שלא להגיד שהמסיכה מאוד מחמיאה לי. האם צוות ניאו רוקט מעניין אותך? תענה לי מהר" שאם שואלת בארסיות. אחד החיילים שולף סכין חדה כתער, אך לא משתמש בה. מה תעשי?
מאט-
אתה מחזיר את צ'רמנדר העייף לפוכדור הקרב היה נהדר. תודה רבה, ממש נהניתי!"אתה אומר לבראולי שמחזיר את מקוהיטה. "היה קרב נהדר. כל הכבוד" בראולי משיב לך ומציג לך את תג המכון
"תג האגרוף. כולו שלך. בהצלחה בהמשך!" בראולי אומר ואתה מכניס את התג לנרתיק התגים שלך. אתה יוצא מן המכון ומרפא את הפוקימונים שלך כשאתה מקבל הודעה מנולנד. "היי מאט, אני צריך שתיקח ספינה לעיר סלאטפורט, אך לפני זה תעצור באזור הספינה הטרופה. אני צריך שננסה למצוא שם משהו ביחד". אתה מבחין במעבורת קטנה שיוצאת בדקות הקרובות מהאי, עליה רשום "לעיר החוף סלאטפורט" מה תעשה?
ג'יי-
אתה נושם נשימות מדודות כשאתה מגיע לבית האיש הזקן שלחוף דרך 104. אתה משקיף על החוף הזהוב והריק כשאתה נושם את הבריזה המפנקת המגיעה מהים המלוח המתפרס מולך. אתה דופק בדלת. אותה פותח איש זקן שמחייך אליך. "שלום לך יקירי. ג'יי נכון?" הוא שואל ואתה מהנהן באישור. "חכה כאן בבקשה" הוא אומר וניגש שניה לאחור, בינתיים מתוך דלת הבית פורץ
שמתחיל לעופף ולהקיף את ראשך "ווינגאל ווינגאל!". "תחזור לפה ווינגל חמוד אל תציק למאמן הצעיר!" האיש הזקן אומר ממרחק וחוזר אליך עם מגוון רחב של ציוד. "השאירו לך את זה כאן. נראה שאתה מתחיל את המסע שלך איני צודק?" האיש הזקן אומר ומגיש לך את הציוד. תיק מסע המכיל בגדים נקיים, ואת מפת המחוז וכמות גדולה של אוכל פוקימונים. 5 פוכדורים,מכתב ושני פוכדורים נוספים. "שיהיה לך המון בהצלחה. אחרי שתעבור את המכון הראשון אני בשמחה אעזור לך לעיר דיופורד" האיש הזקן אומר לך וסוגר את הדלת. אתה מתרגש מאוד, מתיישב על הקרקע וופותח את המכתב וקורא אותו בריפרוף. "ג'יי, בוקר טוב. היום אתה מתחיל מסע מיוחד במינו, ואני בטוח שהוא יהיה מיוחד במינו כי אתה לא סתם מאמן. נועדת לעשות דברים גדולים מאוד. בשבילך וייתכן שבשביל כל המחוז כולו. תשמור בסודיות את המכתב, ותפגוש אותי בעיר רוסטרובו. כדי להגיע לשם אתה צריך לעבור ביער פטלבורג. בנוסף לציוד השארתי לך שני פוקימונים שאתה מאוד אוהב, הם מוכשרים ועם האימון הנכון הם יתפתחו להיות פוקימונים חזקים ביותר. שיהיה בהצלחה" סיימת לקרוא את המכתב. אתה מעט לא מבין אך מלא בסקרנות, אתה לא יודע לקראת מה אתה הולך. מה תעשה?
פטריק-
חחח התגובה שלך או ההמשך שלי? כן התגובה שלך הייתה טובה מאוד. ואת זאת תגלה בהמשך.
אתה נגש לשיימין ומתחיל לאט בללטף אותו גם. שיימין מביט בך וצועד מעט אחורה, אך מקבל ביטחון ונהנה מהמגע שלך. אתה מעדיף שלא לבזבז זמן וניגש ישר לעניין "שיימין, אנחנו צריכים את עזרתך" אומר לו בשקט. "יש שם בחוץ כמה אנשים רעים שמחפשים אותך" אתה אומר ונראה ששיימין מתחיל להילחץ ומביט בך מפוחד. "האנשים הרעים בחוץ רוצים לעשות לך דברים רעים. הם לא נחמדים כמוני וכמו טוגפי. קח את הפרח הזה" אתה מושיט לשיימין את פרח הגרדיסאה, למראה הפרח שיימין מחייך ומתחכך בו, אתה מבחין בזוהר ירוק ומיוחד שמתחיל להיווצר בגופו של שיימין אך לאחר כמה רגעים הוא נפסק. אתה לא מבין למה זה קרה. "שיי שיימין" שיימין אומר וניגש למנורת האור המאירה על החלקה הקטנה של שיימין, אתה מבין שלאחר שהות ארוכה בחדר הזה, שיימיין צריך להיות תחת אור השמש כדי לשנות את הצורה שלו. אתה משחרר את גרוטל, לוקסיו וסטארביה שנעמדים מוכנים ומזומנים למשימה. אתה מסביר להם את המצב והם מהנהנים באסרטיביות. אתה מלטף את לוקסיו שמגיב בחיוב לליטופים שלך ואף מגרגר מעט. סטארביה נשענת על כתפיך ונהנית גם היא מליטופים בנוצותיה היפות וגרוטל נהנה מהמגע שלך בשריון הגב החזק שלו "גרוטל" גרוטל מתרפק בהנאה. אתה מנסה לזהות דלת נוספת. עוברות 10 דקות ארוכות ומורטות עצבים אך אתה מצליח למצוא עוד דלת כזאת. אתה נכנס דרכה אך היא קטנה מדי כדי להכניס אליה את גרוטל ולוקסיו לכן אתה נאלץ להחזיר את שניהם לפוכדור. טוגפי לבקשתך נכנס לתיק לא לפני שהוא מנשק אותך בלחי, וחוזר לאכול עוד מעדני פוקימונים בתיק שלך. אתה מחזיק את שיימין וסטארביה מתעופפת לצידך במסדרון חשוך שבסופו מתגלת עוד דלת סודית שנפתחת ואור שמש נכנס "שיימין!!" שיימין קורא בחיוך. אתם יוצאים למקום סלעי ומפותל, כעבור 5 דקות אתם מצליחים להגיע לאזור הספסלים עליו ישבת עם קיי, אך עכשיו הוא לא שם ובמקומו נמצאים מספר מאמנים. שיימין מקבל את הפרח באהבה ולפתע מתחיל לזהור בלבן! גופו משתנה ואתה מגלה את צורת השמיים של שיימין שמתחילה לעופף באוויר באתלטיות.

"תפסו את שיימין!! הוא נמצא ליד המאמנים המקומיים." החיילים קוראים, נראה שהם יצאו מהמכון כי לא מצאו כלום, ומצאו אתכם עכשיו. אתה משחרר שוב את גרוטל ולוקסיו הפעם הם קשובים להנחיות שלך לא להרוג אלא במקרה הצורך. שיימין מביט בהם במבט עצבני במיוחד. אתה רואה את האחות ג'וי שהלשינה עליך קשורה בחבלים בידיה ועיניה בוכות. "תעזרו לי!!" היא זועקת. החיילים מביטים בשיימין המעופף ונראים מעט חוששים. טיפשותם לא נותנת להם הרבה ברירות והם בכל זאת משחררים את הפוקימונים שלהם בניסיון להילחם בך

מה תעשה?