גרייס-
"תודה" את משיבה לבאגסי. הגלגל המהיר רק יאיץ את מהירות גלגל הלהבה. אהבתי שאת ממציאה מהלכים. את לא מתבאסת שהאש של קווילבה כחולה עכשיו נכון?
את שוקלת את הפוקימון הנכון לקרב, בגלל שמדובר במכון חרק, את מניחה כי קווילבה יהיה בחירה מצוינת "קווליבה". "קווילבה!" קווילבה אומר ונכנס לתוך הזירה. כל הפוקימונים שלך עומדים בצידה של הזירה, מביטים בזירה מהצד האורכי שלה, מצפים ללמוד על הקרב. את פוקדת על קווילבה את פקודותייך וקווילבה יוצא לפעולה. קווילבה פורץ בגלגל להבה והפוקימון מתגלגל לכיוון ספינרק כשהוא בוער. "ספינרק עוקצי רעל! קדימה!" באגסי קוראת וספינרק יורה שלל עוקצי רעל קטנים וסגולים העושים את דרכם לכדור האש שקווילבה נמצא בתוכו. קווילבה לא מבזבז זמן ותוך כדי הגילגול משחרר עשן סמיך שמערפל את הזירה. "ספינרק!" ספינרק זועק ונראה שקווילבה פגע בו. ספינרק מתקשה לקום, אך הלהביור שקווילבה משגר לעברו לוהט במיוחד. ואת שמה לב למשהו מיוחד מאוד, הלהביור של קווילבה לא אדום אלא כחול! קווילבה משגר להביור כחול, לוהט וחם במיוחד שמעלף את ספינרק מיד. "מה?!" באגסי קוראת מופתעת. "בחיים לא ראיתי קווילבה עם אש כחולה." באגסי קוראת ומחזירה את ספינרק לפוכדור. "אוקיי..קדימה בוא נילחם!" באגסי קוראת ומשחררת את הפוקימון הבא שלה
"סייטר השתמש בשיסוע!" באגסי קוראת בנחישות וסייטר מעופף לקווילבה במהירות. מה תעשי?
פטריק-
חחחח אחי אתה ביקשת מסטארביה להתנגש ישירות בכדור האש, איך זה היה יכול לצאת טוב?! מילא אם היית אומר נגיד לשבור את הכדור עם מתקפת כנף ניחא אבל אמרת לה פשוט להיכנס בו! חחחח ואל תדאג שיימין מוקיר לך תודה מאוד! וזה קרב שניים על שניים..אז אין אייפום.
מופתע ומעט מבויש אתה מחזיר את סטארביה המעולפת לפוכדור ומחזיר לזירה את סקורופי שעומד נחוש מול היריב שלו. "רוזרייד קדימה! תשתמש בעלים קסומים!" גארדיניה אומרת ורוזרייד משחרר מפרחי הידיים שלו מגוון רחב של עלים זוהרים בירוק בהיר שעושים את דרכם לכיוונו של סקורופי שמוכן לקרוע אותם. מה תעשה?
דרו-
חחחח אין לי מושג איך עלית עליו ככה זה במשחקים. ואח שלך לא הכיר לך את הביטוי הזה?
אתה מעדיף לשמור על קור רוח בסיטואציה שכזו, אתה לא יודע אם התאומים האלה באמת תמימים או לא. "היי בארג' אתה מנהיג מכון העיר. כולם מכירים אותך כאן וודאי. למה שלא נברר מדוע לא מכניסים את השניים ומי הם. ובמידה ותראה לנכון תכניס אותם" אתה מציע לבארג' שמביט בשני התאומים במבט עם ספק אך מחליט להקשיב לך. בארג' מדבר עם השומרים, ואז מתפנה לדבר עם התאומים, שכנראה הם בני 14. לאחר 10 דקות של הבנת המצב בארג' חוזר אליך ולוקח אותך פנימה לתוך העיר, משאיר את שני התאומים להתווכח עם השומרים. "אני מעדיף לא להתערב..השומרים מכניסים כמעט את כולם, ואם הם לא מכניסים אותם כנראה שיש סיבה. שמעתי שצוות פלזמה מהפנט ילדים כדי שיעשו בשבילו כמה עבודות מלוכלכות. תפסו כמה כאלה, אנסה לשלוח בודקת מקצועית שתראה אותם. הבודקים האלו הם מאמנים פוקימונים על חושיים שמתמחים בהיפנוזה. אם הם יראו שהם לא מהופנטים יכניסו אותם. גם סיפור הרקע שלהם מעט מפוקפק. אין להם כלום אז הם מגיעים לעיר שיעזרו להם..נמצא כמו סיפור מופרח שרק צוות פלזמה יכול לחשוב עליו."בארג' אומר לך בטון חושב ושוקל כשהוא מחייג בטלפון ומדבר עם בחורה. אתה מעדיף להקשיב לו. אתם מגיעים לעיר. ואם פערת את פיך בגשר השמיים. אתה פוער אותו עכשיו לא פחות! (תדמיין את ניו יורק, עליה באמת העיר קסטליה מבוססת) מספר רב של בניינים וגורדי שחקים אשר נושקים לעננים מתגלים מול עיניך. אתה ובארג' מתקדמים לשדרת הבניינים הראשונה, מבול של אנשים ופוקימונים מהלכים סביבכם, בקצב מהיר כל כך. מרחוק אתה מבחין באחד ממרכזי הפוקימונים בעיר, אבל זה כל כך לא חשוב לך. היופי של העיר הזאת פשוט משגע. "נכון שהעיר מהממת? יש כאן הכל! חנויות מדליקות, אוכל רחוב טעים, בנייני מסיבות וגינות דשא ענקיות! אתה יכול ללכת לאזור הצפוני היוצא מן העיר, כשתקבל את תג המכון ממני תצטרך להמשיך משם בהמשך המסע שלך, אבל אתה גם עכשיו יכול ללכת לשם כדי לנסות לתפוס פוקימונים, בעיקר אדמה ואבן, בגלל שזה אזור מדברי. יש כאן מרכז אימונים, בערבים יש מועדוני שירה ובלוז שאפשר לשבת בהם בנוח. בתי קפה, מסעדות יוקרה, מה שתרצה!" בארג' מסביר לך על שלל האטרקציות בעיר ומביט בשעון. "אוי אני חייב ללכת! יש לי כמה מאמנים להילחם נגדם. נישאר בקשר!" בארג' לוחץ את ידך ועוזב אותך. אתה נושם נשימות עמוקות, מנסה להכיל את העיר וגודלה כשלפתע מציץ מאחוריך בן אדם מוכר
"שלום לך. ברוך הבא לעי קאסטליה!" ניקולס אומר בחיוך. "אמרתי לך שניפגש. אני חייב שתעביר לי דיווח על תהליך הקרבת הקורבן שקרה במכון של לנורה, ואשמח גם לקרוא את מה שכתבת ביומן שלך על ליסה." ניקולס אומר לך בחיוך. "אחר כך נוכל לטייל קצת בעיר אם תרצה" הוא מוסיף בשלווה. מה תעשה?