ג'יי-
"ג'יודוד, מה? פוקימון אבן. נשמע כמו משימה מתאימה ללוטאד! צא!" אתה קורא ומשחרר את לוטאד שנראה מוכן לקרב. לבקשתך לוטאד מערפל את הזירה בערפל סמיך. "חפירה!" רוקסן קוראת וג'יודוד מתחפר במהירות לאדמה. לוטאד לא מבין היכן ג'יודוד עד שהוא פוגע בו במהירות. לוטאד לא נשאר חייב ופוגע בג'יודו באקדח מים שפוגע בו קשות. "ג'יודוד זריקת סלעים! קדימה!" רוקסן מוסיפה וג'יודו מתכונן לתקוף. מה תעשה?
פטריק-
"טוב סקורופי, אתה יכול! תתחמק מכודר מזג האוויר וזנב רעל אחד נוסף! בכל הכוח, היישר לראשו!" אתה קורא ויודע כי הרב עומד להסתיים. סקורופי מצליח להתחמק במיומנות מכדור מזג האוויר וחובט פעם שניה בראשו של רוזרייד בזנב רעל חזק. רוזרייד מתעלף! "כל הכבוד! גארדיניה אומרת לך ומחזירה את רוזרייד לפוכדור. "נלחמת טוב מאוד. אתה מאמן מוכשר וגיבור אמיתי!" גארדיניה משבחת אותך ומגישה לך את תג המכון!
"הנה לך. תג המכון של העיר אטרנה! תג היער!" גארדיניה אומרת לך בחיוך ומלווה אותך ליציאה. השעה היא שעת ערב. אתה לא יודע אם כדאי להמשיך לעיירה הבאה כבר מחר, אולי עדיף לישון. מה תעשה?
דרו-
אוי נו עזוב אותך שטויות. הכל טוב עם ווריליפד. מה זה התחסנות? ומזכיר לך שווירליפד גם יודע זנב רעל ועוקצי רעל, שאחת מהן היא לתקיפה מרחוק.
"מממ... חשבתי על לשפר את מתקפת הגנת הכדור של ווירליפד להגנה (Protect) או להגנת ברזל. חשוב שיוכל להגן על עצמו בחלק מהמצבים. ולגביי דרומקה, כרגע רוב ההתקפות שלו הן מטווח קצר, לכן חשבתי על משהו שיתעתע באויב או יחזק את דרומקה. אחריי הקרב מול גורדור של לוקאס חשבתי או על 'התחסנות' או על 'צוות כפול' אתה מספר לניקולס כששניכם מסיימים לאכול את הגלידה וכעת אוכלים את גביע הוופל המתוק. "הבנתי.. ממה שנשמע לוקאס מאמן חזק. אבל אתה תהיה יותר חזק. אני מבטיח לך" ניקולס אומר לך בחיוך ולוקח אותך לפארק ענקי (סגנון הסנטרל פארק בניו יורק) ומשחרר פוקימון מהפוכדור שלו
"תכיר דרו זה בריברי. אחד הפוקימונים הראשונים שלי. בראיברי שלי הוא חבר אמיתי, נאמן וחזק מאוד. והוא יעזור לך ללמוד את המתקפות. אני יודע מה כדאי ללמד את דרומקה." ניקולס אומר בחיוך כשאתה משחרר את שני הפוקימונים שלך. "בראיברי!!" בריאברי נוהם ואתה מביט בפוקימון היפייפה הזה. "ווירליפד יהיה ראשון. חשבת על עוד פוקימונים שתרצה לתפוס? יש משהו שחסר לך?" ניקולס שואל בחיוך ומבקש מבריבארי לתקוף את ווריליפד, "וויירליפד תשתמש בהגנת כדור אך תתאמץ ממש. אני לוקח אותך כפרויקט היום. בריאברי! אס אווירי!" ניקולס אומר בחיוך ובריאברי מנופף בכנפיו המרהיבות ותופס גובה ומעיף את וורילפד שהגן על עצמו אך מתגלגל אחורנית. "וורילפד!" וורילד קורא. "שוב!" ניקולס פוקד על בראיברי. "בשבילך דרומקה. החבר הזה יעזור מאוד." ניקולס קורא ומשחרר פוקימון מעופף נוסף וגבוה, אך חסר כנפיים!
"דודו דודו ריו!!" דודוריו קורא.וחובט בקרקע ברגליו בחסונות והחזקות. מה תעשה?